Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, έχοντας ως βασικό στόχο τη συγκρότηση ενός «ανταγωνιστικού» ψηφοδελτίου, έκλεισε τη λίστα στην Αρκαδία με τους υποψήφιους βουλευτές.

Έτσι, στην τριεδρική περιφέρεια, όπου το ΠΑΣΟΚ διεκδικεί την επανεκλογή μίας βουλευτικής έδρας, υποψήφιοι θα είναι ο νυν βουλευτής και αντιπρόεδρος της Βουλής, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο γιατρός και μέχρι χθες περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης του Πέτρου Τατούλη, Βαγγέλης Γιαννακούρας, ο πρώην δήμαρχος Γορτυνίας Γιάννης Γιαννόπουλος και οι κυρίες Διαμάντω Σαραντοπούλου (πρόεδρος των εργαζομένων στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, που είχε «κατέβει» στις βουλευτικές εκλογές και το 2019) και η Αιμιλία Λίλη (τοπικό κομματικό στέλεχος, λογίστρια).

Σύμφωνα με το επιτελείο της Χαριλάου Τρικούπη, θέμα ημερών είναι η συμπλήρωση κάποιων κενών θέσεων στα ψηφοδέλτια του κόμματος - όπως για παράδειγμα στην Α’ Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται ότι ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, θα είναι υποψήφιος στο Ηράκλειο Κρήτης και σε δύο άλλες εκλογικές περιφέρειες. Η μία εξ αυτών θα είναι στην Αττική - ενδεχομένως στον Νότιο Τομέα Αθηνών.

Πάντως, ο κ. Ανδρουλάκης σκοπεύει να «αποκαλύψει» και το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, μετά την επίσημη προκήρυξη των εκλογών.

Σε εκλόγιμη θέση στο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ είναι πιθανό να οριστεί στενός συνεργάτης του κ. Ανδρουλάκη από τη νέα γενιά (ακούγονται τα ονόματα του υπεύθυνου Πολιτικού Σχεδιασμού και συνταγματολόγου, Παναγιώτη Δουδωνή, και του εκπροσώπου Τύπου, Δημήτρη Μάντζου) και η νεαρή δικηγόρος στις Βρυξέλλες (από τον Απόδημο) Έλενα Χρονοπούλου, που εκλέχτηκε τέταρτη σε σειρά κατάταξης στο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος προ μηνών.

Είναι προφανές ότι το ΠΑΣΟΚ δίνει ιδιαίτερο βάρος στη μάχη του Λεκανοπεδίου, όπου, παρά την αύξηση, τα δημοσκοπικά ποσοστά του παραμένουν σε χαμηλότερο επίπεδο σε σχέση με την καταγραφή των δυνάμεων σε άλλες εκλογικές περιφέρειες.

*Πληροφορίες: protothema.gr