Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος παραχώρησε χθες, Παρασκευή 7/04, συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στον δημοσιογράφο κ. Νίκο Σπιτσέρη του τηλεοπτικού σταθμού “Center TV”.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος προέβη σε επισκόπηση των πεπραγμένων στον τομέα της Άμυνας από τον Ιούλιο του 2019 έως σήμερα, στην επιτυχή διαχείριση αιφνιδιαστικών και ασύμμετρων κρίσεων που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη και στη διαμόρφωση ενός ρεαλιστικού μοντέλου άσκησης αμυντικής διπλωματίας.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας μίλησε για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων με τη συντήρηση των υφιστάμενων συστημάτων και τη διαδικασία πρόσκτησης σύγχρονων που αναβαθμίζουν το αποτρεπτικό αποτύπωμα της Ελλάδος, την πρόσφατη επίσκεψή του στην Τουρκία όπου μαζί με τον ομολόγό του κ. Χουλουσί Ακάρ μετέβησαν στις σεισμόπληκτες περιοχές του Χατάι και τις προοπτικές διατήρησης του καλού κλίματος στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε αναλυτικώς στην πολιτική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας εν όψει των εκλογών της 21ης Μαΐου, την ανάγκη στιβαρής διακυβέρνησης στο επόμενο διάστημα. Παρουσίασε επίσης το πλαίσιο παρεμβάσεων, ενεργειών και επίλυσης προβλημάτων που πραγματοποιήθηκε στο Νομό Καβάλας στην παρούσα κοινοβουλευτική περίοδο, αλλά και για τις προκλήσεις της επόμενης ημέρας.