Προς ψήφιση, το πολύ μέχρι τη Μεγάλη Τρίτη, θα τεθεί η νέα τροπολογία στο νομοσχέδιο της Νέας Δημοκρατίας προκειμένου να μην κατέβει το κόμμα Κασιδιάρη στις εκλογές. Η κριτική αφορά στην πράξη, που λέγεται ότι επισκιάζει την πρόταση του Αρείου Πάγου

Ο Μάκης Βορίδης, σε δηλώσεις του, ξεκαθάρισε τα πράγματα. «Σκοπός της συμπληρωματικής τροπολογίας είναι να ενισχύσουμε τη δικαστική κρίση, να τη θωρακίσουμε, να την κάνουμε πιο ισχυρή, ώστε αυτή η δικαστική κρίση να μην έχει κανένα περιθώριο αμφισβητήσεως όπου αυτή καταλήξει», είπε αρχικά.

«Ούτε προδικάζουμε, ούτε ξέρουμε τι θα πει ο Άρειος Πάγος ούτε έχουμε μιλήσει με οποιονδήποτε ούτε τίποτα σχετικό. Απλώς, θέλουμε να είναι ισχυρή, να μην έχει κανένα περιθώριο αμφισβητήσεως. Γι’ αυτό και προς αυτή την κατεύθυνση, της ενισχύσεως της δικαστικής κρίσεως, θα είναι η εκδήλωση της συμπληρωματικής παρέμβασής μας στη διάταξη η οποία έχει καταστρωθεί», προσέθεσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Και συνέχισε: «Θεωρούμε αδιανόητο το να υπάρχει καταδικασμένος για ηγεσία εγκληματικής οργανώσεως, ο οποίος να υποδύεται τον πολιτικό αρχηγό, τον πολιτικό καθοδηγητή, τον πολιτικό εκφραστή, τον αρχηγό κόμματος, τον φαινόμενο αρχηγό κόμματος. Τα έχουμε πει στη διάταξή μας αυτά».



Ο υπουργός Εσωτερικών συμπλήρωσε: «Θα παρακαλούσα, όποιος το θέλει αυτό, όποιος εν τέλει θέλει το αποτέλεσμα να είναι να κατέβει το κόμμα Κασιδιάρη, να μας το πει ευθαρσώς με όποιο επιχείρημα έχει. Εγώ δεν έχω αντίρρηση. Εμείς λέμε τι θέλουμε. Εμείς λέμε ότι αυτό δεν είναι νοητό. Κι έχουμε κάνει μια νομοθεσία συγκεκριμένη κι έχουμε φτάσει σε ένα πλαίσιο, στο οποίο φτάσαμε μετά από πολλή σκέψη, μετά από πολύ βάσανο και μετά από μεγάλη ανάλυση μιας σειράς δεδομένων. Προφανώς σε συζητήσεις συνταγματικές όλοι έχουν τις απόψεις τους».

Σε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, στην ανακοίνωσή του αναφέρει: Όταν προειδοποιούσαμε για τις συνταγματικές ακροβασίες του κ. Μητσοτάκη με την τροπολογία για το κόμμα Κασιδιάρη, ο ίδιος μαζί με το ΚΙΝΑΛ απέρριψαν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και ψήφισαν μία τροπολογία που αποδεικνύεται, δυστυχώς, φιάσκο.

Ένα μήνα μετά και ενώ έχουν προκηρυχθεί εκλογές, διαβλέποντας το αδιέξοδο, ετοιμάζεται να φέρει νέα τροπολογία για να καλύψει το εγκληματικό του λάθος, παρεμβαίνοντας όμως ευθέως στη λειτουργία του Αρείου Πάγου και τη σύνθεση του δικαστικού Σώματος που θα αποφασίσει. Το μόνο που καταφέρνει όμως με αυτές τις συνταγματικές ακροβασίες είναι να προσδίδει αντισυστημικά χαρακτηριστικά και να φουσκώνει τα ποσοστά της ακροδεξιάς. Ο κ. Μητσοτάκης τελικά όχι μόνο ευτελίζει την κοινοβουλευτική διαδικασία και τη Δημοκρατία, αλλά με τους ερασιτεχνισμούς του μετατρέπεται στον μεγαλύτερο χορηγό της Ακροδεξιάς. Σε αυτήν την παρωδία θα αναλάβει μόνος του την ευθύνη.