Προς την Τρίπολη, για το βαρύ καθήκον να παρευρίσκεται στην κηδεία του 29χρονου υποσμηναγού Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα, που πρόκειται να γίνει στις 10:30 στον Προφήτη Ηλία και στην οποία θα παρευρεθεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θα ταξιδέψει το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, που το πρωί της Παρασκευής θα μεταβεί στο Νευροκόπι, προκειμένου να εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στην τελετή για τον 31χρονο σμηναγό Ευστάθιο Τσιτλακίδη, προέβη σε ανάρτηση. 



Σε αυτήν, τονίζει ότι η μνήμη των δύο νεκρών πιλότων, από τη συντριβή του αεροσκάφους F-4E Phantom II τη Δευτέρα, νοτίως της Ανδραβίδας, θα τιμάται πάντα. 

«Ο σμηναγός Ευ. Τσιτλακίδης και ο υποσμηναγός Μ. Τουρούτσικας, έπεσαν ηρωικά για την Πατρίδα. Θα τιμούμε πάντα τη μνήμη τους». Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συνέχισε, μιλώντας για το βαρό φόρο αίματος των Ένοπλων Δυνάμεων. Μετράμε άλλους δύο νεκρούς, από τους περίπου 160 πεσόντες κατά την ώρα του καθήκοντος. Αυτό είναι το τίμημα όταν θες να είσαι καλύτερος, είναι ο βαρύς φόρος αίματος των Ενόπλων Δυνάμεων».