Για τα καλύτερα στοιχεία του προϋπολογισμού σε σχέση με τις προβλέψεις, μιλήσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Σημείωσε ότι το ΑΕΠ του 2022 ανήλθε σε 208 δισ. ευρώ, τουλάχιστον 25 δισ. πάνω από το ΑΕΠ που είχαμε το 2019, κάτι που -όπως είπε- είναι τεράστια διαφορά.

Παράλληλα, ο κ. Σκυλακάκης τόνισε ότι υπήρξε μείωση του δημόσιου χρέους και μείωση της ανεργίας, αλλά και μεγάλη βελτίωση των εξαγωγών.

Ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε ότι στο τέλος της τετραετίας, η κυβέρνηση παραδίδει ΑΕΠ 15 μονάδες κάτω, σε σχέση με αυτό που παρέλαβε, όσον αφορά στο δημόσιο χρέος.

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι και οι αναθεωρημένες προβλέψεις του ΔΝΤ που ανακοινώθηκαν χθες είναι καλύτερες σε σχέση με τις προηγούμενες.

«Έχουμε καταφέρει να χρηματοδοτούμε μεγαλύτερες δαπάνες με μικρότερο φορολογικό συντελεστή», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.


«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πιστεύει ότι θα κυβερνήσει και έτσι λέει ό,τι θέλει»

Κληθείς να σχολιάσει το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σκυλακάκης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν μπορώ να το παρακολουθήσω. Ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται δεκάδες δισεκατομμύρια. Αυτό δείχνει ότι δεν πιστεύει ότι θα κυβερνήσει και έτσι λέει ό,τι θέλει».