Σκληρή προβλέπεται να είναι η μάχη στο Λεκανοπέδιο της Αττικής -λεγόμενη «μητέρα των μαχών»- για μια θέση στη Βουλή, καθώς πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος ρίχνονται στο κυνήγι του σταυρού.

 Όπως σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, έτσι και στη συγκεκριμένη που θα διεξαχθεί στις 21 Μαΐου υπάρχουν τα φαβορί, τα αουτσάιντερ και οι άχαστοι, ενώ μεγάλες θα είναι και οι «πράσινες» κόντρες για μια θέση στον ήλιο.

 Στην A' Αθήνας έχει ήδη ξεχωρίσει το δίδυμο και αναμένεται σκληρή μάχη ανάμεσα στον νυν βουλευτή Κώστα Σκανδαλίδη που διεκδικεί ακόμα μια βουλευτική θητεία και στον Παύλο Γερουλάνο, ο οποίος διαθέτει ισχυρά ερείσματα στην τοπική αυτοδιοίκηση και τα τελευταία χρόνια έχει κερδίσει έδαφος στις γειτονιές της Αθήνας.

 Στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, ο Ανδρέας Λοβέρδος παραμένει το αδιαμφισβήτητο «φαβορί» και αναμένεται να σημειώσει ρεκόρ σταυρών. Για δεύτερη θέση θα κονταροχτυπηθούν η Μιλένα Αποστολάκη, η Έφη Χαλάτση και ο δημοσιογράφος Ανδρέας Παπαδόπουλος.

 Το απόλυτο φαβορί για την εκ νέου κατάκτηση της έδρας είναι και η Νάντια Γιαννακοπούλου στον Δυτικό Τομέα Αθηνών. Απευθύνεται σε σχεδόν όλες τις δεξαμενές ψηφοφόρων, γεγονός που της δίνει προβάδισμα έναντι των ανθυποψηφίων της. Απέναντί της θα έχει τον Μιχάλη Καρχιμάκη, ο οποίος απευθύνεται στη δεξαμενή των παπανδρεϊκών.

Στον Νότιο Τομέα, η νυν βουλευτίνα Τόνια Αντωνίου κινείται δυναμικά για να επιβεβαιώσει την κυριαρχία της, σε ένα άκρως ανταγωνιστικό ψηφοδέλτιο, στο οποίο συμμετέχουν δύο προβεβλημένα στελέχη του κόμματος. Ο Στέφανος Ξεκαλάκης και ο Παύλος Χρηστίδης. Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, πάντως, αξιοποιεί στο έπακρο τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει έναντι των συνυποψηφίων της, που είναι τα μεγάλα ερείσματα που διαθέτει στον κομματικό και αυτοδιοικητικό χώρο.

Τέλος, το μεγάλο προβάδισμα στην Ανατολική Αττική έχει ο πρώην γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής Μανώλης Χριστοδουλάκης, που έχει καταφέρει να αποκτήσει βαθιά ερείσματα στον κομματικό μηχανισμό και στην περιοχή.

Σε ό,τι αφορά την Α' Πειραιά, το φαβορί για την πρώτη θέση είναι η στενή συνεργάτις του Νίκου Ανδρουλάκη Μάρα Κουκουδάκη, ενώ στη Β' Πειραιά, που θεωρείται πολύ πιθανό να δώσει μία έδρα για το ΠΑΣΟΚ, οι δύο υποψήφιοι που θα δώσουν μάχη για την πρωτιά είναι ο Χρήστος Σαλελές και ο Δημήτρης Διαμαντίδης, γιος του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ.