Η απόφαση του Κώστα Καραμανλή να παραιτηθεί, τον τιμά, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα Κοραή ο βουλευτής της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου.

Επισήμανε πως είναι προσωπική απόφαση του πρώην υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, εάν θα συμμετάσχει στις εκλογές.

Ο κ. Χατζηβασιλείου τόνισε πως εάν επιθυμεί να είναι υποψήφιος, δεν υπάρχει κάποιος λόγος να μην το πράξει.

Κληθείς να σχολιάσει τη χθεσινή δημοσκόπηση, είπε πως φαίνεται η οργή του κόσμου, ενώ ανέφερε πως από τα στοιχεία δεν προκύπτει πολιτική αλλαγή.

Σημείωσε πως η χώρα χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση, δηλαδή μια αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Τέλος, σημείωσε πως ο Τσίπρας στο πρόσωπο του Βελόπουλου ψάχνει να βρει μια νέα εκδοχή του Πάνου Καμμένου.

Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Χατζηβασιλείου στα Παραπολιτικά 90,1

Ο βουλευτής και γραμματέας διεθνών σχέσεων της ΝΔ, κος Τάσος Χατζηβασιλείου, μίλησε στον Ρ/Σ «Παραπολιτικά» 90.1 FΜ, στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Ερωτηθείς αν θα συμμετείχε στις εκλογές στην περίπτωση που ήταν στη θέση του κ. Καραμανλή
Τ.ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ: Πρόκειται για μια απόφαση, η οποία είναι απολύτως προσωπική, την παίρνει ο καθένας εφόσον συζητήσει ενδελεχώς με τον ίδιο του τον εαυτό. Πρέπει, λοιπόν, ο καθένας να ζυγίσει, να σκεφτεί και να αποφασίσει. Θα ζύγιζα τι έκανα, θα ζύγιζα τα καλά, θα ζύγιζα τα κακά, θα ζύγιζα τι έχω πετύχει και τι θα μπορούσα να έχω πετύχει και δεν το πέτυχα, τι αστοχίες θα είχα κάνει και θα έπαιρνα στο τέλος μια απόφαση βαθιά προσωπική και συνειδητή.

Τ.ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ: Ξέρετε πολύ καλά ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουν γίνει έργα υποδομών και μεταφορών στη χώρα, όσα δεν είχαν γίνει τα προηγούμενα 15 χρόνια. Βαλτωμένες συμβάσεις οι οποίες ξεκόλλησαν, έργα κολλημένα μπορέσανε να ξαναπάρουν μπροστά ούτως ώστε να ολοκληρωθούν και να προσφέρουν στη χώρα ευκαιρίες ανάπτυξης αλλά το τελευταίο τραγικό δυστύχημα προκάλεσε αντικειμενική πολιτική ευθύνη την οποία η κυβέρνηση ανέλαβε, ο ίδιος ο υπουργός Μεταφορών ανέλαβε την πολιτική ευθύνη και η απόφασή του να παραιτηθεί τον τιμά και αυτό είναι ένα γεγονός το οποίο αναγνωρίζουμε όλοι εμείς στη ΝΔ και περισσότερο εμείς εδώ στις Σέρρες. Από εκεί και πέρα στις αντιπροσωπευτικές δημοκρατίες οι πολίτες είναι εκείνοι οι οποίοι αποφασίζουν ποιον θέλουν να στείλουν ως εκπρόσωπό τους στο κοινοβούλιο.

Τ.ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ: Ο κ. Καραμανλής θα αποφασίσει μόνος του τι πρέπει να κάνει. Ο κ. Καραμανλής ούτε διώκεται για κάτι ούτε έχει καμιά κατηγορία εναντίον του άρα δεν έχει κάποιο κόλλημα εκλογιμότητας ως εκ τούτου αν επιθυμεί να είναι υποψήφιος δεν βλέπω κάποιο λόγο να μην είναι υποψήφιος.

Αναφορικά με την κινητοποίηση του κόσμου έξω από το γραφείο του κ. Καραμανλή στις Σέρρες
Τ.ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ: Οι κινητοποιήσεις που έγιναν εδώ στις Σέρρες είναι όμοιες με αυτές που έγιναν σε όλη τη χώρα. Υπήρχαν και κομματικά στελέχη από την αντιπολίτευση όμως υπήρχαν και πάρα πολλοί πολίτες οι οποίοι αυθόρμητοι χωρίς να έχουν εκείνη την ώρα έναν κομματικό μανδύα βγήκαν να διαμαρτυρηθούν και να ζητήσουν ασφαλείς μεταφορές και προφανώς δικαιοσύνη. Η χώρα ζει ένα εθνικό σοκ, είμαστε όλοι συγκλονισμένοι, η κοινωνια θέλει δικαιοσύνη, η κυβερνηση ορθώς ζήτησε συγγνώμη και ανέλαβε τις ευθύνες της και έχουμε μεγάλη ευθύνη να αποκαταστήσουμε όχι μόνο το αίσθημα δικαιοσύνης αλλά και την ασφάλεια στις μεταφορές.

Τ.ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ: Πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι, γιατί σε πολλές κινητοποιήσεις άκουσα και ακρότητες και ασχήμιες και ξέρετε ότι αυτά δεν βοηθούν στη δημοκρατία, δεν βοηθούν την ομαλή λειτουργία του πολιτεύματος και αν δεν προσέξουμε όλοι μαζί τότε δημιουργείται ο κίνδυνος επώασης του αυγού του φιδιού και αυτό δεν βοηθά τη δημοκρατία.

Κληθείς να σχολιάσει τη χθεσινή δημοσκόπηση της Marc και αν θεωρεί ότι θα πρέπει να αποσυρθεί το αφήγημα της αυτοδυναμίας της ΝΔ
Τ.ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ: Στη δημοσκόπηση που είδαμε χθες φαίνεται όντως ότι η κοινωνία είναι δικαίως θυμωμένη, ζητά άμεση δράση και αυτό κάνει η κυβέρνηση. Παρατηρείται μια μικρή μείωση στα ποσοστά της ΝΔ ταυτόχρονα όμως δεν υπάρχει καμία άνοδος για το ΣΥΡΙΖΑ άρα το συμπέρασμα από τη χθεσινή δημοσκόπηση είναι ότι στη χώρα δεν υπάρχει καμία πολιτική αλλαγή. Η ΝΔ προηγείται σαφώς του ΣΥΡΙΖΑ και ο πρωθυπουργός παραμένει πρώτος σε όλα τα ποιοτικά στοιχεία.

Τ.ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ: Η ΝΔ συνεχίζει να έχει την ίδια θέση γιατί αυτή είναι η θέση που θα ωφελήσει τη χώρα. Σε καιρούς με πολλές προκλήσεις και δυσκολίες συνεχίζω να εκτιμώ ότι η χώρα χρειάζεται σταθερές, αποφασιστικές κυβερνήσεις και τέτοιου τύπου κυβερνήσεις είναι οι αυτοδύναμες. Η ΝΔ συνεχίζει για το καλό του τόπου, προφανώς απ’ ότι φαίνεται στη δεύτερη κάλπη, να διεκδικεί αυτοδυναμία για να μπορέσει να οδηγήσει τη χώρα σε ασφαλή δρόμο.

Τ.ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ: Βλέπετε στην έρευνα ότι ο πρωθυπουργός παραμένει πρώτος σε όλα τα ποιοτικά στοιχεία, η κοινωνία εμπιστεύεται τον κ. Μητσοτάκη. Η κοινωνία λεει ότι ο κ.Τσίπρας δοκιμάστηκε και απέτυχε, δεν τσιμπάει ποσοστά ο ΣΥΡΙΖΑ στην έρευνα αυτή. Εμεις έχουμε ως πρώτο στόχο το σύνθημα «ποτέ ξανά» να μετουσιωθεί σε πράξη ούτως ώστε να τελειώνουμε με τη σύγκρουση με το παλιό.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του κ. Αραχωβίτη για τον κ. Βελόπουλο
Τ.ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ: Πρόκειται για πρώην υπουργό της κυβέρνησης Τσίπρα –Καμμένου , υπηρέτησε την κυβέρνηση αυτή και δηλώνει ότι στην προοδευτική διακυβέρνηση στο πλευρό του Βαρουφάκη έχει χώρο και ο κ .Βελόπουλος ε λοιπόν οι μάσκες πέφτουνε. Προφανώς ο κ. Τσίπρας ψάχνει να βρει την νέα έκδοση του κ. Καμμένου, δεν νομίζω ότι εκπλήσσεται κανείς είχαν τότε το πρωτότυπο και τώρα στο πρόσωπο του Βελόπουλου ψάχνουν μάλλον για ένα νέο σύγχρονο αντίγραφο.