Ο κόσμος αναγνωρίζει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ παράγει έργο, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα Κοραή, ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Λοβέρδος.

Ο κ. Λοβέρδος ανέφερε πως το τελευταίο διάστημα, μετά το δυστύχημα στα Τέμπη, το κλίμα αποφορτίζεται και οι πολίτες με ψυχραιμία θα αποφασίσουν ποιο κόμμα μπορεί να κυβερνήσει τη χώρα.

Σε ό,τι αφορά την υποψηφιότητα Αντώναρου με το ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε πως δεν είχε καμία σχέση με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

Χαρακτήρισε ακατανόητη την υποψηφιότητα κ. Αντώναρου, σημειώνοντας ότι δεν θα προσφέρει ψήφους στο ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, για την τροπολογία στο μπλόκο του κόμματος Κασιδιάρη, επισήμανε πως το κόμμα δεν θα αποκλειστεί για τις ιδεολογικές του απόψεις, αλλά για την εγκληματική του δραστηριότητα.


Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Λοβέρδου στα Παραπολιτικά 90,1

Ο βουλευτής της ΝΔ, κ. Γιάννης Λοβέρδος, μίλησε στον Ρ/Σ «Παραπολιτικά» 90.1 FΜ, στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Για την περιφέρεια της Δυτικής Αθήνας
Γ.ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Και εδώ στη Δυτική Αθήνα ο κόσμος έχει αρχίσει να αναγνωρίζει ότι η κυβερνηση της ΝΔ, παρά τα λάθη που έχει κάνει, έχει αρχίσει να παράγει έργο και υπάρχει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Πρωθυπουργού. Τα Τέμπη μας στοίχισαν, υπήρχε ένα σοβαρό μούδιασμα μετά τα Τέμπη, υπήρξε μια αντίδραση απόλυτα κατανοητή οργής και θλίψης εκ μέρους των πολιτών και πολλών ψηφοφόρων της ΝΔ. Η εκτίμησή μου όμως είναι ότι τις τελευταίες ημέρες αυτό το κλίμα αποφορτίζεται, ο κόσμος αρχίζει να σκέφτεται πιο λογικά και πιο ψύχραιμα, μπαίνουμε πλέον και στην προεκλογική περίοδο και θα έχουμε τη δυνατότητα να αξιολογήσουμε με πιο μεγάλη ψυχραιμία ποιο κόμμα μπορεί να κυβερνήσει αποτελεσματικότερα τη χώρα και ποιος πρωθυπουργός είναι ικανότερος να την κυβερνήσει.

Για την υποψηφιότητα Αντώναρου στο ΣΥΡΙΖΑ και τα σχόλια ότι πρόκειται περί Καραμανλικής πτέρυγας στο ΣΥΡΙΖΑ
Γ.ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Είναι αστειότητες που αγγίζουν το όριο της γελοιότητας. Καταρχάς να πω ότι ο κ. Αντώναρος δεν έχει καμία σχέση με τον Κ. Καραμανλή. Τον έχει αποδοκιμάσει ο ίδιος ο κ. Καραμανλής μέσω εκπροσώπων του εδώ και καιρό. Δεν έχει απολύτως καμία σχέση και καμία επαφή. Μου είναι ακατανόητη η υποψηφιότητα του κ. Αντώναρου, τη θεωρώ αδιανόητη και όχι απλώς δεν θα προφέρει ψήφους αλλά μπορεί και να χάσει. Δεν καταλαβαίνω τη σκοπιμότητα αυτής της υποψηφιότητας αλλά είναι υπόθεση του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτηθείς γιατί ήρθε την τελευταία μέρα η τροπολογία για το μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη
Γ.ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Προσωπικά ούτε εμένα με χαροποιεί αυτό, θα έπρεπε να έχει γίνει νωρίτερα και συνολικότερα αλλά είναι πολύ λεπτές αυτές οι νομοθετικές ρυθμίσεις γιατί εμείς δεν πιστεύουμε στην καταδίωξη πολιτικών ιδεών, σε ένα δημοκρατικό σύστημα δεν διώκονται ιδεολογίες, σε ένα δημοκρατικό σύστημα όπως έχει η Ελλάδα διώκονται αυτοί που παραβιάζουν το νόμο και κάνουν εγκληματικές πράξεις. Δεν θα αποκλειστεί το κόμμα Κασιδιάρη για τις εγκληματικές του απόψεις, αλλά για την εγκληματική του δραστηριότητα.

Ερωτηθείς αν θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φλερτάρει με τις ψήφους Κασιδιάρη
Γ.ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Όχι, δεν φλερτάρει με τις ψήφους Κασιδιάρη, θα ήθελε να υπάρχει το κόμμα Κασιδιάρη για να μπει στη Βουλή γιατί όσα περισσότερα κόμματα μπαίνουν στη Βουλή τόσες περισσότερες έδρες χάνονται από τα μεγάλα κόμματα ούτως ώστε να ψαλιδιστεί η αυτοδυναμία της ΝΔ.

Ερωτηθείς αν θα έπρεπε να γίνει μια τηλεοπτική τηλεμαχία Μητσοτάκη – Τσίπρα
Γ.ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Είναι μια άποψη, την ακούμε, θα την σταθμίσει ο Πρωθυπουργός και θα πάρει τις αποφάσεις του. Εγώ είμαι υπέρ των debate, αλλά έχουν γίνει άπειρα debate μεταξύ των δύο μεγάλων αρχηγών υποψηφίων πρωθυπουργών στη Βουλή και ο κόσμος έχει εικόνα του τι πρεσβεύει ο κ.Μητσοτάκης και τι πρεσβεύει ο κ. Τσίπρας και μπορεί να τους κρίνει. Παρόλα αυτά τις αποφάσεις τις λαμβάνει ο Πρωθυπουργός και θα κρίνει ποιο είναι το καλύτερο για να μην σηκώσουμε και πάρα πολύ τοξική αντιπολίτευση. Έχουμε δει πολλές προεκλογικές δραστηριότητες πάντα υπάρχει μια υπερβολή την προεκλογική περίοδο αλλά αυτή η προεκλογική περίοδος που κράτησε τόσους πολλούς μήνες δυστυχώς, έχει προκαλέσει και μια τοξικότητα που δεν είναι καλή για το πολιτικό μας σύστημα.

Ερωτηθείς αν η ΝΔ θα πάει οπωσδήποτε σε δεύτερες εκλογές
Γ.ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Ναι. Με ποιον να συνεργαστεί με τον Ανδρουλάκη που δεν τον θέλει και θέλει να βάλει τον άγνωστο Χ για πρωθυπουργό; Με τον Τσίπρα, αποκλείεται να κάνουμε κυβέρνηση. Με τον Βαρουφάκη ή με το ΚΚΕ; Με την Ελληνική Λύση δεν γίνεται κυβέρνηση έχουμε διαφορετικές αντιλήψεις. Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κάνει κυβέρνηση αφού και ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει τον Τσίπρα για πρωθυπουργό πως θα πάει με τον Ανδρουλάκη που δεν τον θέλει, για αυτό λέμε ότι η απλή αναλογική είναι αδιέξοδη τουλάχιστον σε αυτή τη φάση στην Ελλάδα.

ΔΗΜ: Ο κ. Τσίπρας είπε ότι αυτά είναι λόγια του αέρα μέχρι να έρθει η κάλπη.

Γ.ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Αν θεωρεί ότι ο κ. Ανδρουλάκης είναι ένας ανεύθυνος πολιτικός αρχηγός που πετάει μπαρούφες για να περνάει η ώρα, τότε με αυτόν θα συνεργαστεί ο κ. Τσίπρας με έναν που λεει μπαρούφες!