Τον χρόνο των εκλογών με μεγαλύτερη ακρίβεια προσδιόρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην συνέντευξη που παραχώρησε στον Σταύρο Θεοδωράκη και την εκπομπή «Πρωταγωνιστές», την πρώτη του τηλεοπτική παρουσία μετά την τραγωδία των Τεμπών.

Ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε τα εκλογικά σενάρια, δηλώνοντας ότι οι κάλπες θα στηθούν τον Μάιο, με την 21η και την 28η Μαΐου, να αποτελούν τις επικρατέστερες ημερομηνίες. Ωστόσο, ο πρωθυπουργός μίλησε για ένα θέμα, το οποίο απασχολεί την πολιτική επικαιρότητα και δεν είναι άλλη από την υποψηφιότητα του παραιτηθέντα υπουργού Μεταφορών και Υποδομών, Κώστα Καραμανλή, στα ψηφοδέλτια των επερχόμενων εθνικών εκλογών.

Σε σχετική ερώτηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για την στάση που τήρησε ο κ. Καραμανλής, μετά την τραγωδία, τονίζοντας ότι τον τιμά το γεγονός ότι έθεσε αμέσως στη διάθεση του πρωθυπουργού την παραίτησή του και ακόμη ότι «ο κ. Καραμανλής πήγε χθες στην Βουλή, μίλησε, παρουσίασε την άποψή του θεσμικά ως όφειλε. Θα κριθεί κι αυτό».

Για το θέμα της υποψηφιότητάς του ο πρωθυπουργός είπε συγκεκριμένα: «Τώρα το ζήτημα των ψηφοδελτίων επιτρέψτε μου να το συζητήσω μαζί του, όταν έρθει η ώρα».

Οι απαντήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον Κώστα Καραμανλή

Στ. Θεοδωράκης: Ο κύριος Καραμανλής; Θα πρέπει να παραιτηθεί από τα ψηφοδέλτια ή ο λαός θα αποφασίσει;
Κυρ. Μητσοτάκης: Ο κ. Καραμανλής. Να σας πω ότι αμέσως μετά, όταν βρεθήκαμε μαζί, έθεσε στην διάθεσή μου -όχι απλά έθεσε στη διάθεσή μου την παραίτησή του με το τυπικό ξέρετε τρόπο- παραιτήθηκε.
Στ. Θεοδωράκης: Φάνηκε, όλοι το λένε, η κατάρρευση του εκεί στα Τέμπη.
Κυρ. Μητσοτάκης: Αμέσως και αυτό τον τιμά. Θα μου πείτε «αυτονόητο»; Ναι. Αλλά πόσες φορές το έχουμε δει;
Στ. Θεοδωράκης: Ναι, πολλές φορές εμείς οι πολίτες το διεκδικούμε ως αυτονόητο. Οι πολιτικοί δεν το θεωρούν αυτονόητο σε πολλές καταστροφές.
Κυρ. Μητσοτάκης: Αλλά πόσες φορές; Ας το αναγνωρίσουμε τουλάχιστον αυτό. Και βέβαια ο κ. Καραμανλής πήγε χθες στην Βουλή, μίλησε, παρουσίασε την άποψή του θεσμικά ως όφειλε. Θα κριθεί κι αυτό. Τώρα το ζήτημα των ψηφοδελτίων επιτρέψτε μου να το συζητήσω μαζί του, όταν έρθει η ώρα.
Στ. Θεοδωράκης: Δεν έχετε αποφασίσει ακόμα;
Κυρ. Μητσοτάκης: Θα το συζητήσω μαζί του, όταν έρθει η ώρα.