Την Τουρκία αναμένεται να επισκεφθεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος. Σύμφωνα με πληροφορίες των «Π», υπήρξε επιβεβαίωση από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ότι η επίσκεψη του Νίκου Παναγιωτόπουλου στην Τουρκία έχει «κλείσει» για τις 4 Απριλίου.

Βέβαια ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό το ακριβές πρόγραμμα της επίσκεψης δηλαδή αν θα επισκεφθεί μόνο τις σεισμόπληκτες περιοχές με τον ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ ή αν θα επισκεφθεί και την Άγκυρα.

Φαίνεται πάντως ότι αποτελεί ένα βήμα προς εξομάλυνση ακόμη περισσότερο των σχέσεων και μείωσης της έντασης μεταξύ των δύο χωρών μετά τις πρόσφατες ευχές για την 25η Μαρτίου από τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου προς τον Νίκο Δένδια. Η επίσκεψη του ΥΕΘΑ αποτελεί, από ελληνικής πλευράς, μια θετική ανταπόκριση στην «επίθεση φιλίας» της τουρκικής κυβέρνησης την προηγούμενη εβδομάδα.

Μάλιστα η επίσκεψη του ΥΕΘΑ αναμένεται να συνοδευτεί από την αποστολή νέας ανθρωπιστικής βοήθειας στους Τούρκους σεισμόπληκτους. Μετά την αλλαγή κλίματος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις που επέφεραν τα τραγικά γεγονότα του σεισμού και του δυστυχήματος των Τεμπών, «η Αθήνα αποδεικνύει εμπράκτως προς τη διεθνή κοινότητα ότι ποτέ δεν αρνείται τη φιλία και το διάλογο στη βάση των αρχών του διεθνούς δικαίου» δήλωσε πηγή του υπουργείου.