Επίσκεψη σε αρτοποιείο στην Κηφισιά πραγματοποίησε σήμερα, Καθαρά Δευτέρα, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις με πρωταγωνιστή τον Παύλο Πολάκη.

Ο υπουργός είπε ότι ολόκληρη την ευθύνη για την υπόθεση την έχει ο Αλέξης Τσίπρας, διότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «γέννησε αυτό το τέρας».

Είπε επίσης ότι, έστω και καθυστερημένα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ορθώς διαγράφει τον βουλευτή Χανίων, αλλά «θα κουραστεί να διαγράψει και τον “πολακισμό” στον ΣΥΡΙΖΑ». «Θα το λουστεί τώρα», πρόσθεσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, «διότι, μόλις ο Πολάκης διαγραφεί, θα στραφεί κατά του Τσίπρα, αναμφίβολα – και μαζί όσοι τον υποστηρίζουν».

«Ο Αλέξης Τσίπρας υποδαυλίζει τον «πολακισμό» εντός του ΣΥΡΙΖΑ»

«Όταν είδα την επίμαχη ανάρτηση του Παύλου Πολάκη στο Facebook, μου ήρθε στο μυαλό το σύνθημα “αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, συγκρίνοντας τα γραφόμενα του Κρητικού πολιτικού με νοοτροπίες φασιστικού χαρακτήρα.
Στρέφοντας ξανά τα «βέλη» του προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός είπε ότι άλλωστε και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας υποδαυλίζει τον «πολακισμό» εντός του ΣΥΡΙΖΑ, φέροντας ως παράδειγμα την υπόθεση του Νίκου Παππά, κι εξηγώντας ότι ουσιαστικά ο Αλέξης Τσίπρας υπονοεί ότι οι δικαστές που καταδίκασαν τον Νίκο Παππά στο ειδικό δικαστήριο ήταν «πιασμένοι».

Έκπληκτος από τη στάση Τσίπρα για Νίκο Παππά

Ο ίδιος «περνάει αυτήν τη “γραμμή”», είπα χαρακτηριστικά. Δήλωσε επίσης έκπληκτος που ο Αλέξης Τσίπρας δεν αποσύρει και τον Νίκο Παππά από την επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση, συνεχίζοντας έτσι να στηρίζει τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ μετά από αυτήν την «ντροπιαστική για τον ίδιο καταδίκη».

«Ελπίζω, έστω και την τελευταία στιγμή, ο Αλέξης Τσίπρας να βγάλει από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ τον Νίκο Παππά, διότι, δεν μπορεί ένα κόμμα που θέλει να λέγεται “δημοκρατικό”, να αδιαφορεί για μιαν απόφαση του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου, με 13-0 (σ.σ.: ήταν ομόφωνη), που είναι τόσο μα τόσο ατιμωτική για έναν πολιτικό», κατέληξε ο Άδωνις Γεωργιάδης.