Με τη συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου ξεκινά η πρώτη εμπλοκή της Βουλής των Ελλήνων στο θέμα της τραγωδίας των Τεμπών, όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, στην ενημέρωση που έκανε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες σχετικά με τον κοινοβουλευτικό και νομοθετικό σχεδιασμό της Βουλής.

Aπαντήσεις για τα αίτια

Όπως προκύπτει από τη Διάσκεψη των Προέδρων, την Τετάρτη στη 1.00 το μεσημέρι ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, θα προσέλθει σε συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου υπό την προεδρία του Γιώργου Βλάχου. Στην επιτροπή ο κ. Γεραπετρίτης θα δώσει απαντήσεις γύρω από το δυστύχημα των Τεμπών και θα φωτίσει τις σκοτεινές πτυχές στη λειτουργία του ΟΣΕ. Στην Επιτροπή Παραγωγής δεν θα κληθεί ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας τόνισε ότι από την προηγούμενη εβδομάδα ξεκίνησε ο πόλεμος των διαφωνιών ανάμεσα στα κόμματα για τα πρόσωπα που θα κληθούν στην επιτροπή και ανακοίνωσε ότι δεν προγραμματίζεται για την ώρα να συνεδριάσει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Οι ίδιες πληροφορίες από τη Διάσκεψη των Προέδρων ανέφεραν πως οι «γαλάζιοι» βουλευτές πρότειναν να έρθει και ο Χρήστος Σπίρτζης στην Επιτροπή Παραγωγής για να πραγματοποιηθεί η κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον Κώστα Καραμανλή, που είχε ζητήσει η ΝΔ από την περασμένη εβδομάδα.

Περί Καραμανλή

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με πληροφορίες αναφέρουν πως δεν έχει τέτοια αρμοδιότητα, ενώ ο Γιώργος Κατρούγκαλος σχολίασε το γεγονός ότι δεν καλείται ο τ. υπουργός Κώστας Καραμανλής και αντέτεινε ότι μπορεί να έρθουν και άλλοι πρώην υπουργοί όπως ο Κωστής Χατζηδάκης.

Επίσης από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προτάθηκε να κληθούν όλοι οι υπουργοί Μεταφορών από την περίοδο του Δημήτρη Ρέππα. Από το ΠΑΣΟΚ υπογραμμίστηκε ότι συμφωνεί να κληθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι προκειμένου να δοθούν πλήρεις απαντήσεις.

Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 13/3