Ο πρώην εκπρόσωπος της Κ.Ο. του ΚΙΝ.ΑΛ.Σπύρος Καρανικόλας, μίλησε στον Ρ/Σ Παραπολιτικά 90,1 Fm στην εκπομπή «Κεντρικό Μαγκαζίνο» με τον δημοσιογράφο Χρήστο Μυτιλινιό.

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Με αφορμή την προσχώρησή του στη Ν.Δ.

Σ. ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΣ: Η χώρα βρίσκεται μπροστά σε πολύ σοβαρές προκλήσεις, πρέπει να τις διαχειριστεί με μεγάλη αποφασιστικότητα αλλά και μεγάλη συνέπεια για το καλό και το όφελος του ελληνικού λαού και της χώρας και επειδή έχει τεθεί ένα πολύ σοβαρό ζήτημα, το οποίο θα απασχολήσει τους Έλληνες πολίτες στο προσεχές διάστημα εν όψει των εκλογών, νομίζω ότι το δίλημμα είναι σαφές και ξεκάθαρο: ή ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ στη διακυβέρνηση της χώρας ή ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ στη διακυβέρνηση της χώρας. Ανάμεσα σε αυτό το δίλημμα και στη σύγκριση που είναι πολύ νωπή στο μυαλό του ελληνικού λαού η καταστρεπτική διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα, η προσωπική μου επιλογή είναι να ενώσω τις δυνάμεις μου με τη Ν.Δ. για να πάει η χώρα ακόμα πιο μπροστά. Γιατί πιστεύω ότι η Ν.Δ. και ο κ. Μητσοτάκης στα τέσσερα σχεδόν χρόνια διακυβέρνησής τους έχουν διαχειριστεί με πολύ μεγάλη επιτυχία πάρα πολύ σοβαρές εξωγενείς κρίσεις, τις οποίες διεκπεραίωσαν και διαχειρίστηκαν με μεγάλη συνέπεια, υπευθυνότητα και θετικό αποτέλεσμα και για τη χώρα και για τους πολίτες. Αυτή την πορεία θέλω να συνεχίσει η πατρίδα μου να έχει, γι' αυτό ενώνω και εγώ τις δυνάμεις μου με τον Κυρ. Μητσοτάκη και τη Ν.Δ., γιατί δεν πρέπει ούτε να πειραματιστούμε ούτε να οδηγήσουμε τη χώρα σε αβεβαιότητα και ανασφάλεια κα κυρίως να μην οπισθοδρομήσουμε σε καταστροφικές περιόδους που οδήγησαν τη χώρα όχι μόνο σε αδιέξοδα, αλλά σε επιλογές πολύ επώδυνες για τον ελληνικό λαό.

Σ. ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΣ: Η Ν.Δ. του Κυρ. Μητσοτάκη και μάλιστα ιστορικά η παράταξη της Ν.Δ. έχει αποδείξει ότι πάντα ανοίγει τα φτερά της και τους ορίζοντές της σε πολιτικές δυνάμεις που βρίσκονται έξω από την ιστορική της βάση. Εγώ είμαι ένας κεντρώος πολιτικός, και στο ΠΑΣΟΚ, κατά την περίοδο που υπηρετούσα την παράταξη του ΠΑΣΟΚ, εξέφραζα τις αμιγώς κεντρώες θέσεις, δεν εντασσόμουνα ποτέ στις αριστερές πολιτικές, πάντα εξέφραζα τις κεντρώες θέσεις, αυτές υπηρετούσα και αυτές πιστεύω, τις οποίες βρίσκω σήμερα σαν πολιτική μου στέγη στη Ν.Δ. και τον Κυρ. Μητσοτάκη, ο οποίος πιστεύω ότι έχει πλέον εδραιωθεί στον κεντρώο χώρο. Είναι ο μοναδικός που εκφράζει τους γνήσιους ψηφοφόρους του κεντρώου χώρου και γι' αυτό αποφάσισα να ενώσω και εγώ τις δυνάμεις μου με τον κ. Μητσοτάκη.

Για την υπερψήφιση της ρύθμισης για το μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη

Σ. ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΣ: Θα έπρεπε όλα τα κόμματα να έχουν συνταχτεί σε μια πρόταση της κυβέρνησης η οποία καλύπτει την πιθανότητα να κατέβει το κόμμα και του Κασιδιάρη αλλά και όποιο άλλο αντίστοιχο κόμμα στις επόμενες εκλογές. Είναι θλιβερή η στάση του ΣΥΡΙΖΑ και απογοητευτική, γιατί σε μια μάχη για την υπεράσπιση της δημοκρατίας ο ΣΥΡΙΖΑ για άλλη μια φορά ήταν παρών-απών. Αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που το διαπιστώνουμε, γιατί θυμόμαστε ότι ήδη από την εποχή των μνημονίων ο ΣΥΡΙΖΑ πορεύτηκε χέρι χέρι με τους οπαδούς της Χρυσής Αυγής στις πλατείες των Αγανακτισμένων. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός ο οποίος χρησιμοποίησε τις ψήφους της Χρυσής Αυγής, ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που ανέτρεψε την πορεία της χώρας μαζί με τη Χρυσή Αυγή και στην περίοδο της μη εκλογής του προέδρου της Δημοκρατίας και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που χθες έκλεισε το μάτι στους ψηφοφόρους, στους θιασώτες αυτές της εγκληματικής οργάνωσης. Είμαι περήφανος που η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ ψήφισαν αυτή τη διάταξη και τουλάχιστον οχύρωσαν τη δημοκρατία μας από τη συμμετοχή αυτής της εγκληματικής οργάνωσης ή όποιας όμοιάς της στις εθνικές εκλογές.