Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, σχετικά με την απόφασή του να μην ψηφίσει την τροπολογία για το μπλόκο στους ποινικά καταδικασμένους για εγκληματική οργάνωση, κατηγορώντας τον πως με αυτήν τη στάση κλείνει το μάτι σε «οργισμένους» ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής και του Κασιδιάρη. Ο υπουργός Εσωτερικών, μιλώντας στη Βουλή για το θέμα, διευκρίνισε ότι δεν εννοεί νεοναζιστές, φασίστες. «Όταν κάποιος βλέπει το στρατηγικό ζήτημα δεν έρχεται να κρυφτεί πίσω από τη λεπτομέρεια. Και το ΠΑΣΟΚ διαφωνεί σε κάποια σημεία. Κατέθεσε την πρότασή του, αλλά βλέπει το μείζον και ψηφίζει», είπε αρχικά.

 Ο υπουργός Εσωτερικών, κατά την τοποθέτησή του για την αρνητική στάση του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι στο εκλογικό ακροατήριο των συγκεκριμένων, εκτός από αυτούς που έχουν εθνικοσοσιαλιστικές, νεοναζιστικές και φασιστικές απόψεις, φαίνεται να υπάρχει ένα ακροατήριο το οποίο είναι οργισμένο με το πολιτικό σύστημα και θέλει να το τιμωρήσει με τον αποτελεσματικότερο τρόπο. Συμπλήρωσε δε ότι πιστεύει πως ο αποτελεσματικότερος τρόπος είναι οι εξαλλοσύνες των εγκλείστων. «Εσείς δεν θέλετε να αποκοπείτε από αυτό. Σε ένα μη αγκυρωμένο ακροατήριο, ένα ακροατήριο που είναι απλώς τυφλά οργισμένο, ένα ματάκι θέλετε να το κλείσετε σε αυτούς και να μπορείτε να πείτε εμείς δεν είμαστε με αυτούς που σας κυνηγήσανε. Ίσα ίσα άκουσα τη λέξη ηρωοποιείτε. Αλήθεια; Εμείς έχουμε καθαρή θέση. Δεν πρέπει να έχουν θέση στο πολιτικό σύστημα. Άλλοι είναι που κρατάνε μια επαμφοτερίζουσα στάση κρυπτόμενοι πίσω από το δήθεν δεν κάνατε αποδεκτή την πρόταση Αλιβιζάτου. Κλείνετε το ματάκι είναι αυτό, με στόχο δήθεν να μην ενταχτείτε στο σύστημα. Να έχετε και μια επένδυση αντισυστήματος. Φαίνεται και από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Αντισύστημα ο Μιθριδάτης και ο Αντώναρος βαρύ αντισύστημα. Ο Πολάκης με τα μπες-βγες. Αντισύστημα και ο Παπαχριστόπουλος. Αυτό είναι που σας χρεώνεται», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

 Ο Μάκης Βορίδης επισήμανε για ακόμα μια φορά ότι η ρύθμιση έρχεται για να θωρακίσει την απόφαση του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου. Μάλιστα, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να δεχθεί τις νομοτεχνικές παρατηρήσεις του Χ. Καστανίδη, αλλά όχι την παραπομπή του ζητήματος στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου.