Ήταν το 2020 όταν εν µέσω έξαρσης της πανδηµίας δέκα νοσηλεύτριες από την Κρήτη πήραν την απόφαση να πάνε στη Θεσσαλονίκη προκειµένου να ενισχύσουν τη µάχη που έδινε το ΕΣΥ κατά του COVID-19 και να συνδράµουν το έργο των συναδέλφων τους.

Η τότε 25χρονη Αρτεµις Νικηφόρου ήταν η νεαρότερη από αυτό το γκρουπ που πήγε στο Ιπποκράτειο Νοσοκοµείο Θεσσαλονίκης για να σταθούν στο πλευρό των υγειονοµικών που έδιναν τον αγώνα απέναντι στον ιό κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες, προκαλώντας συγκίνηση σε ολόκληρη την Ελλάδα.



Είκοσι οκτώ ετών σήµερα, η Αρτεµις Νικηφόρου είναι υποψήφια στο ψηφοδέλτιο της Νέας ∆ηµοκρατίας στον Νοµό Ρεθύµνου, έτοιµη να δώσει ακόµα µία µάχη από διαφορετικό µετερίζι.

Η νεαρή νοσηλεύτρια µιλά στο «Secret» για την απόφασή της να ασχοληθεί µε την πολιτική, δηλώνει πως στόχος της είναι να εκπροσωπήσει τους νέους ανθρώπους και αναφέρεται στις ανησυχίες και στους προβληµατισµούς της γενιάς της: «Είµαι ιδιαίτερα χαρούµενη που αποτελώ µία από τις νεότερες υποψήφιες της Νέας ∆ηµοκρατίας. Με την απόφασή µου θέλω να δείξω πως οι νέοι συνεχίζουµε να προβληµατιζόµαστε για την καθηµερινότητα που βιώνουµε και η λύση έρχεται µέσα από τη συµµετοχή. Σκοπός µου είναι να µπορέσω να εκπροσωπήσω τους νέους ανθρώπους. Θεωρώ επιτακτική ανάγκη τη συµµετοχή. Μπορώ να καταλάβω την απογοήτευση που βιώνουν οι συνοµήλικοί µου από το γενικότερο πολιτικό σύστηµα, αλλά η λύση δεν κρύβεται στην αποχή. Η υποψηφιότητά µου έχει ως στόχο να αναδείξει τον έντονο προβληµατισµό των νέων για το µέλλον, καθώς τον ίδιο προβληµατισµό έχω και η ίδια».



Συμβολισμός

Η Αρτεµις Νικηφόρου αποτελεί µια υποψηφιότητα στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο µε ισχυρούς συµβολισµούς. Η νεαρή νοσηλεύτρια, που πρόσφατα ολοκλήρωσε και τις µεταπτυχιακές σπουδές της στο Πανεπιστήµιο Κρήτης, είναι εθελόντρια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στο Σώµα Εθελοντών Σαµαρειτών, ενώ, πέρα από τη συνεισφορά της στο ΕΣΥ, ήταν στην πρώτη γραµµή µε το σώµα εθελοντών στις πληµµύρες που είχαν πλήξει τη Χερσόνησο.


«Με γεμίζει ψυχικά»

Η ίδια µιλά στο «S» για τον εθελοντισµό και την απόφασή της να πάει στη Θεσσαλονίκη, προκειµένου να ενισχύσει τους συναδέλφους της: «Πιστεύω πως έχω ταυτιστεί απόλυτα µε τον ορισµό του εθελοντισµού. Η ανιδιοτελής εθελοντική προσφορά στην κοινωνία µέσα από κάθε τοµέα είναι αυτό που πραγµατικά µε γεµίζει ψυχικά και µε ολοκληρώνει ως άνθρωπο. Η απόφαση να συµµετάσχω στην οµάδα στήριξης στη Θεσσαλονίκη δεν ήταν καθόλου δύσκολη, καθώς είχα µοναδικό σκοπό να προσφέρω».
340319398_622887819857322_4446550889729601924_n

Εκτός από την πολιτική και τον εθελοντισµό, η Αρτεµις είναι και αθλήτρια στον Σύλλογο Αρκάδι Ρεθύµνου στην άρση βαρών, έχοντας συµµετάσχει µάλιστα σε δύο τελικές φάσεις γυναικών. «Η επαφή µου µε τον αθλητισµό έγινε µέσα από την οικογένειά µου, και συγκεκριµένα από τη µητέρα µου. Θεωρώ πως µέσα από τον αθλητισµό µπορεί κανείς να αναπτύξει νέες ιδέες, να εξερευνήσει τα προσωπικά του όρια και σίγουρα να αποτελεί µέρος µιας συνολικής οµάδας. Η άρση βαρών είναι ένα άθληµα που πραγµατικά αγαπώ. Τα τελευταία χρόνια, λόγω αυξηµένων επαγγελµατικών υποχρεώσεων, δεν µπόρεσα να συνεχίσω στο επίπεδο του πρωταθλητισµού, όµως εξακολουθώ να κάνω ελεύθερη γυµναστική µε κάθε ευκαιρία που µου δίνεται», αναφέρει η 28χρονη υποψήφια της Ν.∆.



«Νιώθω τυχερή»

Η Αρτεµις µιλά ακόµη για τον σύντροφό της και πώς αντέδρασε στην απόφασή της να είναι υποψήφια βουλευτής µε τη Νέα ∆ηµοκρατία: «Ο Σάββας είναι ένας υπέροχος άνθρωπος και πραγµατικά νιώθω τυχερή που τον έχω στη ζωή µου. Είναι εξαιρετικά ιδιαίτερο και όµορφο συγχρόνως ο άνθρωπος που έχεις επιλέξει να είναι στήριγµά σου σε κάθε απόφαση που λαµβάνεις. Ο Σάββας είναι ενθουσιασµένος και ανυποµονεί γι' αυτή τη νέα πρόκληση».



«Πολλές κρίσεις»

Η Κρητικιά νοσηλεύτρια απαντά ακόµα στο ερώτηµα γιατί ένας νέος να εµπιστευτεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Η Νέα ∆ηµοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης αδιαµφισβήτητα κλήθηκαν να αντιµετωπίσουν µια σειρά από κρίσεις. Παρά αυτές τις δυσκολίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατάφερε και στάθηκε δίπλα στους νέους και τις νέες της χώρας και τήρησε όσα υποσχέθηκε στις προεκλογικές δηλώσεις του 2019. Στα πιο σηµαντικά είναι η συνολική αύξηση του κατώτατου µισθού και η θέσπιση του “πρώτου ενσήµου” και του “ατοµικού κουµπαρά”. Ακόµα, εξαιρετικά σηµαντικό είναι ότι δηµιουργήθηκαν πάνω από 200.000 νέες θέσεις εργασίας, καθώς µειώθηκαν αισθητά τα ποσοστά της ανεργίας. Τέλος, στήριξε έµπρακτα τον θεσµό της οικογένειας».

Η Αρτεµις Νικηφόρου εξηγεί και το όραµά της για το Ρέθυµνο: «Θα ήθελα να δω το Ρέθυµνο να αποτελεί τον κύριο πρωταγωνιστή στη ζωή της Κρήτης. Θεωρώ πως έχουµε όλα τα απαραίτητα στοιχεία ώστε να πρωτοπορούµε στον τουρισµό, να αναπτύξουµε τα τοπικά µας προϊόντα και το Ρέθυµνο να εξελιχθεί ως πόλος έλξης».



*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 14 Απριλίου 2023.