Έπειτα από οκτώ ημέρες πασχαλινής «ανάπαυλας» από τις περιοδείες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξαναπιάνει το νήμα των επισκέψεων ανά την επικράτεια, το οποίο είχε αφήσει τη Μεγάλη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη, από την Κέρκυρα.

Σε μια εκλογική περιφέρεια όπου το 2019 η ΝΔ επικράτησε του ΣΥΡΙΖΑ έναντι μόλις 0,7%, ο πρωθυπουργός θα ξεκινήσει την περιοδεία του επισκεπτόμενος χώρους πολιτισμού και τουριστικές υποδομές του νησιού.

Το 2022, εξάλλου, η Κέρκυρα κατέγραψε σημαντική άνοδο σε αφίξεις και ταξιδιωτικές εισπράξεις, ενώ χαρακτηριστικά η αεροπορική επιβατική κίνηση αυξήθηκε κατά 20,8% σε σχέση με το 2019. Το Σχέδιο Ανάπτυξης (Master Plan) του Λιμένα Κέρκυρας περιλαμβάνει την ανάπτυξη ενός τουριστικού λιμένα μεγάλων σκαφών (megayacht marina), σημείο το οποίο επίσης θα επισκεφθεί ο κ. Μητσοτάκης.

Στις 13:00 ο πρωθυπουργός θα παραστεί και θα μιλήσει στην παρουσίαση του αναπτυξιακού προγράμματος για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με ορίζοντα το 2030, ενώ στις 19:00 θα μιλήσει σε εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κέρκυρας, προτάσσοντας εκ νέου την ανάγκη αυτοδυναμίας της ΝΔ ως τη μόνη λύση για την πολιτική σταθερότητα και την κυβερνησιμότητα του τόπου, ενώ θα προβεί και σε έναν μίνι απολογισμό της τετραετίας που πέρασε.

Η ανάρτηση

Ήδη χθες το βράδυ, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έδειξε σε ποια ακριβώς σημεία δίνει έμφαση: «Αυτά τα τέσσερα χρόνια κάναμε σημαντικά βήματα για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα. Μειώσαμε τους φόρους, την ανεργία, την ταλαιπωρία των πολιτών μέσω της ψηφιοποίησης. Λύθηκαν όλα τα προβλήματα; Όχι. Γι' αυτό πρέπει να συνεχίσουμε τα βήματα μπροστά. Σταθερά. Ακόμα πιο τολμηρά», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αφού πρώτα συνεδριάσει η Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας την Πέμπτη –για τελευταία φορά πριν από την προκήρυξη εκλογών–, ο κ. Μητσοτάκης θα συνεχίσει το νήμα των περιοδειών από τα Επτάνησα στην Πελοπόννησο, με επισκέψεις αρχικά στο Ναύπλιο το πρωί της Παρασκευής και στη συνέχεια την ίδια ημέρα στην Καλαμάτα. Το Σάββατο το πρωί ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το Προεδρικό Μέγαρο και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, θα διαλύσει τη Bουλή με πρόταση της κυβέρνησης, όπως ορίζει το Σύνταγμα, και αμέσως μετά θα προκηρυχθούν εκλογές για τις 21 Μαΐου.

Σημείο εκκίνησης

Καθώς λοιπόν η προεκλογική περίοδος αρχίζει επισήμως το μεσημέρι του Σαββάτου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε τα Χανιά ως σημείο εκκίνησης: Από την πόλη καταγωγής του ίδιου και της οικογένειάς του, αλλά και την πόλη όπου γεννήθηκε ο Ελευθέριος Βενιζέλος, τον οποίο θαυμάζει και μνημονεύει συχνά, θα ξεκινήσει και τυπικά η προεκλογική εκστρατεία της Νέας Δημοκρατίας.

Στις 7 το απόγευμα του Σαββάτου έχει προγραμματιστεί ανοιχτή ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ στην Πλατεία Γ. Κατεχάκη στο Παλιό Λιμάνι της πόλης, ενώ την Κυριακή του Θωμά η περιοδεία του στην Κρήτη θα συνεχιστεί με επόμενους σταθμούς το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο και έμφαση στην πρόοδο ενός εμβληματικού οδικού έργου, του ΒΟΑΚ.