«Φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό έχει βάλει η υπόθεση που αφορά την καταγγελία κατά του πρώην πλέον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Γεωργούλη.

Η καταγγελία του στελέχους του ΠΑΣΟΚ, Ελένης Χρονοπούλου σε βάρος του γνωστού ηθοποιού, έγινε το 2020 και κατά πληροφορίες αφορά βιασμό και ξυλοδαρμό.

Μπορεί το θέμα να ήρθε χθες στην επικαιρότητα μετά την αναφορά της προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα και ο ΣΥΡΙΖΑ να αναφέρει ότι μόλις χθες ενημερώθηκε, ωστόσο όπως προκύπτει από ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, η υπόθεση ήταν από την πρώτη στιγμή γνωστή στις Βρυξέλλες και στην ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα, ο ηθοποιός είχε κληθεί σε εξηγήσεις από τον επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη.

Παράλληλα, το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του εξέφρασε την άποψη πως δεν υπάρχουν πολιτικές προεκτάσεις στην υπόθεση και πως η υπόθεση «αφορά σοβαρά ποινικά αδικήματα και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται».

«Υπήρχαν φήμες και για το λόγο αυτό ο κ. Γεωργούλης κλήθηκε αρμοδίως για να απαντήσει αν υπήρχε κάτι και το αρνήθηκε κατηγορηματικά, λέγοντας ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας», είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στον ANT1.

Στη συνέχεια, ο ευρωβουλευτής διευκρίνισε πως ο Αλέξης Γεωργούλης είχε κληθεί από τον επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, τον Δημήτρη Παπαδημούλη, όταν υπήρξαν αυτές οι φήμες, και τις είχε είχε διαψεύσει.

Παπαδημούλης: Η υπόθεση θα κριθεί από τις βελγικές αρχές

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Παπαδημούλης, όταν είδε το θέμα το φως της δημοσιότητας έγραψε στο Twitter: «Ο @syriza_gr και η Ευρωομάδα μας αντέδρασαν ακαριαία, μόλις μάθαμε την καταγγελία κατά του ΕΒ Γεωργούλη. Η υπόθεση θα κριθεί από τις Βελγικές αρχές με τις νόμιμες διαδικασίες. Απαράδεκτη η δημοσιοποίηση των στοιχείων της καταγγέλλουσας. Μηδενική ανοχή στην σεξουαλική παρενόχληση!».



Παπαδημούλης στα Παραπολιτικά 90,1: Ο Γεωργούλης είχε διαψεύσει την καταγγελία πριν από ένα με δύο χρόνια 

«Μόλις χθες ενημερώθηκα για το θέμα του Αλέξη Γεωργούλη, λίγο πριν από την επίσημη ανακοίνωση του Ευρωκοινοβουλίου για την άρση της ασυλίας του», δήλωσε, επίσης, στα «Παραπολιτικά» 90,1 και στην εκπομπή «Στον αέρα», με τη Νίκη Λυμπεράκη, ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.
Είπε πως πριν από ένα με δύο χρόνια υπήρξε κάτι αόριστο, ο ίδιος ζήτησε από τον κ. Γεωργούλη ενημέρωση και εκείνος διέψευσε, ενώ σημείωσε πως η αρχική καταγγελία ήταν ανώνυμη. Παράλληλα ξεκαθάρισε πως, εάν είχε ενημέρωση, θα είχε προτείνει στον ΣΥΡΙΖΑ και την ευρωομάδα του να γίνει αυτό που έγινε χθες. Ο κ. Παπαδημούλης τόνισε πως θέση του κόμματος είναι η μηδενική ανοχή στη σεξουαλική παρενόχληση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του 

Αναφορικά με την υπόθεση του κ. Γεωργούλη: Καμία ενημέρωση δεν είχαμε, εγώ ενημερώθηκα για το θέμα χθες λίγη ώρα πριν γίνει η επίσημη ανακοίνωση από την πρόεδρο του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου για το αίτημα των βελγικών αρχών για άρση της ασυλίας του κ. Γεωργούλη. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα προφανώς οι βελγικές αρχές έκαναν τις δικές τους έρευνες και διασταυρώσεις μυστικά. Η αρχική καταγγελία από την καταγγέλλουσα προς τον θύτη ήταν ανώνυμη και πρόσφατα συγκεκριμενοποιήθηκε και το όνομα του θύτη. Αυτό που γίνεται σε αυτές τις διαδικασίες είναι ότι οι βελγικές αρχές, αστυνομικές και δικαστικές, ερευνούν ένα θέμα με τη δέουσα εμπιστευτικότητα και μυστικότητα και αν κρίνουν ότι πρέπει να πάει για δικαστική έρευνα και εκκαθάριση τότε ζητούν την άρση της ασυλίας.

Έχω και εγώ την ίδια απορία γιατί χρειάστηκαν τρία χρόνια αλλά την απάντηση οφείλουν να τη δώσουν οι αρμόδιες βελγικές αρχές.Για την συγκεκριμένη υπόθεση και καταγγελία ενημερώθηκα χθες, αν είχα ενημερωθεί πρωτύτερα σας βεβαιώνω ότι θα πρότεινα αμέσως και στο ΣΥΡΙΖΑ και στην ευρωομάδα μας να γίνει αυτό που έγινε χθες.

Αναφορικά με παλαιότερη κλήση του κ. Γεωργούλη ώστε να δώσει εξηγήσεις: Επειδή στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο κυκλοφορούν κάποια πράγματα και ως κουτσομπολιά, όχι η συγκεκριμένη καταγγελία, όχι για τη συγκεκριμένη υπόθεση, εγώ ζήτησα αρμοδίως από τον κ. Γεωργούλη όταν ακούστηκε κάτι αόριστο να με ενημερώσει αν υπάρχει κάτι. Το διέψευσε κατηγορηματικά.

ΔΗΜ.: Αυτό το αόριστο που ακούσατε κουμπώνει σε αυτό που μάθαμε τα τελευταία εικοσιτετράωρα;

Όχι γιατί αν κούμπωνε το πρώτο πράγμα που θα έκανα θα ήταν να ρωτήσω και την άλλη πλευρά. Αν γνώριζα το όνομα της καταγγέλλουσας, που κακώς δόθηκε στη δημοσιότητα, θα επεδίωκα μέσω του συνδέλφου μου κ. Ανδρουλάκη να επικοινωνήσω και με την ίδια. Δεν γνώριζα τίποτα. Το έμαθα χθες και μάλιστα χωρίς να ξέρω ούτε το όνομα της καταγγέλλουσας ούτε το φάκελο... Θεωρώ άδικη την επίθεση που είδα να γίνεται από το ΠΑΣΟΚ ότι δόθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ το όνομα της καταγγέλλουσας.Για μένα το σημαντικό ήταν η ακαριαία και καθαρή αντίδραση και του ΣΥΡΙΖΑ –Προοδευτική συμμαχία και της ευρωομάδας του σε χρόνο ντετέ (dt). ...Μακάρι όλα τα κόμματα να αντιδρούσαν σε τέτοια θέματα με την ίδια ταχύτητα και σαφήνεια.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι υπάρχει και άλλη περίπτωση: Δεν ξέρω, εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι υπήρξε κατηγορηματική διάψευση. Επικοινώνησε ο κ. Γεωργούλης μαζί μου 2-3 ώρες πριν την επίσημη ανακοίνωση του αιτήματος για άρση της ασυλίας του και του είπα ποια θα είναι η εισήγησή μου για την αντίδραση της ευρωομάδας του κόμματος, ότι θα τεθεί εκτός ευρωομαδας και εκτός κόμματος προκειμένου να εκκαθαριστεί αυτή η καταγγελία από τις βέλγικες αρχές χωρίς να υπάρχουν σκιές για το κόμμα και την ευρωομάδα μας. Η θέση το κόμματός μας είναι μηδενική ανοχή στη σεξουαλική παρενόχληση. Δεν αμφισβητούμε το τεκμήριο της αθωότητας, δεν είμαστε δικαστές, δεν ξέρουμε το φάκελο της υπόθεσης θα τον κρίνουν οι βελγικές αρχές.

Με αφορμή την ανάρτησή του ότι ζήτησε ο ίδιος την άρση της ασυλίας του και την απομάκρυνση του από το κόμμα: Του διαμηνύθηκε με σαφήνεια ότι θα βρεθεί εκτός κόμματος και εκτός ευρωομάδας και προφανώς έλαβε το μήνυμα και το συμπεριέλαβε και στη δήλωσή του

Γεωργιάδης: Ο Τσίπρας γνώριζε

Στο μεταξύ, τη βεβαιότητα ότι ο Αλέξης Τσίπρας γνώριζε για την καταγγελία κατά του Αλέξη Γεωργούλη, εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Ως προς την υπόθεση αυτή καθαυτή προφανώς κανείς μας δεν μπορεί να λάβει θέση, είναι μια εν εξελίξει δικαστική διαδικασία, ο κ. Γεωργούλης έχει το τεκμήριο της αθωότητας όπως κάθε κατηγορούμενος. Ως προς τα πολιτικά ζητήματα τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Θέλω να υπενθυμίσω ότι όταν έγινε η καταγγελία κατά του Λιγάδη και η δίωξη κατά του Λιγνάδη όλος ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε μια άνευ προηγουμένου δολοφονία χαρακτήρα κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη χρησιμοποιώντας μια φωτογραφία του Μητσοτάκη από την Επίδαυρο και βεβαίως μια δολοφονία χαρακτήρος της Λίνας Μενδώνη. Για την Μενδώνη ήταν απαράδεκτο που δεν γνώριζε τον χαρακτήρα του Λιγνάδη. Της ζητούσαν να… εξαφανιστεί από την Ελλάδα επειδή δεν ήξερε το ποιόν του Λιγνάδη», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

«Ήξερε και τον κάλυπτε ο Τσίπρας. Αυτό είναι βέβαιο 100%. Καταγγελία που είναι από το 2020 και δεν την έχει πάρει χαμπάρι ο ΣΥΡΙΖΑ; Να είμαστε σοβαροί, υπάρχει στοιχειώδης νοημοσύνη», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και επανέλαβε τα περί τοξικότητας του ΣΥΡΙΖΑ.

Φήμες για νέα υπόθεση

Την ίδια ώρα, φαίνεται να προκύπτουν πληροφορίες και για νέα υπόθεση σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη και από άλλη γυναίκα, ωστόσο αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί.

H σελίδα «Υπέροχες Γυναίκες», αναφέρει συγκεκριμένα σε ανάρτησή της ότι «την τελευταία ώρα μαθαίνουμε ότι υπάρχει και δεύτερη καταγγελία, καθώς στους διαδρόμους του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου κυκλοφορεί η πληροφορία ότι προ διετίας μια ασκούμενη στο Ευρωκοινοβούλιο από τη Θεσσαλονίκη κατήγγειλε πως είχε βγει για ποτό με τον Αλέξη Γεωργούλη και την επομένη βρέθηκε κακοποιημένη σωματικά, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες».

Όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στις Βρυξέλλες, η υπόθεση βρίσκεται στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, ωστόσο πρόκειται για μία χρονοβόρα διαδικασία και μέχρι να ληφθεί απόφαση μπορεί να διαρκέσει από 2- 3 μήνες.

Το χρονικό

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Γεωργούλης και το θύμα είχαν συνάψει σχέση πριν από τρία χρόνια, ωστόσο στη συνέχεια εκείνος φέρεται να διατηρούσε δεσμό με μια Ιταλίδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η καταγγελία αφορά εκείνη τη χρονική περίοδο, δηλαδή τρία χρόνια πριν όταν και έγινε, αν και υποβλήθηκε μόλις χθες στο Ευρωκοινοβούλιο το αίτημα άρσης της βουλευτικής του ασυλίας για τον κύριο Γεωργούλη. Σημειωτέον ότι η Επιτροπή θα ψηφίσει επ’ αυτού σε μία ή δυο εβδομάδες, προκειμένου το αίτημα να επιστρέψει στην Ολομέλεια και να ξεκινήσει η διαδικασία άρσης της ευρωβουλευτικής ασυλίας του.