Στα 49 του, ο Αλέξης Γεωργούλης βρίσκεται αντιμέτωπος με σοβαρότατες καταγγελίες για κακοποίηση από Ελληνίδα υπάλληλο της Κομισιόν και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, τις οποίες, ωστόσο ο ίδιος δεν αποδέχεται. Παρά την δική του άρνηση, οι αντιδράσεις διαδέχονται η μία την άλλη και το όλο θέμα να παραμένει στην κορυφή της επικαιρότητας, δημιουργώντας ερωτήματα για τον ηθοποιό που έγινε Ευρωβουλευτής.

Τα πρώτα χρόνια

Ο Αλέξης Γεωργούλης ξεκίνησε την πορεία του στις σχολικές αίθουσες της Λάρισας, όπου έκανε μαθήματα φωνητικής, συνέχισε την  διαδρομή του στο Πολυτεχνείο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, όπου σπούδασε πολιτικός μηχανικός, όμως τελικά ακολούθησε το μονοπάτι της υποκριτικής, που έμελλε να του ανοίξει νέους ορίζοντες.

Υποστήριζε καμπάνιες κατά της βίας σε βάρος των γυναικών με ιδιαίτερα έντονο τρόπο, στεκόταν όπως έλεγε απέναντι «σε κάθε είδους παρενόχληση και κακοποιητική συμπεριφορά απ’ όπου και αν προέρχεται».

«Η βία κατά των γυναικών είναι μία επαίσχυντη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Δεν κάνει διαχωρισμό μεταξύ συνόρων, πολιτισμών ή πλούτου», είχε αναφέρει.

Η απόφαση για την πολιτική

Η ζωή του Αλέξη Γεωργούλη υπήρξε ως τώρα γεμάτη αλλαγές και ανατροπές. Είναι το τρίτο από τα τέσσερα παιδιά της νηπιαγωγού μητέρας του και του ελεύθερου επαγγελματία πατέρα του, το οποίο δεν δίστασε να ασχοληθεί με την σκηνοθεσία, την παρουσίαση αλλά και την πολιτική.

Η πολίτικη μπήκε στη ζωή του μετά τις επιτυχίες στον χώρο του θεάματος. Το 2019 εκλέγεται ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ και δείχνει να το απολαμβάνει με το «καλημέρα».

Τα πρώτα χρόνια στις Βρυξέλλες ήταν αυτά της προσαρμογής, με τον ίδιο κάποιες φορές αγχωμένο να προσπαθεί να δώσει το στίγμα της παρουσίας του και να περάσει τα δικά του μηνύματα, κάτι που δεν είχε μείνει ασχολίαστο εντός συνόρων.

Το κίνημα #MeToo

Το 2021 όταν το κίνημα #MeToo άρχισε να εξαπλώνεται στην Ελλάδα, ο ίδιος πήρε θέση σε μια προσπάθεια όπως ανέφερε να ανοίξουν στόματα που παρέμεναν κλειστά.

«Οι καταγγελίες και το #MeToo υπήρχαν σαν γεγονότα και παλιότερα, τώρα όμως βρήκαν ένα τρόπο να βγουν προς τα έξω ώστε να αντιδράσει η κοινωνία», είχε πει.

Στενοί φίλοι και συνεργάτες στέκονται στο πλευρό του και εμφανίζονται πεπεισμένοι πως όλα όσα ακούγονται για τον Αλέξη Γεωργούλη δεν ευσταθούν.

«Στον έρωτα δεν υπάρχει λογική, κυριαρχεί το συναίσθημα. Έχω διάφορα ψυχοσωματικά, από τις ερωτικές μου σχέσεις. Περιμένεις μέχρι να περάσει το κύμα», είχε δηλώσει.

Πλέον, ο Αλέξης Γεωργούλης βρίσκεται αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη και εκτός ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας σαφή υπονοούμενα για πολιτικές σκοπιμότητες πίσω από την καταγγελία και δηλώνει σίγουρος πως η αλήθεια θα λάμψει σύντομα και ο ίδιος θα δικαιωθεί.

Δείτε βίντεο με σχετικό ρεπορτάζ του Mega