Την Τετάρτη αναμένεται να απολογηθεί στον ανακριτή ανηλίκων ο 17χρονος, ο οποίος συνελήφθη τα μεσάνυχτα της Παρασκευής στα Εξάρχεια ως ένας εκ των ατόμων που εμπλέκονται στην επίθεση με θύμα τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη.

Ο νεαρός, που φέρεται να βιντεοσκοπούσε τον ξυλοδαρμό του γενικού γραμματέα του κόμματος ΜέΡΑ25, οδηγήθηκε χθες στον εισαγγελέα και σε βάρος του ασκήθηκαν διώξεις για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και συμμορία σε βαθμό κακουργήματος, καθώς και για παράνομη βία και παράνομη οπλοφορία σε πλημμεληματική μορφή.

Οι αστυνομικοί αναζητούν τους συνεργούς του 17χρονου, οι οποίοι το βράδυ της Παρασκευής, αφού έμαθαν ότι σε συγκεκριμένο εστιατόριο στα Εξάρχεια βρισκόταν ο κ. Βαρουφάκης, έκαναν καταδρομική επίθεση. «Βγες έξω, κάθαρμα, που υπέγραψες τα μνημόνια», φώναζαν ανάμεσα στα υπόλοιπα οι τουλάχιστον τέσσερις νεαροί που βρέθηκαν έξω από το εστιατόριο.

Ο κ. Βαρουφάκης, θεωρώντας πως θα μπορέσει να τους ηρεμήσει πήγε προς το μέρος τους και τότε οι μαυροντυμένοι κουκουλοφόροι άρχισαν να τον χτυπούν με γροθιές στο πρόσωπο. Οι δράστες προσπάθησαν να διαφύγουν, πλην όμως μέσα σε ελάχιστα λεπτά στην περιοχή ξεκίνησαν εκτεταμένες αναζητήσεις. Εντοπίστηκε γρήγορα ο 17χρονος, ο οποίος και συνελήφθη. Τουλάχιστον τρία ακόμη άτομα αναζητούνται στο πλαίσιο των ερευνών.

Ο πρώην υπουργός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς υπέστη κάταγμα στη μύτη και κάποια άλλα μικρότερης σημασίας τραύματα στο πρόσωπο. Αν και οι θεράποντες ιατροί τού συνέστησαν να μείνει το βράδυ για παρακολούθηση, ο ίδιος επέλεξε να αναχωρήσει για το σπίτι του.

Στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο πρώην υπουργός κάλεσε την Δικαιοσύνη να κάνει το έργο της, ενώ μίλησε για ανθρώπους της νύχτας. «Δεν ήταν αναρχικοί, αριστεριστές, κομμουνιστές ή νέοι-μέλη κανενός κινήματος. Μπράβοι της νύχτας ήταν (και φαινόντουσαν) οι οποίοι επικαλέστηκαν άτσαλα το ψέμα ότι ψήφισα Μνημόνιο. Δεν θα αφήσουμε το παρακράτος και τον υπόκοσμο να μας διχάσει. Συνεχίζουμε»!

Σε άλλη του ανάρτηση σχολίαζε: «Τώρα θρηνούμε τους 57 νεκρούς των Τεμπών. Η νεολαία είναι στους δρόμους για να φέρει ένα καλύτερο αύριο στη χώρα. Αντίθετα με τους 57, αναρρώνω. Έως τότε, η κυβέρνηση να πάψει την αποπροσανατολιστική σπέκουλα».

Σημειώνεται πως ο πρώην υπουργός Οικονομικών αντιμετωπίζει ακόμα κάποια προβλήματα στο πρόσωπο, αφού τα χτυπήματα που δέχθηκε ήταν ιδιαιτέρως δυνατά.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Σόμπολος
Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 13/3