«Φέραμε μια αυτονόητη τροπολογία για να κάνουμε το βασικό πολιτικό πρόταγμα, να απαγορεύσουμε στους ναζιστές να μπουν στη Βουλή», δήλωσε ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Κώστας Καραγκούνης στον Ρ/Σ Παραπολιτικά 90,1 Fm, στην έκτακτη εκπομπή με τη δημοσιογράφο Κέλλυ Κοντογεώργη, όσον αφορά το κόμμα Κασιδιάρη.

Μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Φέραμε μια αυτονόητη τροπολογία για να κάνουμε το βασικό πολιτικό πρόταγμα, να απαγορεύσουμε στους ναζιστές να μπουν στη Βουλή. Εκεί περιμέναμε ότι θα υπάρχει ένα μέτωπο απ’ όλο το δημοκρατικό τόξο απέναντι στο κόμμα του Κασιδιάρη ή σε όσους φιλοδοξούν να μπουν ως "μπροστινοί" και να κάνουν αυτό το ναζιστικό κόμμα και δυστυχώς δεν βρέθηκε η ελάχιστη συνεννόηση και συνεργασία στο να απαγορευτεί το κόμμα των ναζιστών να μπει στη Βουλή.

Αυτή η τροπολογία δεν θα άλλαζε τίποτα σε σχέση με τις ουσιαστικές προϋποθέσεις που προβλέπονται ήδη από τις δύο αναγκαίες ρυθμίσεις που έχουμε φέρει ώστε να μπορεί να απαγορευτεί η κάθοδος του κόμματος αυτού στη Βουλή. Απλά αυτή η τροπολογία επεδίωκε την ενίσχυση και τη θωράκιση της δικαστικής κρίσης ώστε να μην υπάρχει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης». 

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του κ. Τσίπρα για διάτρητη τροπολογία, ο κ. Καραγκούνης σημείωσε: «Η τροπολογία αυτή την οποία φέραμε καθιστά ξεκάθαρο προς τον Άρειο Πάγο ποιες είναι οι προϋποθέσεις που ορίζονται ώστε να μην κατέβει το κόμμα Κασιδιάρη στη Βουλή. Η τροπολογία που φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια έωλη τροπολογία, διότι έτσι όπως το φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ  προφανώς θα μπορούσε να αποφασίσει ο Άρειος Πάγος ότι ο κ. Κανελλόπουλος φέρ’ ειπείν δεν έχει καμία σχέση με τον ναζισμό και θα μπορούσε να κατέβει το κόμμα. Αυτό που φέραμε εμείς είναι μια στέρεη τροπολογία νομικά ώστε να μπορέσουμε να απαγορεύσουμε εν τοις πράγμασι και ουσιαστικά την κάθοδο του Κασιδιάρη, γιατί υπάρχει η προϋπόθεση που καλύπτει και την περίπτωση που κάποιος τον βάζει ως μπροστινό, όπως έτυχε με τον κ. Κανελλόπουλο. Αυτό που φέραμε εμείς ως τροπολογία επιλύει το ζήτημα».

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνει το μάτι στο κοινό του Κασιδιάρη μη ψηφίζοντας τη συγκεκριμένη τροπολογία ανέφερε: «Αυτό που μπορεί να καταλάβει κάποιος είναι ότι όταν δεν υπάρχει ένα ομόθυμο μήνυμα πολιτικό όλου του δημοκρατικού τόξου αυτό δεν είναι και πολύ καλό. Δεν ξέρω πώς φαίνεται αυτό στον κόσμο, εγώ πάντως μπορώ να το αξιολογήσω ότι ίσως να κλείνει το μάτι προς αυτή την κατεύθυνση όταν απέχει κιόλας απ' όλη αυτή τη διαδικασία, διότι έχει φέρει μια τροπολογία η οποία δεν είναι στέρεη νομικά, δεν θα οδηγούσε στο επιθυμητό αποτέλεσμα, και το επιθυμητό αποτέλεσμα είναι να προστατεύσουμε τη δημοκρατία μας και το δημοκρατικό πολίτευμα από τους ναζιστές και αφήνει ανοιχτά τα περιθώρια ώστε να κατέβει στις εκλογές.   Αν υιοθετούσαμε τη σκέψη και την άποψη και τη νομική πρόταση ΣΥΡΙΖΑ, θα ήταν ορθάνοιχτος ο δρόμος να κατέβει στις εκλογές ο κ. Κασιδιάρης, διότι θα έβαζε έναν άνθρωπο που δεν θα είχε χαρακτηριστεί ούτε ως ναζιστής ούτε ως ρατσιστής».