Με ανακοίνωσή της, η Hellenic Train κατέστησε γνωστό ότι και το Σάββατο, 11 Μαρτίου, δεν πρόκειται να κάνει δρομολόγιο τρένο, ενώ ούτε ο προαστιακός στην Αθήνα πρόκειται να λειτουργήσει, ακριβώς όπως συνέβη την Παρασκευή. Επιπλέον, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών ανέφερε ότι προσανατολίζεται σε απεργίες έως και τη Δευτέρα, 13 Μαρτίου. 

Μετά τη συνάντηση που είχαν εκπρόσωποί της την Πέμπτη (9/3) με τον Γιώργο Γεραπετρίτη, ανακοίνωσαν πως αναμένουν τις προτάσεις του για ασφαλή επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου, ενώ θα συναντηθούν εκ νέου στις αρχές της εβδομάδας.

Η Ομοσπονδία έχει αναφέρει πως απαιτεί ασφαλή, ποιοτικό και δημόσιο σιδηρόδρομο και πως θα επαναπροσδιορίσει τη στάση της μετά το πέρας των συναντήσεων.

«Ο αγώνας μας για την απόδοση ευθυνών και ασφάλεια των μεταφορών δεν τελειώνει εδώ. Το ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ σε όλους τους συνανθρώπους μας που χάθηκαν στο τραγικό δυστύχημα, ως ελάχιστο φόρο τιμής», τόνισαν στην ανακοίνωσή τους.

Τα δρομολόγια του σιδηροδρόμου στη χώρα μας, πάντως, μετά την τραγωδία στα Τέμπη, θα αρχίσουν πάλι στα τέλη Μαρτίου με αυστηρές δικλίδες ασφαλείας, είχε ανακοινώσει στο Υπουργικό Συμβούλιο της Πέμπτης (9/3) ο Γιώργος Γεραπετρίτης.