Το γεγονός ότι τα κυβερνητικά στελέχη αποφεύγουν να αναφερθούν στην υπόθεση των υποκλοπών κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή επισημαίνουν τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι είναι και η απόλυτη επιβεβαίωση της ενοχής του κυβερνώντος κόμματος.

Επισημαίνουν δε ότι με τη στάση τους αυτή το σκάνδαλο Μητσοτάκη γίνεται σκάνδαλο της Ν.Δ. και όλων των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος. «Έχουν περάσει τόσες ώρες από τότε που ο Αλέξης Τσίπρας υπέβαλε την πρόταση μομφής και από την πλευρά της κυβέρνησης δεν έχει ακουστεί καμία απολύτως απάντηση γι' αυτές τις παρακολουθήσεις, για ποιο λόγο έγιναν, ποιοι το ήξεραν, ποιοι ευθύνονται και ποιοι όχι, τι ρόλο παίζει ο κ. Μητσοτάκης σε αυτήν την ιστορία», υπογράμμισε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου, προσθέτοντας μάλιστα ότι «ήδη από την αρχή ο κ. Γεραπετρίτης κατέφυγε στη λογική τού “όλοι ίδιοι είναι”, ενώ και ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι δεν θα γίνει σύγκρουση, αλλά σύγκριση. Εδώ δεν μιλάμε για σύγκριση όμως, γιατί δεν έχουμε καμία ομοιότητα μεταξύ μας. Ειδικά στο πώς αντιμετωπίζουμε τα θέματα Δημοκρατίας».

Η εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ακόμα: «Αυτό που ήδη έχουν ξεκινήσει να κάνουν είναι να ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα. Και το κάνουν μέσα σε μαύρο σκοτάδι, προσπαθούν να “κλείσουν τα φώτα” της Βουλής. Κάνουν ό,τι μπορούν για να κουκουλώσουν το θέμα. Η κυβέρνηση δεν θα δώσει απαντήσεις. Από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε να πιέζουμε. Αλλά και ο κόσμος θα πιέσει στη συνέχεια και αυτό θα αποτυπωθεί και στην κάλπη», σχολίασε η εκπρόσωπος Τύπου.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι τα κυβερνητικά στελέχη «δεν μπορούν πια να μιλάνε για “μύθους του Αισώπου”, αφού πλέον υπάρχουν αποδείξεις που έχουν κατατεθεί. Πλέον δεν μιλάμε καν για δημοσιεύματα, αλλά για αποδείξεις που έχουν κατατεθεί από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα».

Σε ό,τι αφορά την παρακολούθηση του Κωστή Χατζηδάκη και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, τα στελέχη της Κουμουνδούρου υπενθυμίζουν τι είχε συμβεί παλαιότερα στη Βουλή όταν ο Αλέξης Τσίπρας είχε ρωτήσει τον πρωθυπουργό αν θα παραιτηθεί σε περίπτωση που αποδειχθούν αυτές οι παρακολουθήσεις. «Ο κ. Μητσοτάκης έφυγε τρέχοντας από τη Βουλή. Αλλά και στις δηλώσεις του από την Κρήτη πάλι γύρισε την μπάλα αλλού», τονίζουν με νόημα.

Προσθέτουν, μάλιστα, ότι «δύο πράγματα συμβαίνουν για τον κ. Μητσοτάκη: ή ήξερε, άρα οφείλει να παραιτηθεί, ή δεν ήξερε, αλλά και πάλι θα πρέπει να παραιτηθεί, γιατί δεν ήταν ικανός να ελέγξει την ΕΥΠ, την υπηρεσία που πήρε υπό την εποπτεία του αμέσως μόλις ανέλαβε την πρωθυπουργία».