«Όταν συμμετέχεις στην πολιτική, θέλεις κάτι να αλλάξει, να βάλεις ένα μικρό λιθαράκι», δήλωσε ο υποψήφιος βουλευτής Βόρειου Τομέα Αθηνών με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Παπαδόπουλος, στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί» με τους Σωτήρη Ξενάκη και Βασίλη Σκουρή.

«Σοβαρή παράταξη»

Ερωτηθείς γιατί να ψηφίσει κάποιος ΠΑΣΟΚ, απάντησε χαρακτηριστικά ότι πρέπει να υπάρχει μια σοβαρή σοσιαλδημοκρατική παράταξη.

Η συνέντευξη

Ο δημοσιογράφος και υποψήφιος βουλευτής Βορείου Τομέα Β’ Αθηνών ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Παπαδόπουλος, είπε στην εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί» με τους Σωτήρη Ξενάκη και Βασίλη Σκουρή:

Για την απόφασή του να είναι υποψήφιος στις εκλογές: Το πολιτικό ρεπορτάζ, όπως έλεγε και ένας παλιός δημοσιογράφος, δείχνοντας ένα νόμισμα, από τη μία είναι η δημοσιογραφία και από την άλλη το πολιτικό ρεπορτάζ. Εγώ πιστεύω στην υποκειμενική αντικειμενικότητα, ούτως ή άλλως, αλλιώς θα το εξηγήσω εγώ αλλιώς εσύ. Ένα παράδειγμα να σας δώσω, μια από τις ερωτήσεις που μου κάνανε στο Εργαστήρι Δημοσιογραφίας τα παιδιά ήταν αν υπάρχει αντικειμενική δημοσιογραφία και τους έλεγα αν υπάρχει ένα γεγονός, μπορεί να το περιγράψουν δύο δημοσιογράφοι εντελώς διαφορετικά. Παράδειγμα: Μία συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας. Ένας δημοσιογράφος μπορεί να πει: ‘’ Τα δίκαιά τους αιτήματα διεκδίκησαν οι διαδηλωτές.  Ένας άλλος δημοσιογράφος μπορεί να πει: «Χιλιάδες Αθηναίοι ταλαιπωρήθηκαν από το γεγονός ότι μια μικρή μερίδα ανθρώπων έκλεισαν τους δρόμους». Το ίδιο πράγμα περιγράφεις.

Γιατί να ψηφίσει κανείς ΠΑΣΟΚ: Γιατί πρέπει να υπάρξει μια σοβαρή σοδιαλδημοκρατική παράταξη, γιατί το ΠΑΣΟΚ, τα δύσκολα χρόνια της προηγούμενης δεκαετίας, κράτησε τη χώρα όρθια και δεν την έβαλε σε αυτό το «ποτάμι του λαϊκισμού», που κατά τη γνώμη μου είχε ξεχειλίσει την προηγούμενη δεκαετία.

Σε αντιπαράθεση με τον Βασίλη Σκουρή, ο οποίος επεσήμανε ότι «το ΠΑΣΟΚ μας έβαλε και στα μνημόνια», ο Ανδρέας Παπαδόπουλος υποστήριξε: Πολύ σωστά μας έβαλε στα μνημόνια, καθώς δεν υπήρχε άλλη επιλογή, με το μνημόνιο, μέσω της Ελλάδας, συγκροτήθηκε μηχανισμός στήριξης. Και όπως έδειξε η ιστορία, και ο Αντώνης Σαμαράς μετά που έλεγε ‘’ουδείς αναμάρτητος’’ και ήταν ο πρώτος αντιμνημονιακός, μνημόνιο επέλεξε για να μείνει η χώρα στην Ευρώπη, και ο Αλέξης Τσίπρας που θα έσκιζε τα μνημόνια το 2015, μνημόνιο ψήφισε. Άρα, άλλη επιλογή το ’10 δεν υπήρχε, όπως αποδείχτηκε από την Ιστορία.

Στην ερώτηση γιατί να ψηφίσουν τον ίδιο όσοι ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ, ο υποψήφιος βουλευτής αποκρίθηκε: «Θα ήθελα να με κρίνει κανείς για όσα έχω πει, αν έχουν συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια και αν είναι πάνω στον ίδιο άξονα αρχών και ιδεών. Εγώ δεν έχω κρύψει την πολιτική μου ταυτότητα, προέρχομαι από την Ανανεωτική Αριστερά, ακόμα και σήμερα ομνύω τον Λεωνίδα Κύρκο και τον Μιχάλη Παπαγιαννάκη και θεωρώ καλύτερο πρωθυπουργό της Μεταπολίτευσης τον Κώστα Σημίτη. Αυτός είναι ο άξονας ιδεών μου, με αυτόν πορεύομαι και δεν  κρύβομαι.

Σχετικά με τους υποψηφίους στον Βόρειο Τομέα Αθηνών: Βουλευτής είναι ο Ανδρέας Λοβέρδος, πολύ έμπειρος, γνωστός, διεκδίκησε και την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ πριν από έναν χρόνο, και μάλιστα στον βόρειο τομέα βγήκε πρώτος, άρα σημαίνει ότι έχει και κύρος και απήχηση. Από εκεί και πέρα πιστεύω ότι είναι εφικτός και ρεαλιστικός ο στόχος να υπάρχουν δύο έδρες.

Σε ερώτηση για το ποια θα είναι η καθημερινότητά του στο εξής είπε: Έχει πάρα πολλές πίτες αυτό το διάστημα. Οι ίδιοι πάμε στην κοπή, λέμε δυο κουβέντες, και τρέχουμε για να προλάβουμε την άλλη πίτα.

Για το αν θα πάει ως υποψήφιος σε εκκλησίες: Δεν θα πάω να εκμεταλλευτώ το θρησκευτικό συναίσθημα. Ανθρώπους που κάνουν κοινωνικό έργο, χθες συναντήθηκα με τον πατέρα Αθηναγόρα στο Γαλάτσι, που είναι ο επικεφαλής των κοινωνικών δομών της Εκκλησίας και ένας άνθρωπος που κάνει σημαντικό κοινωνικό έργο.