Θέλλα αντιδράσεων έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Αρβανίτη, ο οποίος μιλώντας σε κομματική εκδήλωση εξίσωσε την αριστεία με τον φασισμό, χαρακτηρίζοντας τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη «ορισμό της ακραίας δεξιάς». 

Ειδικότερα, ο Κώστας Αρβανίτης είπε: «Κοιτάξτε τι είπε ο Μητσοτάκης: Οι άριστοι. Δεν είναι μόνο ταξικό, είναι η Άρια φυλή! Κρύβεται πολύ φασισμός κάτω από την πολιτική αντίληψη των αρίστων [....] Είναι ένα ναζιστικό κομμάτι που κρύβεται πίσω από την ιστορία των αρίστων, της Άριας φυλής. Αυτός είναι ο Μητσοτάκης και η παρέα του», δήλωσε ο ευρωβουλευτής σε εκδήλωση, ενώ πρόσθεσε ότι «η αντίδραση της Αριστεράς στο συγκεκριμένο ζήτημα ήταν φοβική "και με άμυνα"». 

Σάλος για τις δηλώσεις του Αρβανίτη του ΣΥΡΙΖΑ: Εξίσωσε την αριστεία με τον φασισμό - Ζητούν την παραίτησή του

Θέλλα αντιδράσεων έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Αρβανίτη, ο οποίος μιλώντας σε κομματική εκδήλωση εξίσωσε την αριστεία με τον φασισμό, χαρακτηρίζοντας τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη «ορισμό της ακραίας δεξιάς». Ειδικότερα, ο Κώστας Αρβανίτης είπε: «Κοιτάξτε τι είπε ο Μητσοτάκης: Οι άριστοι. Δεν είναι μόνο ταξικό, είναι η Άρεια φυλή! Κρύβεται πολύ φασισμός κάτω από την πολιτική αντίληψη των αρίστων [....] Είναι ένα ναζιστικό κομμάτι που κρύβεται πίσω από την ιστορία των αρίστων, της Άρειας φυλής. Αυτός είναι ο Μητσοτάκης και η παρέα του», δήλωσε ο ευρωβουλευτής σε εκδήλωση, ενώ πρόσθεσε ότι «η αντίδραση της Αριστεράς στο συγκεκριμένο ζήτημα ήταν φοβική "και με άμυνα"». Διαβάστε περισσότερα: http://bit.ly/3karm9N #parapolitikagr #ΣΥΡΙΖΑ #Αρβανιτης

Δημοσιεύτηκε από parapolitika.gr στις Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2023


Οργή από Οικονόμου: Ευτέλεια και θράσος από εκείνους που δεν έβρισκαν αίθουσα για τη δίκη των νεοναζί

Οργισμένη ήταν η αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να αποδοκιμάσει τον ευρωβουλευτή, αλλιώς, όπως λέει, θα είναι «συνυπεύθυνος για την ευτέλεια του λόγου του κ. Αρβανίτη».

«Οι δηλώσεις του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αρβανίτη -ο οποίος επιτέθηκε σκαιά στον πρωθυπουργό με φρικώδεις χαρακτηρισμούς και προέβη στην καινοφανή εξίσωση της αριστείας με τον ναζισμό- συνιστούν επιτομή του μίσους και της ακρότητας», τόνισε σε δήλωση του ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ.

«Ο κ. Αρβανίτης αποτολμά να λασπώσει την παράταξη που αποκατέστησε τη Δημοκρατία, που συνέλαβε και φυλάκισε τους νεοναζί. Ευτέλεια, συνεπώς, και θράσος από εκείνους που δεν έβρισκαν αίθουσα για τη δίκη των νεοναζί, που ψήφισαν μαζί τους την απλή αναλογική, που ήταν αδιάντροπα "απόντες" ψελλίζοντας παρών στην ψήφιση της διάταξης για την προστασία της Δημοκρατίας από εγκληματικές οργανώσεις και πρόσωπα».

Διαγραφή ζήτησε ο Αλέξης Πατέλης 

Με ανάρτησή του στο instagram, ο επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης ζητεί τη διαγραφή του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Αρβανίτη μετά τα όσα είπε σε κομματική εκδήλωση. Ο κ. Πατέλης προσθέτει ένα ακόμα απόσπασμα από όσα είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. «Σήμερα να είναι μαζί τους και αύριο να είναι να σκοτώσει τους γκέι», είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για τον πρωθυπουργό.


Σχολιάζοντας αυτό το σημείο της ομιλίας του Κ. Αρβανίτη, ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού γράφει στην ανάρτησή του: «Το κομματικό μίσος τροφοδοτεί τη βία. Κάθε άνθρωπος σε θέση ευθύνης πρέπει να προάγει τον αλληλοσεβασμό. Ως μέλος μιας κοινότητας που έχει υποστεί διαχρονικά ρητορική μίσους, ζητώ τη διαγραφή του».

Σκέρτσος: Θα έπρεπε να ζητηθεί η παραίτηση του κ. Αρβανίτη

«Aπαράδεκτο να ταυτίζεται με τέτοια ρητορική η κυβέρνηση και η Νέα Δημοκρατία που έχουν δώσει αγώνες για τη Δημοκρατία και κράτησαν την Ελλάδα στην Ευρώπη το 2015», είπε ο Ακης Σκέρτσος για τα όσα δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αρβανίτης.

Μάλιστα, ο υπουργός Επικρατείας μιλώντας στον ΣΚΑΪ πρόσθεσε πως «θα έπρεπε να ζητηθεί η παραίτηση του κ. Αρβανίτη, το λέω ωμά!».