Στο στόχαστρο του κυβερνητικού εκπροσώπου και υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ μπήκε το νέο προεκλογικό σποτ του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς εκεί φαίνεται ότι ενόψει των εκλογών 2023 η αντιπολίτευση επιδίδεται σε υποσχέσεις που είναι αδύνατον να βγουν στο οικονομικό πλαίσιο. 

Ο Γιάννης Οικονόμου καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει συγκεκριμένα πόσα χρήματα σχεδιάζει να δώσει και από πού θα τα κόψει. «Ο κόσμος απαιτεί απαντήσεις με αριθμούς και όχι... Tsipronomics», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η δήλωση του Γιάννη Οικονόμου

«Όταν ο κ. Τσίπρας τάζει, ακόμα και οι λέξεις χάνουν το νόημά τους. Όταν κάποιος ισχυρίζεται ότι μιλά "προγραμματισμένα και υπολογισμένα", υποχρεούται στη συνεχεία να πει πόσα και από πού. Ο κ. Τσίπρας είναι βουβός στο πόσα και από πού, διότι υπόσχεται χωρίς σχέδιο και γνώση. Πόσα και από πού, λοιπόν, κ. Τσίπρα; Πόσα είναι τα χρήματα που κοστίζουν οι εύκολες προεκλογικές σας υποσχέσεις; Από πού θα τα βρείτε; Ποιους φόρους θα αυξήσετε; Πόσες νέες επιβαρύνσεις και "εισφορές" θα επιβάλετε; Οι πολίτες περιμένουν τις απαντήσεις σας. Ελπίζουμε –αλλά δεν το πιστεύουμε – ότι αυτές θα εδράζονται στην αλήθεια των αριθμών και όχι στα Tsipronomics».