Το σκάνδαλο διαφθοράς Qatar gate αναμένεται να αναβιώσει τη Μ. Πέμπτη καθώς τότε η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή θα βρεθεί ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου και θα πληροφορηθεί αν τελικά θα παραμείνει προφυλακισμένη.
Αξίζει να σημειωθεί πως η ίδια μετά την αποπομπή της είχε δηλώσει πως «Ποτέ δεν πρόκειται να ομολογήσω αδικήματα που δεν έχω διαπράξει ακόμα και αν με κάνουν κομμάτια».

«Πυρά» προς Παντσέρι από Δημητρακόπουλο

Νέα «πυρά» κατά του «εγκεφάλου» του Qatargate, όπως ο ίδιος έχει παραδεχθεί, Αντόνιο Παντσέρι εξαπέλυσε ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.
«Στο ερχόμενο δικαστικό συμβούλιο θα δώσουμε μάχη για να αποδείξουμε την αναξιοπιστία του κ. Παντσερι. Θα έχουμε ισχυρά νεότερα στοιχεία που θα επιβεβαιώνουν ότι η Εύα Καϊλή είναι αθώα. Η ίδια αν και ψυχολογικά φορτισμένη επιμένει κατηγορηματικά στην αθωότητα της», δήλωσε ο συνήγορος της προφυλακισμένης ευρωβουλευτή στον Ant1.
«Η αποφυλάκιση του Παντσέρι είναι προϊόν συναλλαγής, δέχτηκε να πει ψέματα κατά της Εύας Καϊλή και το αντάλλαγμα ήταν να αφεθεί ελεύθερος. Αυτός που είναι αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης. Γιατί εγκληματική οργάνωση υπάρχει αλλά δεν συμμετέχει σε αυτήν η κ. Καϊλή», πρόσθεσε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός φυλακής με «βραχιολάκι» βρίσκεται και ο σύντροφος της Εύας Καϊλή και στενός συνεργάτης του Παντσέρι, Φραντσέσκο Τζόρτζι. Οι δύο παλιοί συνεργάτες φέρονται να έχουν συνεργαστεί με τις Αρχές του Βελγίου με αντάλλαγμα την αποφυλάκιση τους με όρους, αλλά και μια πιο ευνοϊκή ποινική μεταχείριση στη δίκη που θα ακολουθήσει.