Τη σύγκριση της τετραετίας 2015-2019 με την τετραετία 2019-2023 σε όλα τα επίπεδα, με έμφαση στην ανάπτυξη και την οικονομία, επιδιώκει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος σήμερα συνεχίζει τις περιοδείες του ανά την επικράτεια, αυτή τη φορά στην Ήπειρο, και συγκεκριμένα στα Ιωάννινα.

«Οι συμπολίτες μας έχουν βιώσει τη μετάβαση από τον λαϊκισμό στον ρεαλισμό και από την καθήλωση στην πρόοδο. Θα συγκρίνουν και θα κρίνουν, θα ζυγίσουν και θα αποφασίσουν», ανέφερε σε ομιλία του για την οικονομία ο κ. Μητσοτάκης, επισημαίνοντας πως «με ορόσημο την Κυριακή 21η Μαΐου, ενωμένοι οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θα δώσουν δεύτερη ισχυρή εντολή στην προκοπή, ώστε η αυτοδύναμη Ελλάδα να προχωρήσει όπως της αξίζει, σταθερά, τολμηρά και μόνο μπροστά».

Στα Ιωάννινα, το 2019, όταν η ΝΔ επικράτησε πανελλαδικά του ΣΥΡΙΖΑ με οκτώ μονάδες, εκεί κέρδισε μόλις με μία, ενώ στη γειτονική Άρτα βγήκε δεύτερο κόμμα, με το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα να αγγίζει το 40%. Στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι η καθαρή πρωτιά και στους τέσσερις νομούς της Ηπείρου, κάτι που θα έχει υψηλή πολιτική και συμβολική αξία, εφόσον επιτευχθεί στις 21 Μαΐου.

Το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί παραγωγικές και τεχνολογικές μονάδες στην περιοχή των Ιωαννίνων και το απόγευμα θα μιλήσει σε εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στο ξενοδοχείο «Du Lac». Στο ενδιάμεσο, και συγκεκριμένα στις 13:30, θα παραστεί και θα μιλήσει στην παρουσίαση του Αναπτυξιακού Προγράμματος για την Ήπειρο του 2030. Εκεί, μεταξύ άλλων, θα παρουσιαστούν έργα όπως η δημιουργία Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας, στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης, τα μεγάλα έργα ύδρευσης Πρέβεζας και Άρτας και ο οδικός άξονας Ιωάννινα - Κακαβιά, με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2028 και δημοπράτηση του έργου εντός του 2023.

Μείζονος σημασίας, βέβαια, είναι η ερευνητική γεώτρηση, που αποτελεί τη δεύτερη φάση του προγράμματος εκμετάλλευσης πιθανών κοιτασμάτων φυσικού αερίου στα Ιωάννινα από την πετρελαϊκή εταιρεία Energean Oil and Gas S.A. Πρόσφατα μάλιστα η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου είπε «ναι» κατά πλειοψηφία στη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το β’ στάδιο του προγράμματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων.

Οι περιοδείες του πρωθυπουργού ξεκίνησαν από την Πάτρα τον Νοέμβριο, συνεχίστηκαν σε Τρίπολη και Θεσσαλονίκη (μαζί με την Ημαθία) τον Δεκέμβριο, ενώ ακολούθησαν μέσα στον Ιανουάριο, κατά σειρά, η Θράκη και η Κρήτη και στα μέσα Φεβρουαρίου η Δυτική Μακεδονία. Στη συνέχεια «πάγωσαν» μετά την τραγωδία των Τεμπών και συνεχίστηκαν την περασμένη εβδομάδα στη Φθιώτιδα. Στο προσεχές διάστημα θα επισκεφθεί εκ νέου τη Θεσσαλονίκη, καθώς και τη Δυτική Μακεδονία.