Σε σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης εξελίχθηκε, όπως άλλωστε αναμενόταν, η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης. Αφορμή στάθηκε η επιστολή κ. Ράμμου σχετικά με τα ονόματα των παρακολουθήσεων.

«Να μας πείτε αν στην επιστολή του κ. Ράμμου υπήρχαν ονόματα». Αυτό ήταν το… κάλεσμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Αλέξη Τσίπρα να του απαντήσει, όταν κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα ονόματα που αποκαλύφθηκαν πως παρακολουθούνταν.

 Για άλλη μία φορά μια (άγρια) κόντρα ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα καταλήγει σε… διάλογο από το βήμα της Βουλής. Την προηγούμενη φορά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατέβηκε από το βήμα της Βουλής για να του απαντήσει ο αντίπαλός του. Σήμερα (27.01.2023) ο πρωθυπουργός σταμάτησε την ομιλία του για να πάρει την απάντηση που ζητούσε.

 Όλα αυτά όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην επιστολή του προέδρου της ΑΔΑΕ, Χρήστου Ράμμου, στην οποία, όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή, περιλαμβάνονταν έξι ονόματα που παρακολουθούνταν. Κατά τον πρωθυπουργό, η επιστολή Ράμμου που ο ίδιος έλαβε δεν είχε ονόματα. Με αφορμή την τοποθέτηση αυτή ξέσπασε ο καβγάς, με τον πρωθυπουργό να λέει ότι δεν μπορεί να την καταθέσει στα πρακτικά γιατί είναι απόρρητη και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να αντιδρά.

 «Θα πρέπει να δώσουμε κάποιες πολύ συγκεκριμένες απαντήσεις σε όλα όσα ακούστηκαν σήμερα στο νέο σενάριο του ΣΥΡΙΖΑ να στήσει ακόμα μία κατασκοπευτική ιστορία στα μέτρα του. Σκηνοθετώντας τάχα αποκαλύψεις, οι οποίες έγιναν πρώτα με διαρροές στοιχείων στα δικά σας Μέσα πρώτα. (…)

 (Ήρθατε από την ΑΔΑΕ) Κραδαίνοντας τελικά έναν φάκελο. Έγραφε “απόρρητος” αυτός ο φάκελος. Έτσι δεν είναι; Τον κάνατε φέιγ βολάν αλλά δεν μας απαντήσατε, κ. Τσίπρα, και θέλω να σας ερωτήσω ευθέως αν στην επιστολή που σας ενεχείρισε ο πρόεδρος της Αρχής αναφέρθηκαν τα ονόματα. (…) Αν δεν υπήρχαν, τότε παραπλανάτε το Κοινοβούλιο, αναφέρεστε σε ονόματα που δεν υπάρχουν στην επιστολή.

 Εγώ μπορώ να σας πω ότι στην επιστολή που μου έστειλε ο κ. Ράμμος ονόματα δεν υπήρχαν. Τότε ο κ. Ράμμος έστειλε άλλη επιστολή σ' εσάς; Τι συμβαίνει εδώ πέρα; Θα απαντήσετε σε άλλη ευκαιρία. Να μας πείτε αν στην επιστολή του κ. Ράμμου υπήρχαν ονόματα, ναι ή όχι; Απαντήστε: ναι ή όχι».

 Ο πρωθυπουργός σταμάτησε για λίγο την ομιλία του και ο Αλέξης Τσίπρας σηκώθηκε από τη θέση του για να απαντήσει.

 «Απαντούσε σε επιστολή που έστειλα στις 28/12 και είχε αναφορά σε συγκεκριμένα ονόματα. Μην επιχειρείτε εδώ να παίξετε τις κουμπάρες. Θα απαντήσετε στα ερωτήματα και δεν θα θέσετε εσείς ερωτήματα, είστε κατηγορούμενος, όχι κατήγορος», είπε εξοργισμένος ο Αλέξης Τσίπρας.

 «Επιβεβαίωσε ο κ. Τσίπρας ότι στην επιστολή την οποία έλαβε δεν υπήρχαν ονόματα. Ευχαριστούμε πολύ. Και πώς να έχει, αφού στην επιστολή που μου έστειλε εμένα ο κ. Ράμμος έχει αυτούσια την επιστολή που σας έστειλε και ονόματα δεν υπάρχουν», συνέχισε ο πρωθυπουργός και επικράτησε… χαμός.

  

Δείτε το απόσπασμα από το 14:23 του βίντεο