Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στην Ήπειρο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε επιχειρήσεις στα Ιωάννινα, μεταξύ αυτών το εργοστάσιο με τη μεγαλύτερη και ταχύτερη παραγωγή νερού στην Ευρώπη. Ο πρωθυπουργός μπήκε στα... άδυτα της επιχείρησης, ιδιοκτησίας Νίκου Χήτου -και ενημερώθηκε για τη λειτουργία της και τη δυναμική της. Βεβαίως, με 81.000 φιάλες λίτρου ανά ώρα, δεν τίθεται ζήτημα. 





«Χαίρομαι πάρα πολύ που σήμερα μου δίνεται η ευκαιρία να επισκεφθώ μία δυναμικά αναπτυσσόμενη ελληνική επιχείρηση. Εδώ θα έλεγα ότι χτυπάει η καρδιά της παραγωγικής Ελλάδος και χαιρόμαστε πραγματικά όταν οι δυναμικές ελληνικές επιχειρήσεις αισθάνονται ασφάλεια να επενδύουν, να επεκτείνονται, να μεγαλώνουν, να διεκδικούν καινούργιες αγορές. Είναι πράγματι εντυπωσιακό, δεν το γνωρίζουν πολλοί, ότι εδώ στην καρδιά της Ηπείρου λειτουργεί η μεγαλύτερη γραμμή εμφιάλωσης φυσικού μεταλλικού νερού στην Ευρώπη -όχι στην Ελλάδα, στην Ευρώπη. Και θέλω να μεταφέρω και από εδώ τη διαρκή στήριξη την οποία θα παρέχει η ελληνική πολιτεία σε όλες τις δυναμικές επιχειρήσεις που μεγαλώνοντας τη δραστηριότητά τους προσφέρουν και πολλές καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας», ανέφερε ο πρωθυπουργός.





Όπως τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης «έχετε δίκιο να λέτε ότι οι μεγάλες προκλήσεις της επόμενης μέρας είναι αφενός να έχετε ένα ικανοποιημένο, καλά καταρτισμένο και καλά πληρωμένο ανθρώπινο δυναμικό και αφετέρου να προσαρμοστείτε στις επιταγές μιας φιλικής προς το περιβάλλον παραγωγής. Εσείς ήδη το κάνετε, προσθέτοντας ανακυκλούμενο υλικό στις συσκευασίες σας, αλλά τοποθετώντας και φωτοβολταϊκά στις στέγες σας έτσι ώστε να έχετε όχι απλά πιο φιλική προς το περιβάλλον ενέργεια, αλλά και πιο φτηνή ενέργεια. Αυτός είναι ο δρόμος του μέλλοντος, ο ψηφιακός και περιβαλλοντικός μετασχηματισμός των επιχειρήσεών μας και τέτοιες πρωτοβουλίες εξακολουθούμε να τις στηρίζουμε».

«Τέλος, να πω και μια κουβέντα για τη συγχώνευση την οποία δρομολογείτε. Όπως ίσως γνωρίζετε έχουμε δώσει μία σειρά από φορολογικά και άλλα κίνητρα για να ενθαρρύνουμε τις επιχειρήσεις να κάνουν τέτοιες κινήσεις. Είναι σημαντικό το μέγεθος, είναι αυτό το οποίο εξασφαλίζει καλύτερη παραγωγικότητα και καλύτερη ανταγωνιστικότητα και βέβαια καλύτερη θέση των ελληνικών προϊόντων στις αγορές του εξωτερικού», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

«Είναι μεγάλη τιμή για την εταιρεία μας που σήμερα υποδεχόμαστε τον πρωθυπουργό της χώρας στις εγκαταστάσεις μας, να γνωρίσει τη δύναμή μας που είναι οι άνθρωποί μας πρώτα απ' όλα, να παρακολουθήσει τις εγκαταστάσεις μας, να δει τη μεγαλύτερη γραμμή στην Ευρώπη που εμφιαλώνει το φυσικό μεταλλικό νερό Ζαγόρι», ανέφερε καλωσορίζοντας τον κ. Μητσοτάκη ο Ν. Χήτος.

Ο κ. Μητσοτάκης συνοδεύεται από τον υπουργό Επικρατείας 'Ακη Σκέρτσο, ενώ στο αεροδρόμιο τον υποδέχτηκαν ο πρόεδρος της Βουλής Κ. Τασούλας, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γ. Αμυράς, βουλευτές της ΝΔ, ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, καθώς και στελέχη του κόμματος.