Tην πρώτη αντίδραση της Εύας Καϊλή για την απόφαση αποφυλάκισης του συντρόφου της Φραντσέσκο Τζόρτζι μεταφέρει ο ένας εκ των δικηγόρων της προφυλακισμένης ευρωβουλευτή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της η ίδια «είναι χαρούμενη που το παιδί της θα είναι με τον πατέρα του».

Ο κ. Δημητρακόπουλος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ανέφερε πως «η απόφαση αποφυλάκισης του Φραντσέσκο Τζόρτζι έχει παρθεί εδώ και 10 ημέρες και το γνωρίζαμε, καθώς μας το είχε γνωστοποιήσει ο ίδιος. Ο Τζόρτζι θα αφεθεί ελεύθερος επειδή συνεργάστηκε με τις δικαστικές και τις εισαγγελικές αρχές στις Βρυξέλλες».

«Δεν ομολογώ κάτι που δεν έκανα», λέει η Εύα Καϊλή

Όσον αφορά την αντίδραση της Εύας Καϊλή, μετά την αποφυλάκιση του συντρόφου της, ο κ. Δημητρακόπουλος ανέφερε πως «δεν παύει να είναι ο πατέρας του παιδιού της. Χάρηκε που στα γενέθλια της κόρης τους, ο πατέρας της θα είναι μαζί της. Αυτή είναι η ανθρώπινη αντίδραση».

Στη συνέχεια, ο δικηγόρος της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μετέφερε τα λόγια της Εύας Καϊλή μέσα από τις φυλακές. «Δεν πρόκειται ό,τι και να γίνει να ομολογήσω κάτι που δεν έχω κάνει. Ιδιαίτερα τώρα που είναι ο πατέρας της κοντά, μου φεύγει ένα μεγάλο βάρος. Μου λείπει το παιδί μου, αλλά δεν πρόκειται να ομολογήσω» είπε στον κ. Δημητρακόπουλο.

«Εάν η υπόθεση ήταν «δεμένη» δεν θα περνούσαν το μήνυμα στον Βέλγο συνήγορο να ομολογήσει η Εύα Καϊλή» ανέφερε ο δικηγόρος.

«Γκρεμίζεται το επιχείρημα πως αν αφεθεί ελεύθερη θα καταστρέψει στοιχεία»

Για όσα φέρεται να υποστήριξε ο Αντόνιο Παντσέρι, αναφορικά με προεκλογική χρηματοδότηση της Εύας Καϊλή, ο κ. Δημητρακόπουλος υπογράμμισε ότι «ο Παντσέρι τα είπε αυτά και εξασφάλισε ασυλία δική του, της γυναίκα του, και της κόρης του», ενώ πρόσθεσε ότι «από εκεί που οι αρχές θεωρούσαν τον Παντσέρι αφερέγγυο, ξαφνικά έγινε αξιόπιστος. «Υπάρχει μία επιλεκτική διαρροή της δικογραφίας εις βάρος της κ. Καϊλή» πρόσθεσε.

Τέλος, ο δικηγόρος είπε ότι με την αποφυλάκιση Τζόρτζι και Παντσέρι, «γκρεμίζεται το επιχείρημα, ότι αν αφεθεί ελεύθερη θα καταστρέψει αποδεικτικά στοιχεία. Ο Τζόρτζι τι θα κάνει; Θα τα ποτίζει; Ο Παντσέρι τι θα κάνει;».

Δείτε τα όσα είπε ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή Μιχάλης Δημητρακόπουλος στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1