Το Σάββατο 22 Απριλίου «κλείδωσε» ως ημερομηνία για την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι την ημέρα εκείνη ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ζητώντας την πρόωρη διάλυση της Βουλής και τη διεξαγωγή των εκλογών στις 21 Μαΐου.

Ακολούθως θα εκδοθεί το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα και θα θυροκολληθεί στη Βουλή, σηματοδοτώντας την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου και των κανόνων που τη διέπουν.


Στόχος του Μητσοτάκη, να είναι «γαλάζια» η Κρήτη 

Το ίδιο Σαββατοκύριακο ο κ. Μητσοτάκης έχει προγραμματίσει περιοδεία στην Κρήτη, με πρώτο σταθμό το Σάββατο τα Χανιά, δίνοντας και έναν συμβολικό τόνο στην εκκίνηση της προεκλογικής του εκστρατείας, η οποία γίνεται στον τόπο καταγωγής του, ενώ στις 23 του μήνα θα επισκεφθεί το Ρέθυμνο.

Στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι να είναι «γαλάζια» η Κρήτης την 21η Μαΐου.


Δύο αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα για τις εκλογές 2023

Η επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου θα σημάνει και δύο αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, σύμφωνα με το iefimerida.gr. Η πρώτη αφορά τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, καθώς ο Γιάννης Οικονόμου θα διεκδικήσει την επανεκλογή του στη Φθιώτιδα, κάτι που με βάση τον εκλογικό νόμο δεν επιτρέπει την καθημερινή παρουσία στα μέσα ενημέρωσης, ενώ στη θέση του θα αναλάβει καθήκοντα ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος.

Επίσης, στο υπουργείο Εσωτερικών, στη θέση του Μάκη Βορίδη, θα τοποθετηθεί υπηρεσιακός υπουργός, ο οποίος θα αναλάβει τη διεξαγωγή των εκλογών.