Νέες εξελίξεις στο σκάνδαλο διαφθοράς «Qatar Gate» σχετικά με τον τρόπο που δρούσε το κύκλωμα αλλά και με την εμπλοκή της Εύας Καϊλή. Οι νέες πληροφορίες έρχονται από απομαγνητοφωνημένες καταθέσεις του Πιερ Αντόνιο Παντσέρι στις Αρχές του Βελγίου, σύμφωνα με δημοσίευμα της Deutsche Welle.

Όπως φέρεται να ανέφερε ο Παντσέρι στις καταθέσεις του για να εξασφαλίσει μειωμένη ποινή, το Κατάρ άρχισε να επεκτείνει το δίκτυο επιρροής του στους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα τέλη του 2017.

Έτσι, έπειτα από συναντήσεις που είχε ο Αντόνιο Παντσέρι με τον υπουργό Εργασίας του Κατάρ, Αλί Μπιν Σαμίχ αλ Μάρι, στις αρχές του 2018, το Κατάρ συμφώνησε, σύμφωνα με το δημοσίευμα, να δίνει σε εκείνον και στον σύντροφο της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι, από ένα εκατομμύριο ευρώ ανά έτος, τη διετία 2018-2019.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, όταν ο Αντόνιο Παντσέρι δεν βγήκε ευρωβουλευτής το 2019, ίδρυσε τη ΜΚΟ «Fight Impunity», για να συνεχίσει τη δράση του υπέρ του Κατάρ, και από το κείμενο των καταθέσεών του προκύπτει ότι περίπου εκείνη την περίοδο άρχισε και η εμπλοκή της Εύας Καϊλή.

Ο Παντσέρι φέρεται να υποστήριξε ότι η Εύα Καϊλή έλαβε πήρε από το Κατάρ 250.000 ευρώ για να χρηματοδοτήσει την εκστρατεία επανεκλογής της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Παρά το γεγονός ότι παραμένουν για την ώρα άγνωστες οι λεπτομέρειες για τον τρόπο που μεταφέρθηκαν τα χρήματα, ο Παντσέρι, σύμφωνα με την DW, φέρεται να ισχυρίστηκε ότι μεγάλος μέρος του ποσού από το Κατάρ έφθασε στα χέρια τους μέσω ενός «Τούρκου επιχειρηματία και του δικηγόρου του στο Λονδίνο». Ο Παντσέρι υποστήριξε ακόμα ότι και ένας άλλος συμπατριώτης του ευρωβουλευτής έλαβε μετρητά και ότι συναντήθηκε με συνομιλητές που εμπλέκονται στο κύκλωμα διαφθοράς.