Ευρεία συνάντηση με τους εκπροσώπους της ιαπωνικής επιχειρηματικής ελίτ, του Keidanren, είχε νωρίς το πρωί (ώρα Ιαπωνίας) στο Τόκιο ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Στη συνάντηση συμμετείχαν και οι υπουργοί Κώστας Φραγκογιάννης και Κυριάκος Πιερρακάκης, ενώ παρουσίαση δεδομένων για την ελληνική οικονομία έκανε ο Αλέξης Πατέλης.

Ο πρωθυπουργός σύμφωνα με πληροφορίες αναφέρθηκε στη νέα Ελλάδα που έχει αφήσει πίσω της τα χρόνια της κρίσης και βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης, καθώς και στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει σε ευρωπαϊκό επίπεδο συνδιαμορφώνοντας τις μεγάλες συζητήσεις (Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid19, πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου).

Μίλησε επίσης στους Ιάπωνες επιχειρηματίες για τις θετικές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας, τη βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος (η Ελλάδα πέτυχε τη μεγαλύτερη βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος στο διάστημα 2019-2022 σύμφωνα με το Economist Intelligence Unit).

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στις μεταρρυθμίσεις που έχει εφαρμόσει η κυβέρνηση και στην πολιτική μείωσης των φόρων με παράλληλη τήρηση της δημοσιονομικής ισορροπίας, καθώς και στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας.

Χαρακτήρισε τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ως "αφύπνιση" για όλους και για την ανάγκη σταδιακής απεξάρτησης από το ρωσικό φυσικό αέριο και υπογράμμισε τον ρόλο που μπορεί να παίξει η Ελλάδα στη νέα αρχιτεκτονική που διαμορφώνεται, τόσο με τις υποδομές που αναπτύσσει προκειμένου να μετατραπεί σε κόμβο μεταφοράς ενέργειας και σε πάροχο ενεργειακής ασφάλειας προς τα Βαλκάνια και την Ευρώπη, όσο και με τις δικές της έρευνες για υδρογονάνθρακες, αλλά και με τον σημαντικό ρόλο που παίζει στο τοπίο των ΑΠΕ.

Δείτε τις εικόνες

Mitsotakis-Epixeirimatiki_elit__1_
Mitsotakis-Epixeirimatiki_elit__2_
Mitsotakis-Epixeirimatiki_elit__3_
Mitsotakis-Epixeirimatiki_elit__4_
Mitsotakis-Epixeirimatiki_elit__5_
Mitsotakis-Epixeirimatiki_elit__6_
Mitsotakis-Epixeirimatiki_elit__7_
Mitsotakis-Epixeirimatiki_elit__8_
Mitsotakis-Epixeirimatiki_elit__9_