Ύστερα από εντολή που δόθηκε σε γιατρό της Νευροχειρουργικής Κλινικής στο Νοσοκομείο Βόλου από συνάδελφό του, φέρεται να πήρε αναρρωτική άδεια ο επιθεωρητής του ΟΣΕ, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του MEGA, λίγες ώρες μετά την πολύνεκρη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη το βράδυ της Τρίτης 28 Φεβρουαρίου. 

Χαρακτηριστικά τονίζεται: Την ποινική αναβάθμιση των ερευνών για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη δρομολόγησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας, Σταμάτης Δασκαλόπουλος, ο οποίος έχει οριστεί από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ως υπεύθυνος για την εποπτεία του συνόλου των ερευνών.

Ο εισαγγελικός λειτουργός, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, ζήτησε να συγκληθεί άμεσα η Ολομέλεια του Εφετείου Λάρισας, προκειμένου να ανατεθεί σε εφέτη-ανακριτή η έρευνα για την ανείπωτη τραγωδία.

Παράλληλα, σύμφωνα με νέες πληροφορίες, ο επιθεωρητής του ΟΣΕ έλαβε αναρρωτική άδεια ελάχιστες ώρες μετά το πολύνεκρο δυστύχημα.

Η αναρρωτική άδεια φέρεται να δόθηκε από γιατρό της Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου, κατόπιν εντολής συναδέλφου του.

Από την άλλη, ο προϊστάμενος γιατρός που εξέτασε τον επόπτη του ΟΣΕ φαίνεται στην καταγραφή του περιστατικού να αναγράφει ότι εξέτασε τον επόπτη στα ΤΕΠ, αλλά η εξέταση ήταν ιδιωτική.