Μπορεί τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να λένε σε όλες τις δηµόσιες εµφανίσεις τους ότι θα κρατήσουν χαµηλά τους τόνους και δεν θα φέρουν στον δηµόσιο διάλογο το ύφος της κριτικής που υπέστησαν για την τραγωδία στο Μάτι, ωστόσο η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα είναι η ένταση να ανέβει σταδιακά και να κορυφωθεί στην τελική ευθεία για τις εκλογές.

Η τραγωδία των Τεµπών θα αποτελεί προµετωπίδα της κριτικής τους στην κυβέρνηση και στο επιτελικό κράτος. Στη βάση αυτή, υποστηρίζουν ότι ο σταθµάρχης ήταν ρουσφέτι της κυβέρνησης, ότι η σύµβαση µε την υπεύθυνη εταιρεία έγινε µε ευνοϊκούς όρους και ότι υπάρχουν παρεµβάσεις στη ∆ικαιοσύνη και στα ΜΜΕ.

Επειδή, ωστόσο, ο Αλέξης Τσίπρας επιθυµεί τη σταδιακή κλιµάκωση της έντασης, στον ΣΥΡΙΖΑ φροντίζουν το κόµµα να εκπροσωπείται στα Μέσα από πρόσωπα που µπορούν να κρατήσουν τη γραµµή αυτή. Για την εκπροσώπηση του ΣΥΡΙΖΑ έχουν επιλεχθεί από το γραφείο Τύπου ο Νίκος Μπίστης, η Πέτυ Πέρκα, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο Σωκράτης Φάµελλος.

Την ίδια ώρα, και για την αποφυγή οποιασδήποτε παραφωνίας, υπάρχει διαρκώς ενηµέρωση των υπόλοιπων στελεχών που εκπροσωπούν τον ΣΥΡΙΖΑ στα ΜΜΕ. Πρωταγωνιστικός είναι ο ρόλος του Γιάννη Ραγκούση, που έχει επιλεχθεί από τον Αλέξη Τσίπρα για την έρευνα της υπόθεσης και τις επαφές µε συνδικαλιστές των σιδηροδρόµων. Στην πρώτη γραµµή θα βρίσκονται και στελέχη του κόµµατος που δεν είναι στη Βουλή, όπως ο πρώην υπουργός Πάνος Ρήγας.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 11/3/23