Στις βαρύτατες αιχμές του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα απάντησε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, κάνοντας λόγω για υιοθέτηση επιχειρημάτων των φασιστών.

Ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την τοποθέτηση του επί των χειρισμών της κυβέρνησης στο θέμα της τροπολογίας Κασιδιάρηυπονόησε πως πραγματοποιήθηκε «μυστική» συνάντηση του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη με ανώτατο δικαστικό.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «ο κ. Γεραπετρίτης ξεμονάχιασε δικαστές σε καφενεία πέριξ του Μάξιμου. Αφού διαπιστώσατε ότι δεν υπάρχει πλειοψηφία διευρύνεται το Τμήμα για να υπάρχει η πλειοψηφία. Γίνεστε οι καλύτεροι χορηγοί της ακροδεξιάς και του κόμματος Κασιδιάρη», είπε και συνέχισε: «Παίζετε παιχνίδια με την φωτιά παίζετε με την δικαιοσύνη».

Ο Μάκης Βορίδης επεσήμανε πως ο Αλέξης Τσίπρας για πρώτη φορά είπε σήμερα κάτι που δεν έχει ξαναπεί.

«Τον ισχυρισμό ότι η υφιστάμενη διάταξη παραβιάζει το σύνταγμα το είπατε πρώτη φορά τώρα», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών και συνέχισε «ο Α. Τσίπρας υιοθετεί και ξέρει, αν ξέρει και από που το ξέρει ότι έγινε μια μη επιτρεπτή συνάντηση του κ. Γεραπετρίτη με ανώτατο δικαστικό;» και συνέχισε πως «το λέω, γιατί προφανώς η συνάντηση έγινε προκειμένου να συζητηθούν νομικά και οργανωτικά ζητήματα για το τρόπο που θα οργανωθείς μια τέτοια συζήτηση για την εφαρμογή μιας τέτοιας διατάξεως είναι επιβαλλόμενη και θεμιτή».

Ποια είναι η βασική επιχειρηματολογία που πρόκειται να αναπτύξουν όσοι θίγονται από την ρύθμιση, αναρωτήθηκε ο κ. Βορίδης.

«Θα πουν, είδατε τα ποσοστά να ανεβαίνουν και έπρεπε να φέρετε την ρύθμιση.

Είδατε ότι υπάρχει κίνδυνος αντισυνταγματικότητας και έπρεπε να φέρετε την τωρινή ρύθμιση.

Είδατε να μην επιτευχθεί το αποτέλεσμα όσοι έχουν τελέσει εγκληματική δράση να μην είναι πολιτικοί αρχηγοί».

Αυτό δεν θα είναι η επιχειρηματολογίας που θα αναπτυχθεί, είπε ο Μ. Βορίδης – αυτήν την επιχειρηματολογία ανέπτυξε ο κύριος Τσίπρας; Αυτό είναι το μέτωπο με τον φασισμό; Να υιοθετείς τα επιχειρήματα των φασιστών;

Τον ισχυρισμό ότι η υφιστάμενη διάταξη παραβιάζει το σύνταγμα το είπατε πρώτη φορά τώρα!

Ότι έρχεται κατόπιν συναντήσεως γιατί διαπιστώνεται η αντισυνταγματικότητά δεν το έχετε πει ποτέ ξανά!

Το επισημαίνω, για να σας δώσω την ευκαιρία να πείτε ότι αυτό δεν είναι η θέση σας.

Μάλιστα υιοθετήσατε την επιχειρηματολογία …και είπατε ότι ενδέχεται να έχουμε και παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θα εκτεθεί η χώρα ….γιατί το πάτε τόσο μακριά, ρώτησε ο κ. Βορίδης τον Αλέξη Τσίπρα.

Γιατί το κάνετε σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή. Για να δικαιολογήσετε ότι δεν ψηφίζετε αυτήν την διάταξη;

Όταν επισημαίνετε την συνάντηση Γεραπετρίτη με δικαστή, γιατί αποτελεί μια παρέμβαση που δεν έπρεπε να υπάρξει ; Ρωτάω είναι με αυτή η άποψη του κόμματος σας έτσι συμπράττεται να μπει φραγμός σε αυτό το νομικό παράδοξο; Βοηθάτε, συμπράττετε με αυτόν τον τρόπο; Μήπως σας έχουν τυφλώσει οι προεκλογικές στοχεύσεις ή μιλάτε στο γνωστό κοινό οργισμένων αγανακτισμένων και πάμε έναν κύκλο ακόμα. Άρα λοιπόν το δίλημμα είναι σαφές και η αγόρευση του αρχηγού σας δυσκόλεψε πολύ τη θέση σας, είπε προς τα έδρανα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ο Μάκης Βορίδης και συμπλήρωσε: «Έχετε παρά έναν δρόμο να συνταχθείτε μαζί μας στον στρατηγικό στόχο και να ψηφίσετε την διάταξη αλλιώς μένετε βαριά εκτεθειμένοι».