Πάνω από 90% των θέσεων στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. έχουν συμπληρωθεί σε όλη την Ελλάδα, ενώ λίγα είναι τα κενά που εκκρεμούν για την ολοκλήρωσή τους. Τα πρώτα ονόματα που έγιναν γνωστά δείχνουν μια μεγάλη διάθεση ανανέωσης, καθώς, ειδικά στο Λεκανοπέδιο Αττικής, το ποσοστό των νέων υποψηφίων αγγίζει το 45%. Ιδιαιτέρως ενδιαφέρον, όμως, είναι και το γεγονός ότι πολλοί εκ των προαναφερθέντων ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα κάτω των 40, και μάλιστα σε ορισμένες περιφέρειες το συγκεκριμένο ποσοστό είναι, αν μη τι άλλο, αξιοσημείωτο.

Α’ ΑΘΗΝΩΝ

Υποψήφιοι θα είναι ξανά οι εκλεγμένοι βουλευτές Βασίλης Κικίλιας, Θάνος Πλεύρης, Ολγα Κεφαλογιάννη, Νικήτας Κακλαμάνης, Αγγελος Συρίγος και Φωτεινή Πιπιλή, ενώ νέοι υποψήφιοι θα είναι: ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, η Αννα Ροκοφύλλου, η Εβίτα Βαρελά, η Φαίδρα Τσαλαχούρη (δικηγόρος, μέλος της Γραμματείας ΑΜΕΑ Ν.Δ.), η Θέκλα Παρασκευούδη, ο Δημήτρης Πιστόλας (διευθυντής της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του ΓΝΑ Ευαγγελισμός), ο Ομηρος Τσάπαλος, ο Χρήστος Δαγρές (καθηγητής Νοηματικής), η Πώλα Δαμιανού (δικηγόρος, διαμεσολαβήτρια, κοινοτική σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων και κόρη του πρώην βουλευτή Θ. Δαμιανού) και Σακίμπ Μάριαμ (πολιτικός μηχανικός).

ΒΟΡΕΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Υποψήφιοι θα είναι ξανά ο Αδωνις Γεωργιάδης, ο Κωστής Χατζηδάκης, η Νίκη Κεραμέως, ο Γιώργος Κουμουτσάκος, ο Θοδωρής Ρουσόπουλος, ο Δημήτρης Καιρίδης και η Ζωή Ράπτη. Υποψήφιοι θα είναι επίσης οι Νίκος Παπαθανάσης, Φώτης Καρύδας (δημοσιογράφος), Μαριάνθη Μήκα (αρχαιολόγος), Αγγελική Δημητρακάκη (καρδιολόγος, εντατικολόγος), Νίκος Ζόμπολας (ασφαλιστικός πράκτορας), Μανώλης Κουτσογιαννάκης (ιδιοκτήτης φροντιστηρίου), Τάσος Καρανδρέας (διευθυντής Χειρουργικής του Ιατρικού Αθηνών), Χρήστος Σούλης, (οικονομολόγος, τομεάρχης Περιβάλλοντος της Ν.Δ.), Τάσος Ζαχαρόπουλος (ιδιοκτήτης κατασκευαστικής), Φωτεινή Βρύνα (πρ. αν. διοικήτρια του νοσοκομείου «Αγ. Βαρβάρα»), Αρια Αγάτσα (αθλητικογράφος), Μαργαρίτα Βάρσου (πολιτική επιστήμων) και Ολια Νικολοπούλου (δικηγόρος).

Στο Λεκανοπέδιο Αττικής, το ποσοστό των νέων υποψηφίων αγγίζει το 45%, ενώ πολλοί ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα κάτω των 40


ΝΟΤΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Υποψήφιοι θα είναι ξανά οι Νίκος Δένδιας, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, Διονύσης Χατζηδάκης, Χάρης Θεοχάρης, Αννα Καραμανλή, Σοφία Βούλτεψη, Μπάμπης Παπαδημητρίου, Γιάννης Καλλιάνος και Βασίλης Σπανάκης. Στις νέες υποψηφιότητες συμπεριλαμβάνονται ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, και οι Τάσος Γαϊτάνης, Ιωάννα Γκελεστάθη, Δήμητρα Αράπογλου, Τάσος Κορίλλης (καθηγητής Χημείας), Μιχάλης Κουμεντάκος (πνευμονολόγος), Νίκος Κανέλλος (οικονομολόγος), Ποσειδώνας Γιαννόπουλος (στιχουργός, ραδιοφωνικός παραγωγός), Σταύρος Νικολαΐδης (ηθοποιός), ΜαρίαΕλλη Κουτσουβελή (διεθνολόγος), Δήμητρα Καντεράκη (οικονομολόγος), Μαρία Ζάγκα (πρόεδρος της Ενωσης Βενζινοπωλών) και Παταπία Καπράλου (δικηγόρος).

ΔΥΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο Γιάννης Λοβέρδος θα είναι ξανά υποψήφιοι μαζί με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τη Μαρία Συρεγγέλα, ενώ σταυρό στον Δυτικό Τομέα Αθηνών θα διεκδικήσουν οι: Δημήτρης Καλογερόπουλος (πρ. δήμαρχος Αιγάλεω), Μπάμπης Καραθάνος (φαρμακοποιός), Ουρανία Σαγιάκου (δικηγόρος), Μπάμπης Καούκης (εφοριακός), Τάσος Καλλιάφας (τελωνιακός), Μπάμπης Αποσκίτης (διευθυντής ξενοδοχειακών μονάδων), Ισμήνη Λαζαροπούλου (γραμματέας του Πανελλήνιου Μορφωτικού Συλλόγου Ελλήνων Αθιγγάνων), Μαριάννα Τουμαζάτου (οικονομολόγος), Ρούλα Κουσκουρή (δημοσιογράφος) και Ειρήνη Μακρίδου-Καραπιδάκη (δικηγόρος).

Α’ ΠΕΙΡΑΙΑ

Υποψήφιοι θα είναι ξανά οι βουλευτές της εκλογικής περιφέρειας Κώστας Κατσαφάδος, Γιάννης Μελάς, Νίκος Μανωλάκος και Νόνη Δούνια. Στην ίδια περιφέρεια για πρώτη φορά υποψήφια θα είναι η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, ενώ, αν ο Χριστόφορος Μπουτσικάκης δεν θα είναι υποψήφιος χάριν της διεκδίκησης της δημαρχίας του μεγάλου λιμανιού, τη θέση του θα πάρει ο Νίκος Βλαχάκος.

Β’ ΠΕΙΡΑΙΑ

Οι βουλευτές Δημήτρης Μαρκόπουλος και Γιάννης Τραγάκης θα παλέψουν για μία θέση στη Βουλή με τους: Γιώργο Βρεττάκο (πολιτικός μηχανικός), ΣπύροΡίτσαρντ Χαγκαμπιμάνα (υποδιοικητή της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης του υπουργείου Μετανάστευσης), Παναγιώτη Πούτο (επιχειρηματία), Σταυρούλα Βουτυράκου (τομεάρχη Ειδικής Αγωγής Ν.Δ.), Μιχάλη Λιβανό (καρδιολόγο), Χάρη Στέγγο (οικονομολόγο), Χριστίνα Τσιλιγκίρη (πρόεδρο του ΣΕΦ), Ελένη Καλαϊτζάκη (διοικητικό στέλεχος ΟΣΥ) και Ελένη Πετράκα (νοσηλεύτρια).

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ

Εκ νέου υποψήφιοι θα είναι οι Μάκης Βορίδης, Γιώργος Βλάχος, Βασίλης Οικονόμου καθώς και οι Στέλιος Πέτσας και Σοφία Ζαχαράκη. Στην ίδια λίστα θα βρεθούν οι Γιάννης Σαμέλης (δικηγόρος), Σπήλιος Κρικέτος (ανθυπαστυνόμος), Τάσος Αγγέλικας (επιχειρηματίας), Νεκτάριος Καλαντζής (οικονομολόγος), Κλεοπάτρα Τριανταφυλλίδου (CEO Alfa Dikeve), Βάσω Κόλλια (πολιτική επιστήμων), Βασιλική Τσίντζου (οδοντίατρος), Μάγδα Κοντογιάννη (αγρότισσα) και Κατερίνα Κατσανδρή (παθολόγος), ενώ ερώτημα αποτελεί ακόμη η κάθοδος της Γεωργίας Μαρτίνου.

ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ

Στη Δυτική Αττική, πέραν των εκλεγμένων βουλευτών Αθανάσιου Μπούρα, Γιώργου Κώτσηρα και Βαγγέλη Λιάκου, θα είναι υποψήφιοι μαζί η Σουζάνα Καλτουρουμίδου (ψυχολόγος και αθλητική δημοσιογράφος) και η δικηγόρος Μαρία Πανοηλία.

Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Με βέβαιη τη συμμετοχή των εν ενεργεία βουλευτών Κώστα Γκιουλέκα, Eλενας Ράπτη, Σταύρου Καλαφάτη, Στράτου Σιμόπουλου, Aννας Ευθυμίου και Δημήτρη Κούβελα, το ψηφοδέλτιο συμπληρώνουν ο Δημήτρης Βενιέρης (δημοσιογράφος), ο Διαμαντής Γκολιδάκης (καρδιολόγος), ο Παναγιώτης Κόκκορης (πρ. γ.γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων), ο Νίκος Καραγιαννακίδης (δικηγόρος), η Αφροδίτη Νέστορα (δικηγόρος), ο επιχειρηματίας Μάριος Δράμαλης, ο δήμαρχος Λαγκαδά, Γιάννης Ταχματζίδης, ο Σωκράτης Δημητριάδης (αρχιτέκτων), η αντιδήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου Φωτεινή Πεσματζόγλου, η Τάνια Κιουμουρτζίδου (ιατρική-φαρμακευτική αντιπρόσωπος) και η Σμαρώ Μανιάτη (επιχειρηματίας).

Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Θα είναι ξανά υποψήφιοι οι σημερινοί βουλευτές Θεόδωρος Καράογλου, Σάββας Αναστασιάδης και Δημήτρης Βαρτζόπουλος, καθώς και οι: Αρτεμις Αγαθοκλέους (μέλος του Δ.Σ. του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων «ΕΛΠΙΔΑ»), Φάνης Παπάς (πρ. αντιπεριφερειάρχης), Νίκος Βιδάλης (επιχειρηματίας), Παναγιώτης Θεοδώρου (πολιτικός μηχανικός), Κατερίνα Ζιούτα (προϊσταμένη διεύθυνσης παροχών ΕΦΚΑ), Χριστίνα Ανατολίτη-Πλάρα (επιχειρηματίας), Μαρία Γιαννοπούλου (καθηγήτρια Αγγλικών) και Σοφία Λαβασά (πολιτικός μηχανικός).

Αέρας ανανέωσης και δυνατές υποψηφιότητες σε όλη την επικράτεια

Στην Αιτωλοακαρνανία θα διεκδικήσουν εκ νέου την είσοδό τους στη Βουλή οι Κωνσταντίνος Καραγκούνης, Μάριος Σαλμάς, Σπήλιος Λιβανός, ενώ «κλειδωμένοι» θεωρούνται η Χριστίνα Φούτζουλα και ο Γιώργος Σταμάτης (γιος τ. βουλευτή). Ο εν ενεργεία βουλευτής Ιωάννης Ανδριανός θα είναι και πάλι υποψήφιος, όπως και η Ελένη Παναγιωτοπούλου (καρδιολόγος) και η Θεοδοσία Τάνταρου (δικηγόρος).

Στην Αρκαδία, στη λίστα θα είναι ο σημερινός βουλευτής Κώστας Βλάσης, αλλά και ο γιος του Ροβέρτου Σπυρόπουλου, Απόστολος, ενώ το ψηφοδέλτιο αναμένεται να «κλείσει» με την είσοδο του Κώστα Μπεντεβή. Στην Αρτα ο πρώην υφυπουργός Γιώργος Στύλιος θα βρίσκεται εκ νέου στη λίστα, ενώ «παίζει δυνατά» η ξενοδόχος Γεωργία Πατέντα.

Στην Αχαΐα οι Αγγελος Τσιγκρής, Ανδρέας Κατσανιώτης, Ιάσων Φωτήλας και Χριστίνα Αλεξοπούλου θα είναι ξανά στο ψηφοδέλτιο μαζί με τον καρδιολόγο Νίκο Σπηλιόπουλο, την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου, Αννα Μαστοράκου, αλλά και την Παναγιώτα Παυλοπούλου.

Στη Βοιωτία, ο βουλευτής Ανδρέας Κουτσούμπας θα χρειαστεί να ανταγωνιστεί τους Λευτέρη Κτιστάκη Εύα Τζουβελέκη και Κώστα Αγγελόπουλο, στέλεχος ΕΤΑΔ και Μέλος ΔΣ Εταιρείας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων.

Στα Γρεβενά, εκτός από τον Αθανάσιο Σταυρόπουλο και τον Μίμη Φωτόπουλο, κάποιοι βάζουν στην εξίσωση τον αντιπεριφερειάρχη Σάκη Φωλίνα.

Στην Εύβοια, υποψήφιοι θα είναι οι σημερινοί βουλευτές Σίμος Κεδίκογλου, Αθανάσιος Ζεμπίλης, Σπύρος Πνευματικός, η Σοφία Νικολάου, που έχει ανακοινωθεί, και πιθανολογείται ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ευβοίας, Φώτης Λαγός.

Στον Εβρο, οι κοινοβουλευτικοί Αναστάσιος Δημοσχάκης, Χρήστος Δερμεντζόπουλος και Σταύρος Κελέτσης θα είναι και πάλι στην πρώτη γραμμή, με τις Κατερίνα Φωτιάδου και Κατερίνα Καραμήτσιου-Γιαννέλου να κλείνουν τη λίστα. Στην Ευρυτανία ο Κωνσταντίνος Κοντογεώργος θα δώσει τη μάχη του σταυρού μαζί (πιθανότατα) με τη Θωμαΐδα Οικονόμου.

Στη Ζάκυνθο, έχει κλείσει ο Διονύσιος Ακτύπης και στην Ηλεία, εκτός από τη Διονυσία Αυγερινοπούλου και τον Ανδρέα Νικολακόπουλο, σίγουρες είναι η Αννα-Μαρία Βλαγκούλη και η Ιωάννα Μαρία Σταθοπούλου. Φυσικά, το μεγάλο όνομα σε ό,τι αφορά τις νέες υποψηφιότητες δεν είναι άλλο από αυτό του Δημήτρη Αβραμόπουλου, με τη λίστα να συμπληρώνεται από δύο εκ των Βασίλη Κοντογιαννόπουλου, Λευτέρη Βαρουξή και Νίκου Καλάκου.

Στην Ημαθία, θα είναι και πάλι υποψήφιοι οι Απόστολος Βεσυρόπουλος, Τάσος Μπαρτζώκας και Λάζαρος Τσαβδαρίδης, αλλά και ο Γιώργος Γουλτίδης.

Στο Ηράκλειο, εκτός από τους Λευτέρη Αυγενάκη και Μάξιμο Σενετάκη, ακούγονται οι Κώστας Κεφαλογιάννης και Γρηγόρης Πασπάτης.

Στη Θεσπρωτία, θα είναι υποψήφιος εκ νέου ο Βασίλης Γιόγιακας. Στην Καβάλα, εκτός από τους Νίκο Παναγιωτόπουλο, Ιωάννη Πασχαλίδη και Μακάριο Λαζαρίδη, ακούγεται και ο Μάριος Δέμπος.

Στην Κορινθία, πλην των εν ενεργεία Χρίστου Δήμα, Νίκου Ταγαρά και Κωνσταντίνου Κόλλια, παίζει δυνατά το όνομα της Χριστίνας Οικονόμου.

Στην Καστοριά, ο νυν βουλευτής Ζήσης Τζηκαλάγιας και η Μαρία Αντωνίου θα τεθούν εκ νέου αντίπαλοι μαζί με τον Βασίλη Τσιφλικιώτη και, στην Κέρκυρα, εκτός από τον Στέφανο Γκίγκα, ακούγονται ο Αγγελος Σπύρου και η Ευαγγελία Καρύδη. Στην Κεφαλλονιά θα είναι υποψήφιοι οι Παναγής Καππάτος και Ναπολέων Μαραβέγιας.

Στα Δωδεκάνησα, μαζί με τους σημερινούς βουλευτές Μάνο Κόνσολα, Βασίλη Υψηλάντη, Μίκα Ιατρίδη και Γιάννη Παππά, υποψήφιοι θα είναι οι Αντώνης Γιαννικούρης (πολιτικός μηχανικός και πρόεδρος ΤΕΕ Δωδεκανήσου), Κατερίνα Εμμανουήλ (νηπιαγωγός) και Παρασκευή-Ελευθερία Φτακλάκη (διεθνολόγος και πρώην υποψήφια με το ΚΙΝ.ΑΛ.).

Στη Λάρισα, υποψήφιοι θα είναι οι εν ενεργεία βουλευτές Μάξιμος Χαρακόπουλος, Χρήστος Κέλλας και Στέλλα Μπίζιου, καθώς και οι Χρήστος Καπετάνος, Ρένα Καραλαριώτου, Σάκης Παιδής, Νίκος Ντόλας, Δήμητρα Παπανικολάου και Φρόσω Χατζηκωνσταντίνου.

Στη Μαγνησία, εκτός από τους Χρήστο Μπουκώρο, Ζέττα Μακρή, Θανάση Λιούπη και Κωνσταντίνο Μαραβέγια, υποψήφιοι θα είναι η Εφη Αντωνίου και η Ουρανία Καθηνιώτη.

Στην Καρδίτσα, τους Κώστα Τσιάρα, Γεώργιο Κωτσό και Ασημίνα Σκόνδρα θα πλαισιώσουν οι Αριστοτέλης Σπάνιας και Φώτης Βρέκος.

Στα Τρίκαλα, εκτός από τους Κώστα Σκρέκα, Θανάση Λιούτα και Κατερίνα Παπακώστα, υποψήφιοι θα είναι ο Ηλίας Βλαχογιάννης, ο οικονομολόγος Μιχελής Χατζηγάκης και η δημοσιογράφος Χαρά Ξάνθη.

Στα Γιάννενα, υποψήφιοι μαζί με τους εν ενεργεία βουλευτές Κώστα Τασούλα, Σταύρο Καλογιάννη, Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα και Γιώργο Αμυρά θα είναι ο πολιτικός μηχανικός και πρόεδρος του ΦΟΣΔΑ, Σπύρος Κωνσταντόπουλος. Στα υπόψη είναι επίσης οι Χάρης Λαζάνης και Γιώτα Ναυρόζογλου.

Στη Δράμα, με τον ήδη εκλεγμένο βουλευτή Κωνσταντίνο Μπλούχο θα συμπεριληφθούν στο ψηφοδέλτιο οι Δημήτρης Κυριαζίδης, Μιχάλης Τάσσου, Νικολέτα Εμμανουηλίδου και Παρασκευή Παπαδοπούλου.

Στη Μεσσηνία, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και οι υπόλοιποι εν ενεργεία βουλευτές Ιωάννης Λαμπρόπουλος, Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, θα είναι εκ νέου υποψήφιοι μαζί με τη δικηγόρο Παναγιώτα Κουμάντου, τη δημοσιογράφο και αντιπρόεδρο του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Μαριλένα Γυφτέα, και τη συγγραφέα Δώρα Λοΐζου.

Στο Κιλκίς, εκτός από τον Γιώργο Γεωργαντά, υποψήφιες θα είναι, ακόμα, η Καλλισθένη Πάκα (δικηγόρος) και η Αννα Σακαλάκη.
Στην Κοζάνη, εκτός από τους Στάθη Κωνσταντινίδη, Παρασκευή Βρυζίδου, Μιχάλη Παπαδόπουλο και Γιώργο Αμανατίδη, δυναμική επιστροφή στα κοινά πραγματοποιεί ο πρώην περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής και η ιδιοκτήτρια επιχείρησης Εύη Πρώιου.

Στις Κυκλάδες, εκτός από τους ήδη εν ενεργεία βουλευτές Γιάννη Βρούτση, Κατερίνα Μονογυιού και Φίλιππο Φόρτωμα, υποψήφιοι θα είναι ο Μάρκος Καφούρος, η Δέσποινα Πρίνια και η Ανθή Χαλκιά.

Στη Λακωνία θα βρεθούν και πάλι στη λίστα οι εν ενεργεία Θανάσης Δαβάκης και Νεοκλής Κρητικός, στο Λασίθι ο Γιάννης Πλακιωτάκης, ενώ στη Λέσβο, εκτός από τον Χαράλαμπο Αθανασίου, ακούγεται και ο Ιάσονας Πιπίνης.

Στη Λευκάδα, θα διεκδικήσει και πάλι τη μονοεδρική ο Θανάσης Καββαδάς και στην Ξάνθη, εκτός από τον σημερινό βουλευτή Σπύρο Τσιλιγγίρη, που θα είναι ξανά υποψήφιος, μάλλον θα «κλειδώσει» και ο Δημήτρης Σαλτούρος.

Στην Πέλλα θα είναι και στις επικείμενες κάλπες υποψήφιοι οι Γιώργος Καρασμάνης, Διονύσης Σταμενίτης και Λάκης Βασιλειάδης, στην Πιερία ο Φώντας Μπαραλιάκος, η Αννα Μάνη-Παπαδημητρίου και ο Σάββας Χιονίδης, ενώ στην Πρέβεζα ο Στέργιος Γιαννάκης και η Σέβη Κονταξή.

Στο Ρέθυμνο, ο Γιάννης Κεφαλογιάννης θα δώσει και πάλι το στίγμα του, όπως και ο Ευριπίδης Στυλιανίδης στη Ροδόπη. Για τον ακριτικό νομό προαλείφεται και ο Σπύρος Λουρίκας. Στη Σάμο ο Χριστόδουλος Στεφανάδης ίσως χρειαστεί να ανταγωνιστεί για την έδρα τον πρώην δήμαρχο Μιχάλη Αγγελόπουλο και τον δικηγόρο Γιώργο Νούλα, ενώ στις Σέρρες οι τέσσερις βουλευτές Κώστας Καραμανλής, Φωτεινή Αραμπατζή, Τάσος Χατζηβασιλείου και Θεόφιλος Λεονταρίδης θα έχουν εκ φύσεως τον πρώτο λόγο. Στη Φωκίδα, θα δώσει και πάλι την προεκλογική μάχη ο Γ. Μπούγας και στη Φλώρινα ο Γιάννης Αντωνιάδης.

Στα Χανιά, πέραν της Ντόρας Μπακογιάννη και του Βασίλη Διγαλάκη, μένει να φανεί τι μέλλει γενέσθαι με τον Γιάννη Κασσελάκη. Κατά τα άλλα, ήδη έχει ανακοινωθεί ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, ενώ σίγουρες θεωρούνται οι υποψηφιότητες της Χαράς Ντερμανάκη και της Ελευθερίας Αρχοντάκη.

Στη Φθιώτιδα οι Χρήστος Σταϊκούρας, Γιάννης Οικονόμου, Γιώργος Κοντρωνιάς και Ελένη Μακρή θα είναι εκ νέου υποψήφιοι, ωστόσο ερώτημα αποτελεί η περίπτωση του Θέμη Χειμάρα (αν τελικώς δεν είναι υποψήφιος, τη θέση του αναμένεται να καταλάβει ο Στέλιος Κανέλλος). Στη Χίο, εκτός από τον Νότη Μηταράκη, υποψήφιοι θα είναι και ο Κώστας Τρομπούκης, η Καλλιόπη Γιαννούλου και η Μαρκέλλα Τσάπη.