Ανακοίνωση με αφορμή τις εξελίξεις σχετικά με τον έλεγχο του ΣΔΟΕ εξέδωσε ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ. Θέμης Χειμάρας, ο οποίος είχε παραιτηθεί από το αξίωμά του ύστερα από δημοσιεύματα εις βάρος του για τον κύκλο εργασιών της εταιρείας του με δήμους, δημοτικές επιχειρήσεις και φορείς Δημοσίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Θέμη Χειμάρα

«Από τον έλεγχο του ΣΔΟΕ και τα προσκομισθέντα στοιχεία διαφαίνεται ότι δεν επιβεβαιώνονται τα καταγγελλόμενα, όπως παρουσιάζονται στα δημοσιεύματα της δικογραφίας.

Στο παραπάνω συμπέρασμα καταλήγει το Πόρισμα του Ελέγχου, ο οποίος διενεργήθηκε από τη Γενική Διεύθυνση ΣΔΟΕ Αττικής, διερευνώντας τις άθλιες καταγγελίες, που εκτοξεύθηκαν εναντίον μου από τους δολοφόνους χαρακτήρων του ΣΥΡΙΖΑ και των φυλλάδων του. Η σκευωρία κατέρρευσε», σημειώνει ο κ. Χειμάρας σε ανακοίνωσή του και προσθέτει:

«Και το πόρισμα συνεχίζει:

  • “Δεν διαφαίνεται μη δικαιολογημένη αύξηση του κύκλου εργασιών της Θέμης Χειμάρας & ΣΙΑ ΕΕ λόγω συνάψεως συμβάσεων με το Δημόσιο, εκμεταλλευόμενη το αξίωμα του μετόχου και διαχειριστή της κ. Θεμιστοκλή Χειμάρα, δηλαδή το αξίωμα του βουλευτή.
  • Από την έρευνα και τα συγκριτικά στοιχεία από ανταγωνίστριες εταιρείες δεν παρουσιάζονται σημαντικές αυξομειώσεις στον κύκλο εργασιών της εταιρείας, ο οποίος συνάδει με την τάση του ευρύτερου κλάδου και των ανταγωνιστών. Οι συμβάσεις με το Δημόσιο είναι αντίστοιχης αξίας με τους άτυπους τοπικούς ανταγωνιστές, ενώ για την πλειονότητα υπάρχουν πρωτόκολλα παραλαβής προμηθειών ή υπηρεσιών”.

Είναι ξεκάθαρο ότι η απελπισμένη προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να αναγάγει μια τυπική ακούσια παράλειψή μου, για την οποία ανέλαβα την ευθύνη, σε σκάνδαλο, απέτυχε παταγωδώς.

Οι πολίτες της Φθιώτιδας αλλά και όλης της Ελλάδας αντιλαμβάνονται ποιοι λένε την αλήθεια και ποιοι συκοφαντούν και ψεύδονται αδιάντροπα, σπιλώνοντας τους πολιτικούς τους αντιπάλους. Η αλήθεια πάντοτε νικάει.

Η υπόθεση για μένα δεν τελειώνει εδώ. Τώρα αρχίζει. Έχουμε μπροστά μας τις εθνικές εκλογές, στις οποίες θα κριθεί αν η χώρα μας θα πάει μπροστά ή θα κατρακυλήσει στο παρελθόν. Σε αυτόν τον αγώνα θα είμαι στην πρώτη γραμμή και θα με βρίσκουν διαρκώς απέναντί τους οι συκοφάντες, οι σκευωροί και οι λαϊκιστές.

Ευχαριστώ την οικογένειά μου, τους συνεργάτες και τους φίλους μου στη Φθιώτιδα, αλλά και φίλους σε όλη την Ελλάδα, οι οποίοι, σε όλο αυτό το δύσκολο διάστημα της άδικης ανθρωποφαγίας που επικράτησε, όντες απόλυτα σίγουροι για την ακεραιότητά μου, βρέθηκαν και παραμένουν συνεχώς στο πλάι μου».