Δριμεία επίθεση κατά του Γιάννη Δραγασάκη, με αφορμή την τοποθέτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ως προς «την κατάργηση των φοροαπαλλαγών και την επιβολή επιπλέον φορολόγησης της μεσαίας τάξης», εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Σημειώνεται ότι ο πρώην αντιπρόεδρος της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σε ομιλία του στο 4ο διεθνές συνέδριο του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας δήλωσε ότι «είναι ανάγκη να ξαναδούμε το φορολογικό σύστημα και την κατανομή των φορολογικών βαρών», αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα επανεξεταστεί τόσο το θέμα των φοροαπαλλαγών και του φόρου μεταβίβασης της ακίνητης περιουσίας όσο και η φορολόγηση των μερισμάτων.

«Για να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία για το τι περιμένει τους πολίτες εάν ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει οποιονδήποτε ρόλο στη διακυβέρνηση της χώρας, ας ανατρέξει κανείς στην τοποθέτηση του πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα, Ι. Δραγασάκη. Κατάργηση φοροαπαλλαγών και εκ νέου επιβολή επιπλέον φορολόγησης της μεσαίας τάξης», τονίζει στην ανακοίνωσή του ο κ. Οικονόμου.

«Τι κι αν οι μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών ενίσχυσαν το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών και έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην προσέλκυση επενδύσεων, τη μείωση της ανεργίας και τη δημιουργία μόνιμων και καλά αμειβομένων θέσεων εργασίας, ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει "αδιόρθωτος", ίδιος και απαράλλακτος. Επιδιώκει να μας επαναφέρει στις μέρες της φορολογικής εξόντωσης που οι πολίτες βίωσαν στην περίοδο της "προοδευτικής" διακυβέρνησής του», επισημαίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.