Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος είπε ότι το παράδειγμα της Κύπρου για τις δημοσκοπήσεις πρέπει να ανησυχεί τη Νέα Δημοκρατία. 

«Αυτός που βγήκε πρώτος, όλες οι δημοσκοπήσεις πρώτο τον έδειχναν. Αυτός που εμφανιζόταν τρίτος στις δημοσκοπήσεις βγήκε δεύτερος. Οπότε, κ. Τσίπρα, προσέξτε μη συμβεί και εδώ κάτι αντίστοιχο», είπε ο πρωθυπουργός στον Αλέξη Τσίπρα.

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός είπε ότι τα μέτρα που έχει εξαγγείλει ο Αλέξης Τσίπρας σε βάθος τετραετίας, είναι 45 δισεκατομμύρια. Έδωσε, μάλιστα, και παραδείγματα: «Η κοστολόγηση των μέτρων που έχετε εξαγγείλει σε βάθος τετραετίας, κ. Τσίπρα, ξέρετε πόσα είναι; 45 δισεκατομμύρια!»

Βλέποντας τις αντιδράσεις από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός συνέχισε: «Πάμε να τα δούμε ένα-ένα. Πόσο στοιχίζει η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, στο χαμηλότερο συντελεστή; Πόσο; 1,5 δισ. επί 4 χρόνια, είναι 6 δισ. Καταλαβαίνω το αμήχανο χαμόγελό σας, όταν εκτίθεστε με στοιχεία» είπε προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Για να συνεχίσει: «Πόσο στοιχίζει η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, στον κατώτατο συντελεστή της ΕΕ; Πόσο; Δεν το ξέρετε;».

Στο σημείο αυτό από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ ακούστηκε «αυτή τη δουλειά θα κάνουμε;», για να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης: «Αυτήν τη δουλειά θα κάνουμε, βέβαια. Όταν πάτε να εξαπατήσετε τον ελληνικό λαό, αυτήν τη δουλειά θα κάνουμε. Θα αναδεικνύουμε το μέγεθος της προεκλογικής σας απάτης».

Ο κ. Μητσοτάκης υπολόγισε ότι η μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα «στοιχίζει 2 δισ. το χρόνο, άλλα 8 δισ. δηλαδή», για να καταλήξει: «Αν ποτέ ερχόσασταν στα πράγματα και επιχειρούσατε να εφαρμόσατε τα μισά από αυτά που έχετε τάξει, η χώρα θα χρεοκοπούσε την επόμενη ημέρα».