Βασίλης Κικίλιας δήλωσε αισιόδοξος για την πορεία του τουρισμού φέτος το καλοκαίρι, επισημαίνοντας ότι ενδεχόμενες εκλογές τον Ιούλιο δεν θα επηρεάσουν την προσέλευση των τουριστών. «Πιστεύω πως όχι, έχει ξεκινήσει ήδη η τουριστική περίοδος, με συνεχιζόμενες πολύ καλές επιδόσεις μετά τα Χριστούγεννα, αναμένεται να κάνουμε χρονιά ρεκόρ», τόνισε ενώ αναφέρθηκε και στη μείωση του ΦΠΑ στα νησιά, λέγοντας ότι:

«Εμείς πιστεύουμε πως η φορολογία είναι μοχλός ανάπτυξης. Στηρίξαμε τον επιχειρηματικό κόσμο με 44 δις μέσα στην πανδημία. Εάν ο κόσμος μας εμπιστευτεί, θα έρθει αύξηση μισθών. Με την μείωση του ΦΠΑ, το υπουργείο οικονομικών θα βγει “κερδισμένο”».

Όσον αφορά το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την προστασία της πρώτης κατοικίας, ο Βασίλης Κικίλιας επισήμανε ότι «δυστυχώς, δεν ξεκινάμε από το 0. Θυμάμαι τον κ. Λαφαζάνη επί ΣΥΡΙΖΑ, μπροστά από τα ΜΑΤ για τους πλειστηριασμούς, αλλά και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς που ήρθαν επί ΣΥΡΙΖΑ. Όσο δυναμώνει η οικονομία, δυναμώνει και το τραπεζικό σύστημα, θα υπάρχουν και άλλα μέτρα στήριξης».

Σχετικά με τις εκλογές στις 21 Μαΐου και την περίπτωση συνεργασίας, ο Βασίλης Κικίλιας επιβεβαίωσε ότι η Νέα Δημοκρατία μπορεί να συνεργαστεί με άλλο κόμμα «παρά το ότι είμαι φανατικός υποστηρικτής της αυτοδυναμίας».

Μιλώντας και για τον «άγνωστο Χ» πρωθυπουργό του Νίκου Ανδρουλάκη, ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι θέλει συνεργασία με το πρώτο κόμμα αλλά όχι ως πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον Αλέξη Τσίπρα.