Την αισιοδοξία του ότι το «καλάθι του νονού» θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και τις ανάγκες των νοικοκυριών για την αγορά φθηνών και ποιοτικών προϊόντων, εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης κατά την επίσκεψη του, νωρίτερα, σε κατάστημα παιχνιδιών στο Μοναστηράκι.

5847147
5847150
5847151
5847169


«Οι προσδοκίες μας είναι μεγάλες και μέχρι τώρα βλέπουμε ότι οι τιμές είναι ανταγωνιστικές χωρίς να επηρεάζεται η ποιότητα των παιχνιδιών. Αυτή είναι και η λογική και πιστεύω ότι μέρα με τη μέρα ολοένα και περισσότεροι κωδικοί θα μπαίνουν στο «καλάθι» αυτό» τόνισε. Σήμερα, κατά την πρώτη ημέρα εφαρμογής του μέτρου, δεκάδες αλυσίδες και καταστημάτων λιανικής, προσφέρουν με ειδική σήμανση, φθηνότερα 65 ειδών παιχνίδια, τουλάχιστον κατά 20%.





Το καλάθι θα περιλαμβάνει τις ακόλουθες κατηγορίες προϊόντων: λαμπάδα με παιχνίδι, επιτραπέζια/παζλ, με κούκλες, κουκλόσπιτα και άλλα αξεσουάρ (παιχνίδια μίμησης, βρεφικά, φιγούρες δράσης, παιχνίδια κατασκευών και δημιουργίας, π.χ. παιχνίδια με τουβλάκια), οχήματα – τηλεκατευθυνόμενα, ηλεκτρονικά , αθλητικά (π.χ. μπάλες, παιδικές μπασκέτες και τέρματα), λούτρινα, μουσικά παιχνίδια και πασχαλινά σοκολατοειδή (αυγά, λαγουδάκια κ.ο.κ.).