Το νήμα των περιοδειών ανά την επικράτεια πιάνει ξανά σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σχεδόν ένα μήνα μετά το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Στη Λαμία, ο πρωθυπουργός θα παραστεί στις 13:00 και θα τοποθετηθεί στην παρουσίαση του Αναπτυξιακού Προγράμματος Στερεάς Ελλάδας, στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Λαμιέων, ενώ στις 19:00 θα μιλήσει σε εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας, στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας, δίνοντας εκ νέου έμφαση στην ανάγκη «καθαρής» νίκης της ΝΔ στις εκλογές του Μαΐου και ανάδειξης ισχυρής αυτοδύναμης κυβέρνησης από τις κάλπες του Ιουλίου.

Η Φθιώτιδα είναι μια περιφέρεια που το 2019 η ΝΔ είχε κερδίσει με σχετική άνεση, επικρατώντας με 12 μονάδες διαφορά του δεύτερου ΣΥΡΙΖΑ. Η αποκάλυψη της παράτυπης δραστηριότητας του Θέμη Χειμάρα, ωστόσο, και η παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα δημιούργησαν προσωρινά τριγμούς, οι οποίοι εκτιμάται ότι θα κλείσουν συν τοις άλλοις και με την τελική ανακοίνωση του ψηφοδελτίου.

Οι περιοδείες του πρωθυπουργού ξεκίνησαν από την Πάτρα το Νοέμβριο, συνεχίστηκαν σε Τρίπολη και Θεσσαλονίκη (μαζί με την Ημαθία) το Δεκέμβριο, ενώ ακολούθησε μέσα στον Ιανουάριο κατά σειρά η Θράκη και η Κρήτη και στα μέσα Φεβρουαρίου η Δυτική Μακεδονία. Αν η επικρατούσα αυτή τη στιγμή σκέψη, να διεξαχθούν εκλογές δηλαδή στις 21 Μαΐου, υλοποιηθεί τελικά, τότε ο κύκλος των περιοδειών θα κλείσει λίγο πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα, με τη Φθιώτιδα σήμερα και τα Ιωάννινα την Παρασκευή και θα ξεκινήσουν αμέσως μετά την Κυριακή του Θωμά οι καθαρά προεκλογικές πια συγκεντρώσεις και επισκέψεις σε όλη την Ελλάδα, που θα κλείσουν με την ομιλία στη Θεσσαλονίκη στις 18 Μαΐου και στην Αθήνα στις 19.

Η περιοδεία του πρωθυπουργού στη Φθιώτιδα περιλαμβάνει και επίσκεψη σε έργα-σταθμούς για την περιοχή: Η αναβάθμιση του λιμανιού του Αγίου Κωνσταντίνου, με προϋπολογισμό περίπου 10 εκατ. ευρώ, η ριζική ανάπλαση στην πανελλήνια έκθεση Λαμίας ύψους σχεδόν 50 εκατομμυρίων, με νέο σύγχρονο εκθεσιακό κέντρο και άλλες υποδομές και το υπό κατασκευή νέο κλειστό κολυμβητήριο Λαμίας. Άλλα έργα της ευρύτερης περιοχής, όπως ο οδικός άξονας Λαμία - Ιτέα – Αντίρριο ή στην Εύβοια, η παράκαμψη Χαλκίδας και Ψαχνών, θα ανακοινωθούν στο πλαίσιο του αναπτυξιακού προγράμματος όλης της Περιφέρειας.

Ο χάρτης των περιοδειών που έχει σχεδιάσει το επιτελείο του κ. Μητσοτάκη δεν είναι τυχαίος: Η Θράκη, την οποία επισκέφθηκε στην αρχή της χρονιάς, έχει ξεχωριστή συμβολική σημασία, τόσο σε σχέση με τα ελληνοτουρκικά όσο και λόγω των νέων ενεργειακών διαδρόμων που ανοίγει η περιοχή. Η Κρήτη, όπου επικράτησε και στους τέσσερις νομούς ο ΣΥΡΙΖΑ το 2019, είναι ιδιαίτερη πατρίδα του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη. Στα Ιωάννινα, το 2019 όταν η ΝΔ επικράτησε πανελλαδικά του ΣΥΡΙΖΑ με οκτώ μονάδες, εκεί κέρδισε μόλις με μία, ενώ στη γειτονική Άρτα βγήκε δεύτερο κόμμα. Η Κοζάνη βρίσκεται στο επίκεντρο του προγράμματος απολιγνιτοποίησης και σε πολλούς κατοίκους υπάρχει έκδηλη ανησυχία για το τι ξημερώνει στην περιοχή μετά το τέλος της λιγνιτοπαραγωγής, με τον πρωθυπουργό να έχει ζητήσει την επιτάχυνση όλων των διαδικασιών του Σχεδίου Δίκαιης Μετάβασης.