Από την προσεχή εβδοµάδα θα εγκατασταθούν τελικά στην Πειραιώς οι δύο εξωκοινοβουλευτικοί υφυπουργοί που θα έχουν ενεργό ρόλο στον συντονισµό της προεκλογικής εκστρατείας της Ν.∆.

Ο λόγος για τους Νίκο Χαρδαλιά και Θοδωρή Λιβάνιο, οι οποίοι µαζί µε τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννη Μπρατάκο, τον γραµµατέα της Πολιτικής Επιτροπής, Παύλο Μαρινάκη, και τον στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού Θανάση Νέζη θα συστήσουν το πενταµελές, άτυπο συντονιστικό όργανο που θα «τρέχει» τη µάχη της κάλπης.

Μεταξύ των όσων έχουν αποφασιστεί µέχρι στιγµής στις πρώτες διερευνητικές συσκέψεις που έχουν λάβει χώρα στο Μαξίµου είναι ότι ο Γιάννης Μπρατάκος θα είναι ο συνδετικός κρίκος µεταξύ κυβερνητικού και κοµµατικού στρατηγείου, ενώ ο Θ. Λιβάνιος, πέραν της ανάλυσης των δηµοσκοπικών δεδοµένων και των προτάσεων αξιοποίησής τους στο επικοινωνιακό πεδίο, θα έχει κοµβικό λόγο και ρόλο και στο κοµµάτι της διαδικτυακής καµπάνιας. Όσο για τον Θ. Νέζη, όπως πάντα εδώ και πολλά χρόνια, θα αποτελεί τα αυτιά και τα µάτια του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στο µεταξύ, µία από τις πρώτες κινήσεις της εν λόγω οµάδας κρούσης θα είναι η υπό την εποπτεία του Π. Μαρινάκη τοποθέτηση µιας σειράς περίπου 20 στελεχών ως υπευθύνων για καθεµιά από τις περιφέρειες της χώρας (Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα «σπάσουν» σε περισσότερα κοµµάτια). Οι ίδιοι θα βρίσκονται σε ανοικτή γραµµή µε την Πειραιώς, καθώς και µε τους ανά νοµό κοµµατικούς πυρήνες για την κατάρτιση των κατά τόπους προτεραιοτήτων και την εξυπηρέτηση των προεκλογικών αναγκών, ενώ σε αυτό το πλαίσιο θα ενεργοποιηθεί -πέραν των διαδικαστικών της εκλογικής περιόδου- και ο υφυπουργός Αµυνας, Νίκος Χαρδαλιάς.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 28/1