Έφεση επί της απόφασης παράτασης της προφυλάκισης της Εύας Καϊλή άσκησε ο δικηγόρος της, Σβεν Μαρί, όπως είχε προαναγγείλει. 

Η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μέσω του νέου δικηγόρου της στο Βέλγιο, άσκησε έφεση κατά της απόφασης του προδικαστικού συμβουλίου, το οποίο παρέτεινε την προφυλάκισή της για ακόμα δύο μήνες.

Αυτό ανακοίνωσε ο δικηγόρος της Σβεν Μαρί, ο οποίος επιμένει ότι η πελάτισσά του πρέπει να βρεθεί αντιμέτωπη με τον Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι, σε μία κατ’ αντιπαράσταση εξέταση από τις δικαστικές Αρχές.

Η Εύα Καϊλή, ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής και εγκέφαλος του σκανδάλου Qatargate, Αντόνιο Παντσέρι, και ο Βέλγος ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα εμφανίστηκαν ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου στις Βρυξέλλες την Πέμπτη.

Η υπεράσπιση της Ελληνίδας ευρωβουλευτή ζήτησε την απελευθέρωσή της υπό όρους ή τουλάχιστον υπό ηλεκτρονική επιτήρηση, το γνωστό βραχιολάκι.

Το ίδιο ζήτησαν και οι δικηγόροι του Ταραμπέλα, ενώ αυτοί του Παντσέρι –ο οποίος, ως γνωστόν, έχει προχωρήσει σε συμφωνία με τις Αρχές και έχει αρχίσει να «κελαηδάει» για πρόσωπα και πράγματα σε σχέση με το σκάνδαλο– δεν ζήτησαν την αποφυλάκισή του.

Το συμβούλιο αποφάσισε αργά την Πέμπτη τη συνέχεια της κράτησης και για τους τρεις.

Η κράτηση της Εύας Καϊλή και του Αντόνιο Παντσέρι παρατάθηκε κατά δύο μήνες, ενώ του Μαρκ Ταραμπέλα κατά έναν μήνα.

Το ίδιο βράδυ η υπεράσπιση του Ταραμπέλα ανακοίνωσε ότι άσκησε έφεση κατά της απόφασης. Το ίδιο έκανε και ο Βέλγος συνήγορος της Εύας Καϊλή την Παρασκευή. Και οι δύο θα πρέπει να παρουσιαστούν ενώπιον του συμβουλίου εντός 15 ημερών.