Συγχαρητήρια στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη έδωσε ο Στέφανος Μάνος για το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο στην Αθήνα (ΕΑΜ).

Με αναρτήσεις του στο Τwitter ο κ. Μάνος επισήμανε πως το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο θα είναι ένα αξεπέραστο διαμάντι που θα προστεθεί στο στέμμα της Αθήνας και θα γίνει διεθνής προορισμός.

Μάλιστα, ο κ. Μάνος συνεχάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την απόφαση το νέο μουσείο να διοικείται ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, κατά το επιτυχημένο πρότυπο του Μουσείου της Ακρόπολης.

Παράλληλα, όμως, τόνισε πως αυτό το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο έχει λόγο ύπαρξης σε μια πολιτική αντιπαράθεση το 2023.


Οι αναρτήσεις του Στέφανου Μάνου για το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο

Στο στέμμα της Αθήνας θα προστεθεί ένα αξεπέραστο διαμάντι. Το νέο αρχαιολογικό Μουσείο (ΕΑΜ) είμαι βέβαιος ότι θα γίνει διεθνής προορισμός. Συγχαρητήρια, κύριε πρωθυπουργέ!

Συγχαρητήρια επίσης διότι αγνοήσατε ιδιοτελείς και ανόητες αντιρρήσεις και ορίσατε ότι το ΕΑΜ θα είναι και θα διοικείται ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου κατά το επιτυχημένο πρότυπο του Μουσείου της Ακρόπολης.

Θερμές και δημόσιες ευχαριστίες οφείλονται στους δωρητές της αρχιτεκτονικής μελέτης Νικόλα και Ειρήνη Λαιμό. Χωρίς αυτούς ίσως θα περιμέναμε πολύ ακόμη για να ξεκινήσει το έργο του νέου ΕΑΜ.

Το ΕΑΜ που έχει λόγο ύπαρξης σε μια πολιτική κουβέντα/αντιπαράθεση το 2023. Σε αντίθεση με ό,τι συζητιόταν πριν από λίγες μέρες με αφορμή τη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη.