«Δεν έχω μιλήσει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ανέλαβα πρωτοβουλίες που είναι ανιδιοτελείς, καθώς βλέπω πού οδηγούνται τα πράγματα», δήλωσε ο Γιώργος Καρατζαφέρης στα «Παραπολιτικά 90,1» και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Στη συνέχεια, μάλιστα, ο ίδιος τόνισε πως «υποχρεούμαστε να εκλέξουμε τον Μητσοτάκη».

Για το θέμα της παραπομπής του βουλευτή Χανίων, ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι ο Παύλος Πολάκης αναδείχθηκε από την αγκαλιά του ΣΥΡΙΖΑ ενώ επισήμανε ότι ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να συμμαζέψει τα αμάζευτα.

Επιπλέον, ο κ. Καρατζαφέρης σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να απομακρύνει και τον Νίκο Παππά.

«Μιλάω με τον κόσμο»

Επίσης, πρόσθεσε ότι μιλά στον κόσμο που απογοητεύτηκε και ίσως προτίθεται να ψηφίσει το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου. Είπε, δε, ότι ο πρωθυπουργός είναι σοβαρός όταν λέει ότι δεν θα συνεργαστεί με τον Βελόπουλο.

Ο κ. Καρατζαφέρης τόνισε πως η περίοδος είναι κομβική και ο μόνος που μπορεί να πετύχει κάτι είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Όσον αφορά τον Νίκο Ανδρουλάκη, είπε πως, εάν χάσει τις δύο εκλογές, το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να αναζητήσει άλλον.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Γιώργο Καρατζαφέρη στα Παραπολιτικά 90,1

Ερωτηθείς αν τον πήγε τηλέφωνο ο κ. Μητσοτάκης να του ζητήσει να βοηθήσει

Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Δεν έχει γίνει αυτό, δεν έχω μιλήσει με τον κ.Μητσοτάκη ούτε είναι στις προθέσεις μου ούτε με κανέναν άλλο απλώς είδα που είναι τα πράγματα, που πιθανόν θα μπορούσαν να οδηγηθούν τα πράγματα και είπα «πάρε πρωτοβουλίες». Εξάλλου έχω συνηθίσει τον κόσμο σε τέτοιες πρωτοβουλίες που είναι ανιδιοτελείς και θυμίζω το ’11 που ναι μεν σώθηκε η Ελλάδα από τον Παπαδήμα αλλά εγώ έχασα την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση. Έτσι κάνω, αν πιστεύεις την Ελλάδα φροντίζεις την Ελλάδα. Γιατί το δίλημμα είναι ένα εκεί που βρισκόμαστε, σε μια ανακατάταξη στο Αιγαίο, στην νέα εθνική οδό Αλεξανδρούπολη –Κίεβο, σε μια Ευρώπη που έχει πάψει να παράγει ηγεσίες, σε μια Αμερική που θέλει να τονώσει την παρουσία της στην περιοχή αυτά τα πράγματα θα τα αφήσουμε να τα χειριστεί ο κ. Τσίπρας; Είναι έγκλημα! Και βέβαια δεν μιλάω για οποιονδήποτε άλλο γιατί οι άλλοι απλώς είναι μαϊντανοί. Άρα υποχρεούμεθα όχι να εκλέξουμε τον Μητσοτάκη, να τον εκλέξουμε όσο μπορούμε πιο δυνατό και πιο αυτόνομο.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι ο κ. Τσίπρα αλλάζει και δεν είναι τόσο ριζοσπάστης αριστερός αλλά γίνεται συστημικός

Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Ο κ.Τσίπρας εδώ και πάρα πολύ καιρό έπρεπε να κάνει αυτή τη στροφή τώρα δεν πείθει κανέναν. Βεβαίως δεν είναι μεμονωμένη η περίπτωση του κ. Πολάκη, αν ήθελε ο Τσίπρας να δείξει ένα νέο πρόσωπο έπρεπε να τελειώσει και τον καταδικασθέντα ομοφώνως κ.Παππά. Είναι μερικά πράγματα που μπορούν να δικαιολογηθούν μόνο με εσωτερικές ισορροπίες. Η ουσία είναι ότι ο κ. Πολάκης ανεδείχθη μέσα από την αγκαλιά του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι αυτοφυής. Βρήκε έναν περιβάλλοντα χώρο, πολύ καλό λίπασμα στο χώρο και ανεδείχθη. Τώρα ο κ.Τσίπρας προσπαθεί να μαζέψει τα αμάζευτα.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι η ρήξη με τον κ. Πολάκη θα επηρεάσει το εκλογικό ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ

Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Σαφέστατα. Δεν του πάει καλά του κ.Τσίπρα τον τελευταίο καιρό αποφασίζει κάποια πράγματα ζουρλά «δεν πάω στη Βουλή, δεν ψηφίζω στη Βουλή. Τελευταία στιγμή διώχνω το πρώτο μου αντιπολιτευτικό βιολί, τον κ. Πολάκη». Είχε καλλιεργήσει σε όλη του εκλογική παρέα ότι εμείς είμαστε μαχητές με τον Πολάκη μπροστά, τώρα πρέπει να πει ότι θα δώσουμε μια μάχη χωρίς Πολάκη. Αυτά είναι κόστη μεγάλα.

ΔΗΜ: Πόσο πιστεύετε ότι μπορεί να του στοιχήσει

Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Μπορεί να στοιχήσει εκείνο το ψυχολογικό ποσοστό που θα μπορούσε να τον θέσει ακόμα εντός παιδιάς, πολύ φοβούμαι ότι θα είναι εκτός παιδιάς.

ΔΗΜ: Από την άλλη δεν μπορεί η εκπαραθύρωση Πολακη να τον βοηθήσει κιόλας δηλαδή να απευθυνθεί σε ένα ακροατήριο που έφευγε λόγω του κ. Πολάκη, να κάνει πιο εφικτή τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ;

Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Στην εποχή μου είχαμε ένα πολύ ωραίο τραγούδι «πολύ αργά για δάκρυα Στέλλα»... Εγώ πιστεύω ότι είδε ότι ο Πολακισμός είναι άγονη γραμμή, πέφτει σε τείχος και σου λεει μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα, τον τρώω και ό,τι είναι να χάσω. Γιατί κάποιοι φανατικοί θα ενοχληθούν ιδιαίτερα κάτω στην Κρήτη που ο Πολάκης έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά των Αριστερών. Είναι ένα χτύπημα δηλαδή τον είχα πρώτο βιολί, τον είχα μπροστά, είχα διαρκώς αναφορά του Πολάκη και τώρα ένα μήνα πριν τις εκλογές τον καταργώ, τον διαλύω; Δεν πείθεται ο κόσμος εύκολα.

Ερωτηθείς αν δίνει τον αγώνα του τώρα για να ανακόψει τον κ.Βελόπουλο

Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Ο Βελόπουλος δεν έχει καμία δουλειά σε όλο αυτό αλλά μιλάω σε όλο τον κόσμο που απογοητεύτηκε από κάποιες κινήσεις και σου λεει «θα πάω στο Βελόπουλο ή στον Κασιδιάρη». Τους λεω «παιδιά δεν είναι τόσο δυνατή η εσωτερική σας επιχειρηματολογία στο να κάνετε μια ζημιά». Ψηφίζουμε πρωθυπουργό, είναι αστείο όπως έχουν τα πράγματα να βάλεις για πρωθυπουργό το Βελόπουλο. Είναι αστείο.

Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Δεν είναι το πρώτο θέμα ο κ.Βελόπουλος, το πρώτο θέμα είναι εκείνοι που δεν θα πάνε να ψηφίσουν. «Δεν πάω να ψηφίσω- σου λεει ο βασιλικός- γιατί με στενοχώρησε εκεί και εκεί. Δεν πάω στο ΣΥΡΙΖΑ, δεν πάω στους περιφερειακούς, δεν θα πάω να ψηφίσω». Εγώ σε αυτούς πάω κατά βάση.

Αναφορικά με τη δήλωση του κ.Μητσοτάκη ότι δεν θα μπορούσε να συνεργαστεί με τον κ. Βελόπουλο

Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Είναι σοβαρός ο Μητσοτάκης.

ΔΗΜ: Δηλαδή ο Βελόπουλος δεν είναι;

Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Συ είπας. ...Όταν γεννάς παιδιά δεν βγαίνουν όλα τα ίδια υπάρχει και κάποιο που ξεστρατίζει. Εμένα ορισμένα πράγματα που δεν μου άρεσαν, όταν άρχισε να μιλάει για επιστολές του Χριστού. Λεω ωχ! Όταν άρχισε να μιλάει για σχέση με Ρωσία και δεν έχει πάει καμία φορά στο Κρεμλίνο. Δεν έχει επιδείξει μια φωτογραφία με κάποιον από την τριανδρία Μεντβέντεφ-Πούτιν–Κύριλλο να δούμε. Επειδή εγώ την ξέρω πολύ καλά την περιοχή, έχω πάει πάνω κατ’ επανάληψη, έχω συζητήσει, έχω κάνει προτάσεις, ξέρω πρόσωπα και πράγματα. Προσπαθώντας να αφομοιώσει την τεχνική και τη δική μου προοπτική πετάει κάποια πράγματα αλλά αυτά είναι ασόβαρα.

Ερωτηθείς γιατί επιχειρηματολογεί υπέρ της ψήφου στον Κυρ. Μητσοτάκη

Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Γιατί είναι πολύ κομβική η περίοδος για τη χώρα, μπορούμε να αναδειχθούμε, μπορούμε να κερδίσουμε τη χαμένη δεκαετία και κανείς άλλος από τους υπάρχοντες σήμερα δεν μπορεί να το πετύχει εκτός Μητσοτάκη. Μου λένε άνθρωποι οι οποίοι είναι και Συριζαίοι κάποιοι ότι όταν εμφανίζεται στις Βρυξέλλες σπεύδουν όλοι οι πρωθυπουργοί για μια φωτογραφία, για μια άποψη να τον ακούσουν. Δεν είχαμε ποτέ αυτό το κύρος. Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης με τον γερμανό Καγκελάριο είναι ισοδύναμοι και ομόλογοι... Επομένως τώρα που έχω μια τέτοια ανάδειξη, μια τέτοια ανέλιξη είναι αστείο να πάω να κάνω πειράματα.

Αναφορικά με την υπόθεση των υποκλοπών

Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Υπάρχει χώρα που δεν γίνονται υποκλοπές; Στην Ελλάδα υπήρχε καμία περίοδος που δεν γινόντουσαν υποκλοπές; Είναι βαρύγδουπη η λέξη, είναι παρακολούθηση για να μπορείς να κρατάς την ασφάλεια της χώρας.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι δεν υπάρχει τίποτα αρνητικό στον κ. Μητσοτάκη

Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Αυτή τη στιγμή αυτό που εκπροσωπεί την Ελλάδα είναι εξαιρετικό, είναι διαφορετικό ή είναι μια από τα ίδια; Όταν πήγε στο Κογκρέσο και 37 φορές όρθιοι τον χειροκρότησαν δημοκρατικοί και ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές πείτε μου ποιος άλλος το είχε κατορθώσει; Να θυμίσω ότι κάποιους άλλους τους είχαν με την ομπρέλα έξω από Λευκό Οίκο να κάνουν δηλώσεις! Επομένως μη συγκρίνουμε ασύγκριτα πράγματα. Είμαστε πολύ καλά, να το χειριστούμε καλά για να πάρουμε και τα οφέλη. Μέχρι τώρα ο Μητσοτάκης έσπειρε, τώρα θα θερίσουμε.

Αναφερόμενος στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι ακροδεξιός

Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Πείτε στον κ.Τσίπρα να δει στα πρακτικά της Βουλής αν υπήρξε ποτέ άλλος πολιτικός αρχηγός που να τον προσφωνεί «ο αξιότιμος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ». Δεύτερον, δεν μπορεί να ήμουνα ακροδεξιός και να με καλούνε να βοηθήσω, τότε στα δύσκολα, την Ελλάδα. Δεν θα καλούσαν ποτέ ακροδεξιό. Επειδή τότε το σύστημα με απέρριψε έμαθε την ακροδεξιά στο πρόσωπο του Μιχαλολιάκου.

Ερωτηθείς που πιστεύει ότι θα πάνε οι ψηφοφόροι του Κασιδιάρη

Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Έλληνες είναι, εγώ δε δέχομαι ότι υπάρχουν Έλληνες φασίστες. Έλληνες είναι οι οποίοι πήγαν από εδώ και από εκεί, έχουνε παρασυρθεί. Εάν πας και τους μιλήσεις θα τους πεις ότι εδώ είμαστε. Τι κάνανε αυτά τα τέσσερα χρόνια αυτοί οι φερόμενοι ως φασίστες, ενόχλησαν καθόλου το σύστημα; Άρα δεν υφίσταται θέμα, κατασκευάζονται όλα αυτά για να υπάρχουνε μπαμπούλες. Θα σας έλεγα να κάνετε μια άσκηση, πάρτε τις προκηρύξεις της 17Ν, οι οποίες συνοδεύονται από αίμα, και κάντε μια σύγκριση με το κείμενο Πολάκη. Θα βρείτε πολλά κοινά στοιχεία ιδίως την περίοδο των πολλών δολοφονιών δικαστών. Κοινή αντίληψη των πραγμάτων. …Η σκέψη όπως αποτυπώνεται στην προκήρυξη της 17Ν και στην ανάλυση του κ. Πολάκη έχουν κοινά σημεία.

Για τον κ.Ανδρουλάκη

Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Έχω την αίσθηση ότι ενώ προετοιμαζόταν χρόνια για αυτό το ρόλο απεδείχθη ότι δεν έχει μέσα του ψηθεί όσο πρέπει. Ο κ. Ανδρουλάκης ξεκίνησε με ένα φανταχτερό 14 και τώρα έχει υποχωρήσει στο υψηλότερο μονοψήφιο. Εάν χάσει και τις δύο εκλογές έχω την αίσθηση ότι θα πρέπει να αναζητήσουν κάποιον άλλο στο ΠΑΣΟΚ.

Ερωτηθείς αν θα μπορούσαν στις δεύτερες εκλογές, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ή της Ελληνικής Λύσης να «βοηθήσουν» ώστε να επιτευχθεί κυβέρνηση της ΝΔ στην περίπτωση που είναι οριακά τα ποσοστά

Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Εγώ ξέρω πάρα πολλούς βουλευτές οι οποίοι είναι έτοιμοι και σήμερα να πάνε αλλά λόγω εκλογικής προετοιμασίας δεν το κάνουν. ...Πιστεύω ότι καλό θα ήταν στο Μαξίμου να πάρουν μια κρησάρα.