«Βέλη» εναντίον της κυβέρνησης για την ακρίβεια εξαπέλυσε ο βουλευτής Βόρειου Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega», όπου έδωσε το «παρών» και ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Ζαχαριάδης τόνισε χαρακτηριστικά: «Όποιος πηγαίνει στο σούπερ μάρκετ βλέπει ότι έχει μία κυβέρνηση που έχει "πολύ πετυχημένη πολιτική για την ακρίβεια". Παίρνεις μια τσάντα με τρόφιμα και πληρώνεις 100 ευρώ για τρόφιμα που πριν από έναν χρόνο είχε 70 ευρώ.  Προφανώς, ο κ. Γεωργιάδης φωτίζει το ένα τμήμα της πραγματικότητας. Για το θέμα της Ισπανίας, ο πληθωρισμός στον οποίο αναφέρεται ο κ. Γεωργιάδης πώς μετριέται. Φλεβάρης ’22 - Φλεβάρης ’23. Εδώ πρέπει να μετρήσουμε τι έχει γίνει σε κάθε χώρα. Εμείς είχαμε μεγαλύτερο πληθωρισμό πέρσι και η Ισπανία λιγότερο, οπότε είναι λογικό να έρχεται τούμπα αυτό. Δύο ζητήματα: Τι έχουν κάνει οι χώρες στην Ευρώπη από τότε που ξεκίνησε αυτή η κατάσταση από το καλοκαίρι του ’21 και ποια είναι η αγοραστική δύναμη των πολιτών. Έχουν κάνει τον κόσμο να τρέχει στο σούπερ μάρκετ με τα κουπόνια», είπε χαρακτηριστικά.

«Αποτυχία»

Σύμφωνα με τον κ. Ζαχαριάδη, «εκ των πραγμάτων το "καλάθι του νοικοκυριού" ήταν αποτυχία». «Υπάρχει μια κατάσταση στην αγορά, που είναι διαλυτική για την οικονομία του νοικοκυριού», τόνισε στη συνέχεια και πρόσθεσε: «Πόσα χρόνια θέλει η ΝΔ να κυβερνήσει για να μειωθεί ο φόρος στα καύσιμα; Στην Ισπανία η βενζίνη δεν έχει 1,90 ευρώ, που έχει στην Ελλάδα, έχει 1,55 ευρώ, στο Βερολίνο 1,60 ευρώ. Άρα, αν θέλουμε να κάνουμε μια δίκαιη αποτίμηση των πραγμάτων μετά από τέσσερα χρόνια. Δεν είναι στο πρώτο εξάμηνο διακυβέρνησης, έχουν κάνει κάποιες επιλογές. Ψηλά τους φόρους, κουπόνια για πελατειακό κράτος και κάποιες παρεμβάσεις εμβαλωματικού χαρακτήρα. Δεν απαξιώνω τίποτα, αλλά μπορείς να χορηγήσεις σε έναν βαριά άρρωστο μια ασπιρίνη και να του πεις ότι είσαι καλά;».