Μια δήλωση του Α. Τσίπρα από την Κόρινθο είναι χαρακτηριστική της αγωνίας που έχει κυριεύσει το εκλογικό επιτελείο της Κουμουνδούρου για τη διαρροή ψήφων από τον ΣΥΡΙΖΑ προς τις δυνάμεις της άκρας Δεξιάς και Αριστεράς. Αυτές που στη συνείδηση του εκλογικού σώματος λογίζονται ως «αντισυστημικές» και κάπως έτσι καταγράφονται στον «δημοσκοπικό» χάρτη των ερευνητών της κοινής γνώμης.

Ο Α. Τσίπρας, που τις προηγούμενες ημέρες έκανε ανοίγματα στους κεντρώους, δεξιάς ή αριστερής προέλευσης, ξαφνικά από την Κόρινθο αισθάνθηκε την ανάγκη να διαφημίσει τον ΣΥΡΙΖΑ ως γνήσιο εκφραστή της λεγόμενης αντισυστημικής ψήφου, θέλοντας με τον τρόπο αυτόν να «κλείσει» την εκλογική αιμορραγία που υφίσταται η Κουμουνδούρου προς τις δυνάμεις εκείνες που με την έως τώρα στάση τους έχουν καταφέρει να προπαγανδίσουν πως ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. «Η πιο ισχυρή αντισυστημική ψήφος είναι η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ που θα πλήξει το καθεστώς Μητσοτάκη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Α. Τσίπρας.

Και ο λόγος που το έκανε είναι επειδή στην Κουμουνδούρου τις τελευταίες ημέρες φτάνουν μηνύματα από τους δημοσκόπους, τα οποία δείχνουν πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν επανακάμπτει, επειδή έχει διαρροές προς το ΚΚΕ του Δ. Κουτσούμπα, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, την Πλεύση Ελευθερίας της Ζ. Κωνσταντοπούλου, αλλά και προς την πλευρά του Η. Κασιδιάρη.