Παρακολουθούμε την αντιπολιτευτική αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν έχει επιχειρήματα, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στη δημοσιογράφο Κέλλυ Κοντογεώργη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και βουλευτής Χάρης Θεοχάρης, σχολιάζοντας την απόφαση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αποχωρήσει από τις ψηφοφορίες της Βουλής έως τις εκλογές.

Ο κ. Θεοχάρης τόνισε πως εάν πάμε έτσι έως τις εκλογές, θα αφήσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ στη μιζέρια του.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ σημείωσε πως η ΝΔ έχει σχέδιο και όραμα για την Ελλάδα του 2027 και του 2030.

Τέλος, επισήμανε πως «δεύτερη χρεοκοπία είναι η προσπάθεια που έγινε, ότι εμείς είμαστε εκβιαζόμενοι στηρίζοντας την κυβέρνησή μας».


Αναλυτικά η συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Θεοχάρης στα Παραπολιτικά 90,1

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής Νοτίου Τομέα Νέας Δημοκρατίας, κος Χάρης Θεοχάρης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην ενημερωτική εκπομπή με τη δημοσιογράφο Κέλλυ Κοντογεώργη.

Για την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να απέχει από τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες ο κος Θεοχάρης δήλωσε κατηγορηματικά: «Παρακολουθούμε την πολιτική χρεοκοπία της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

«Πραγματικά δεν έχει όριο η προσπάθεια τους να υπονομεύσουν τη δημοκρατία. Δεν είναι παιχνίδια αυτά, με τον κοινοβουλευτισμό, γιατί δυστυχώς ρίχνουν ‘’νερό στον μύλο’’ όλων όσοι εξισώνουν τη δημοκρατία με απολυταρχικά καθεστώτα. Προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποφασίσει ότι δεν έχει επιχειρήματα πια, ουσιαστικά. Είτε για την καθημερινή διαχείριση των προβλημάτων των πολιτών, είτε τα οραματικά».

Αναφορικά με το θέμα των υποκλοπών, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ επεσήμανε: «Θα τους αφήσουμε στη πολιτική τους μιζέρια. Εμείς σε κάθε περίπτωση, θα εκπέμψουμε ένα σήμα προγραμματικό, οραματικό.

Εμείς και απαντήσεις έχουμε για τη διαχείρισή μας και σύγκριση μπορεί να γίνει με την τελευταία τετραετία, σε σχέση με την προηγούμενη τετραετία διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά έχουμε όραμα για την Ελλάδα του ΄27 και του ’30. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τίποτα από τα δύο. Επομένως, έχω την αίσθηση ότι θα συνεχίσει να βάζει στο προσκήνιο το ζήτημα των υποκλοπών. Η στάση μας ήταν ξεκάθαρη από την πρώτη στιγμή. Και πολιτικά πρόσωπα ανέλαβαν την ευθύνη τους και θεσμικές παρεμβάσεις ελήφθησαν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δε θέλει να παρακολουθούνται οι βουλευτές, συνεπώς όταν και αν ποτέ κυβερνήσει, θέλει να είναι ανεξέλεγκτοι και να μην υπάρχουν όρια στο πως λειτουργούν οι υπηρεσίες.

Το χειρότερο από όλα είναι ότι βάζει μέσα στη δίνη της πολιτικής αντιπαράθεσης και την ίδια τη Δικαιοσύνη, ενώ η Δικαιοσύνη είναι μια διέξοδος στην πολιτική αντιπαράθεση.

Γι’ αυτό επιμένουμε και λέμε ότι η Δικαιοσύνη πρέπει να ψάξει, να ελέγξει και να βρει και να βγάλει τα πορίσματά της, γιατί μόνο έτσι θα βγάλει συμπεράσματα ο ελληνικός λαός».

Για το ζήτημα της ‘’Greek Mafia’’ ανέφερε: «Η δίκη της ‘’Greek Mafia’’, που ξεκίνησε επί ΣΥΡΙΖΑ, κατέρρευσε γιατί ακριβώς οι παρακολουθήσεις που είχαν γίνει δεν ήταν νόμιμες. Άρα όλο αυτό το παραμύθι ότι επί ΣΥΡΙΖΑ η ΕΥΠ λειτουργούσε τέλεια και δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα πώς το εξηγούν. Κατηγορούν λοιπόν κάποιους αστυνομικούς, που πρέπει να ελεγχθούν όταν οι συνομιλίες που υπάρχουν είναι από το ’18. Αυτοί οι αστυνομικοί πώς παρέμειναν στο Σώμα επί ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να αναβαθμιστούν επί Νέας Δημοκρατίας.

Υπάρχουν φαινόμενα διαφθοράς μέσα στην Αστυνομία παγκοσμίως. Είναι προφανές ότι πρέπει να γίνουν πάρα πολλά, για να ‘’ξεριζωθεί’’ ένα φαινόμενο, το οποίο έχει πολύ βαθιές ρίζες.

Σχολιάζοντας την πεποίθηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο κος Ανδρουλάκης θα ‘’εκβιαστεί’’ για να κάνει συνεργασία με τον κο Μητσοτάκη δήλωσε:
«Πολλαπλές χρεοκοπίες εδώ πέρα. Δεν φαίνεται να του βγαίνει η προοδευτική διακυβέρνηση. Πρώτα έκλεισε την πόρτα’’ το ΚΚΕ, τώρα για να τα λέει όλα αυτά, προφανώς έχουν κάποιο πρόβλημα με το ΠΑΣΟΚ. Δεύτερη χρεοκοπία, όταν έγινε μια προσπάθεια με την πρόταση δυσπιστίας, ότι είμαστε εμείς εκβιαζόμενοι γι ‘ αυτό στηρίζουμε την κυβέρνησή μας. Προφανώς όλο αυτό έπεσε στο κενό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πιστεύει στην απλή αναλογική. Είναι ένα σύστημα το οποίο αναγκάζει μέσω του να μην έχει έξτρα έδρες ο πρώτος, αναγκάζει τον πρώτο να αναζητήσει συνεργασίες. Με τέτοια τερτίπια, πάει να πει ότι δεν πιστεύει στην απλή αναλογική».

Ερωτηθείς για τα ελληνοτουρκικά απάντησε: «Σε κάθε περίπτωση, η περίοδος δεν είναι απλή. Υπάρχει μια αναταραχή, που θέλω να πιστεύω πως συνολικά οι κινήσεις που έχουν γίνει όλο αυτό το διάστημα, έχουν δημιουργήσει ένα πλαίσιο, το οποίο δεν επιτρέπει τυχοδιωκτισμούς. Η εγρήγορση είναι επιβεβλημένη, η συνεχής επαγρύπνηση το ίδιο και πρέπει να δούμε πως θα περάσουμε τον σκόπελο, ιδιαίτερα ενδιάμεσα από τις εκλογές, στο οποίο δεν έχουμε πολιτική ηγεσία».